سفت کاری جهت ساخت بنا ساختمان یکی از کارهای تخصصی است که باید با دقت بالا انجام شود در این مقاله هلدینگ ساختمانی سپنتا در این مقاله شما را با سفت کاری، تفاوت سفت کاری با نازک کاری و مراحل آن آشنا می کند، پس با ما همراه باشید.
سفت کاری چیست؟
سفت کاری شامل ساخت برخی از بخش های اصلی بنا مانند دیوار چینی، تیغه چینی،وال پست و نصب درب ها و پنجره ها می باشد.
تفاوت سفت کاری با نازک کاری
تفاوت سفت کاری یا نازک کاری در این است که سفت کاری شامل کار هایی از قبیل پی کنی، ریخت بتن فوندانسیون کرسی، تیر و ستون، بادبند و… هستند و نازک کاری شما کارهایی از قبیل اندود کاری ، عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری، نقاشی و… هستند.
مراحل سفت کاری
خاکبرداری ساختمان
در اولین مرحله از اجرای عملیات سفت کاری بنا حفاری و خاکبرداری است به خاطر همین دلیل باید با انواع خاک آشنا باشیم
- خاک دستی
این نوع خاک ها غیر باربر هستند و در زمان خاکبرداری برای فوندانسیون ساختمان نمایان می شود و می بایست به طور کامل برداشت شود.
- خاک نباتی
این نوع خاک ها خاک هایی هستند که ریشه گیاهان در آن وجود دارد ، خاک هایی نباتی برای تحمل باربری را ندارد و مناسب نیست در سازه استفاده شود. - خاک طبیعی بکر
در بنای ساختنمان خاک هایی که بعد از خاک نباتی قرار دارد خاک طبیعی گفته می شود و مناسب برای استفاده در فوندانسیون می باشد.
آماده سازی بستر سازی و بتن مگر
بتن مگر چیست؟
بتن مگر به بتنی گویند که در آن یک مقدار سیمان (100 تا 150 کیلوگرم در هر متر مکعب بتن)گویند، این نوع بتن برای آماده سازی خاکبرداری شده برای آرماتوربندی و صفحه گذاری استفاده می شود.
جهت استفاده از بتن مگر باید به نکات زیر توجه کنیم:
- قبل از اجرای بتن مگر خاک را مرطوب کنیم
- بعد از ریختن بتن مگر با تئجه به دمای هوا تقریبا باید 10 ساعت سطح آن را مرطوب نگه داریم
- حداقل دو دقیقه پس از اضافه کردن آب، بتن باید در دستگاه به خوبی مخلوط شود
- بعد از مقاوم شدن بتن مگر می توانیم پی ها را قالب بندی کنیم
- هنگاه استفاده از بتن مگر بر روی شفته باید مقاومت آن به 5/1 رسیده باشد
در ساخت بنای ساختمان پس از اتمام خاکبرداری باید بستر خاک را برای ریختن بتن مگر آماده کنیم. به این ترتیب که بعد از ریختن بتن ماله به اندازه 10 سانتی متر روی آن را با ماله صاف می کنیم تا برای بتن ریزی پی ها آماده شود.
بتن ریزی و آرماتور بندی
بتن ریزی توسط ماشین های حمل بتن که به آن میکسر می گویند انجام می شود و شامل 3 قسمت است که در ادامه به آن می پردازیم
در زمان اجرای بتن ریزی باید یکسری نکات را توجه داشته باشیم:
- استفاده از دستگاه ویبره در زمان بتن ریزی
- افزودن آب به بتن با اجازه مهندس ناظر
- برای اینکه آجر قالبندی فوندانسیون شیر آب های بتن را جذب نکند می توان از کاور استفاده کرد
- برای اینکه آب بتن به سرعت توسط بستر خارج نشود لازم است بستر بتن ریزی مرطوب شود
- نباید درون قالب هایی که در آن ها فوندانسیون قرار گرفته نباید در آن خاک ریزشی و نخاله های ساختمانی باشد
بتن ریزی و آرماوتور بندی ستون ها
در اجرای ستون ها باید بسیار دقت نمود زیرا ستون ها نقش مهمی در مناطق زلزله خیز دارند و اگه توجه نشود ممکن باعث ریزش ساختمان شود، در ادامه به مراحل اجرای بتن ریزی و آرماتور بندی می پردازیم.
- آماده کردن آرماتور های انتظار
- آرماتور بندی ستون ها،بعد از اینکه طبق نقشه میلگرد ها با فاصله مشخص در کنار یکدیگر قرار گرفتن به وسیله ی خاموت ها که وظیفه تحمل نیروهای برشی که به ستون ها وارد می شود را بر عهده دارند به یکدیگر متصل می شوند
- مرحله بعدی قالبندی است که می توان از قالب های تخته ای یا فلزی استفاده نمود
بتن ریزی و آرماتوربندی تیر ها
در ساختمان ها تمام بار های ساختمان از قبیل بارهای مرده و بار های زنده به تیر های منتقل می شوند وبعد از آن به ستون ها و فوندانسیون منتقل می شوند.
بتن ریزی سقف ها
در سازه های بتنی بهتر است معمولا از سقف های تیرچه بلوکی استفاده می شود از جمله مزایا این نوع سقف ها صرفه جویی در بتن و کاهش بار ساختمان می باشد،در بیشتر ساختمان ها به جای استفاده از این نوع سقف از سقف های پیش ساخته استفاده می کنند از جمله سقف های پیش ساخته می توان سقف های وافل و سقف پیش ساخته عرشه فولادی هستند.
قالب بندی فونداسیون
در مرحله قالبندی 3 نوع قالب داریم که عبارتند از:
قالب فلزی
قالب های فلزی قالب هایی هستند که در پروژه هایی که مدل پی ها زیاد است استفاده می شود و قبل از اجرا و بسته شدن روغن کاری می شود. از این نوع قالب ها در پروژه های بزرگ بیشتر استفاده می شود و در پروژه های کوچک چون که هزینه ی آن بالاست مقرون به صرفه نیست.
قالب های آجری
قالب های آجری در کشور ما به دلیل مقرون به صرفه بودن و کاربرد پذیری بالای آن بیشتر استفاده می شود، دو ویژگی مثبت این نوع قالب ها شکل پذیری بالا و استفاده دوباره آن بعد از بتن ریزی می باشد و نحوه استفاده از آن بسیار آسان است، در محل مورد نظر با ابعاد دلخواه آجر ها را می چینیم و برای اینکه آب بتن آجر ها جذب نکنند محیط داخلی آن را با پلاستیک می پوشانند. در ویدئو زیر یک نمونه سفت کاری به وسیله قالب های آجری نسان داده می شود.
قالب های تخته ای
نحوه استفاده از قالب های تخته بسیار آسان و مانند قالب های چوبی عمل می کنیم فقط قبل از نصب و اجرای آن روغ کاری می کنیم تا هم راحت تر از بتن جدا شود و هم آب بتن را به خود جذب نکند.
هلدینگ ساختنمانی سپنتا هلدینگ ساختمانی سپنتا به عنوان یک موسسه طراحی نمای ساختمان با تجربه و سابقه کار بالا آماده ارائه مشاوره رایگان به کارفرمایان و معماران است و همچنین می توانید برای اجرای پروژه با قیمت مناسب روی این مجموعه حساب کنید، جهت کسب اطلاعات بیشتر با می توانید با شماره زیر تماس بگیرید.
یک پاسخ
بسیار عالی و آموزنده