نمای ارگانیک – به خیابان های سطح شهر نگاه کنید، نمای ساختمان اولین چیزی است که توجه شمارا جلب می کند. اگر این منظره بسیار خسته کننده و یکنواخت باشد روی شما اثر منفی می گذارد و ناخودآگاه بی روحیه می شوید. راه حل این موضوع استفاده از معماری و نماهای جذاب و خلاق ساختمانی […]
نمای ارگانیک – به خیابان های سطح شهر نگاه کنید، نمای ساختمان اولین چیزی است که توجه شمارا جلب می کند. اگر این منظره بسیار خسته کننده و یکنواخت باشد روی شما اثر منفی می گذارد و ناخودآگاه بی روحیه می شوید. راه حل این موضوع استفاده از معماری و نماهای جذاب و خلاق ساختمانی است. در این مقاله از هلدینگ ساختمانی سپنتا به تعریف و مزایای معماری ارگانیک ساختمان می پردازیم؛ تا از یکنواختی شهری و شلوغی بی پایان شهر رهایی یافته و با طراحی نماهایی زیبا، براساس اصول همزیستی هماهنگ بین انسان و طبیعت به سوی ریشه های بشریت گام برداریم. با ما همراه باشید.
در طراحی نمای ساختمان معماری ارگانیک یا Organic architecture که به آن معماری اندام وار یا بیومورفیسم نیز گفته می شود، فلسفه ای از معماری است که بین انسان و طبیعت هماهنگی ایجاد می کند. در این سبک خطوط موج دار، منحنی های پویا و طاق های قدرتمند برخلاف سبک هندسی و کاربردی که کارکردگرایی را نشان می دهد، نقشی اساسی ایفا می کنند. نمای ارگانیک با استفاده از مواد طبیعی و فرم های گرد و صاف و با استفاده از طراحی های بی شکل، طبیعی به نظر می رسد و اغلب ساختارهای طبیعی را دنبال می کند. ساختارهایی چون سلولی، توری، اسکلتی، کریستالی و … (مطالعه بیشتر در مورد این نوع طراحی نما )
به جهت اهمیت نمای ارگانیک در طراحی یا بازسازی ساختمان و همچنین کاربرد ضد زلزله و بعضاً بدلیل خاصیت عایق بودنش، نوع و نحوه اجرای آن بسیار مهم میباشد. ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا با توجه یه شرایط سازه شما، بهترین روش را انتخاب و اجرا می کنیم.
من در همینجا، قاطعانه برای معماری ارگانیک اینگونه تبلیغ می کنم: معماری ارگانیک عنوان ایده آل معماری مدرن است. Frank Lloyd Wright
جالب است بدانید نمای ارگانیک و معماری آن در ابتدا برای اهداف هوافضا ایجاد شد، مواد مبتنی بر فناوری ترموست با بهره گیری از الیاف به طور فزاینده ای به تولید عناصر خاص ساختمان و تغییر نحوه طراحی و ساخت ساختمانها تاثیر گذاشت. این مواد، تقریباً شش برابر قوی تر از فولاد یا مواد تقویت شده با الیاف سبک هستند. از مزایای دیگر این مواد، سبکی و کارآمدی آنها در پروژه های معماری پیچیده است.
معمار، طراح داخلی، نویسنده و مربی آمریکایی فرانک لوید رایت به پدر معماری ارگانیک معروف است. رایت بیش از 1000 سازه طراحی کرده که 532 مورد از آنها تکمیل شدهاند. وی معتقد بود که سازه ها باید به گونه ای طراحی شوند که با انسانیت و محیط زندگی ما هماهنگ باشند. این فلسفه، پایهگذار معماری ارگانیک / نمای ارگانیک شد. در اوایل سال 1908، فرانک لوید رایت کلمه “ارگانیک” را بر اساس آموزه های مربی خود ” لوئیس سالیوان” وارد معماری مدرن کرد. شعار سالیوان این بود:
“فرم به دنبال عملکرد می آید.”
خانه ابشار یکی از معروف ترین نمونه های نمای ارگانیک است
در نمای ارگانیک اشکال هندسی متفاوتی وجود دارند؛ به عنوان مثال می توان به دایره ها، مربع ها، مثلث ها، مستطیل ها، بیضی ها و غیره اشاره کرد. همچنین برخی اشکال هندسی که در طبیعت یافت می شوند، در این معماری استفاده می شوند. مثل ذرات برف، کریستال ها و سایر اشکال طبیعی. در زیر انواع مختلف طراحی نمای ارگانیک آمده است:
رزین ترموست در ترکیب با الیاف پیشرفته، امکان ایجاد اشکال مختلف را در سبک ارگانیک فراهم می کند. این مصالح سبک تر از مصالح ساختمانی شناخته شده هستند و هزینه حمل و نصب کمتری دارند. با این فناوری و تکیه بر یک مجموعه کاملاً یکپارچه تقویت شده با الیاف، وابستگی به پیمانکاران متعدد را کاهش می یابد و نیاز به جرثقیل یا سایر تجهیزات بالابر سنگین را برطرف می کند.
ساختمانی که از عناصر تقویت شده با الیاف پیشرفته ساخته شده است همچنین می تواند حفاظت بیشتری در برابر خطرات شدید محیطی مانند زلزله داشته باشد، اما ساختمانهایی با سازه های فولادی یا بتنی سنگین تر ممکن است دچار آسیب ساختاری شوند.
این ویژگی نمای ارگانیک به ما این امکان را می دهد تا خانه را به عنوان بخشی از چشم انداز طبیعی در نظر داشته باشیم و از عناصر طبیعی دست نخورده به عنوان یک تزئین منحصر به فرد برای نمای ساختمان ها استفاده کنیم.
مواد طبیعی در ساخت و ساز، وحدت انسان و طبیعت را افزایش می دهد. مصالح طبیعی مثل سنگ و چوب نه تنها به عنوان مصالح ساختمانی، بلکه به عنوان تزئینات اضافی نیز عمل می کنند و توهم منشأ طبیعی ساختمان را ایجاد می کنند.
نور فراوان فضایی از آزادی نامحدود در نمای ارگانیک ایجاد می کند. از نور طبیعی خورشید غافل نشوید و از طریق شیشه های متعدد، میزان زیادی گرما را به فضای داخلی وارد کنید.
در نمای ارگانیک استفاده از محوطه سازی در طراحی، مرزهای بین فضای داخلی و جهان خارج را از میان برمی دارد و به این ترتیب فضاهای داخلی و خارجی به طور طبیعی به یکدیگر مرتبط شده از نظر احساسی به عنوان یک کل درک می شوند.
نمای سبز ساختمان، نوعی باغ عمودی است که روی دیوار ساختمان پیاده سازی می شود. این نوع نما به طور کلی شامل یک تکیه گاه است که گیاهان برای چسبیدن به آن و رشد به سمت بالا از آن بهره میگیرند. گیاهان اغلب به صورت هیدروپونیک رشد می کنند، اگرچه در برخی موارد می توان آنها را در خاک پایه ساختمان رشد داد.
طراحای ارگانیک سعی نمیکنند طبیعت را خراب کنند، بلکه در کنار آن زندگی میکنند و ترکیبی را ایجاد میکنند که جشن میگیرد و در صلح با جهان طبیعی است. معماری ارگانیک به ارتباط آن با طبیعت و استفاده یکپارچه از سبک ها و مصالح طبیعی اشاره دارد که یک کل منسجم را ایجاد می کند. در ادامه به مثال هایی از معماری ارگانیک می پردازیم؛
نتیجه استفاده از مواد پیشرفته و عناصر طراحی دیجیتالی امکان تحقق نمای Orbis را در 99 Palmerston Crescent ،South Melbourne VIC 3205، استرالیا فراهم کرد. این پروژه، نمای ساختمان سنتی را روی سر خود قرار می دهد و با انجام این کار، مجموعه ای منحصر به فرد از چالش های ساخت و ساز را ایجاد می کند. نمای ارگانیک با کار با فضای منفی و مثبت، به داخل و خارج ساختمان پیش بینی می شود. این معماری به مصالحی نیاز دارد که هم وزن سبک و هم قدرت فوق العاده ای را به نمایش بگذارد. نتیجه این است که یک نمای ارگانیک فوق العاده چشمگیر با مصالح ساختمانی سنتی را تلفیق کنیم.
این اقامتگاه خصوصی گسترده در تپه های شنی در جنوب پارک ملی نوسا – کوئینزلند – استرالیا پنهان شده است. هدف بنا بر سرگرمی، ورزش و سلامتی متمرکز است. علیرغم زیبایی و منحصربهفرد بودن این نوع نما، معایبی نیز در این طراحی وجود دارد که عبارتند از: وجود خاکهای شنی، شیب تند، موقعیت مستعد آتش سوزی جنگلها و دسترسی محدود به خیابان.
در این نمای ارگانیک، طاق های بتنی به عنوان یک فرم ساختاری نیاز به ستون های داخلی را به حداقل می رسانند و دهانه باز پنجره ها را حداکثر می کنند. آنها همچنین اشکال پیچیده، سقف های بلند، توانایی ایجادو طراحی اتاق خواب های داخلی ارگانیک و فضاهای نشیمن با شکل جالب را ایجاد کردند و اجازه دادند چشم انداز روی سقف ها نشان داده شود.
کاخ مروارید واقع در استان البرز که در سال های 1347-1345 برای زندگی شمس پهلوی فرزند رضا شاه ساخته شد، نمونه ای دیگر از نمای ارگانیک محسوب می شود. این کاخ به سبک نمای ارگانیک توسط وسلی پیترز طراحی و ساخته شد.
سخن آخر
خطوط روان و بدون زاویه در نمای ساختمان، تاثیری معجزه آسا و غیرمعمول را در بیننده ایجاد می کند. برای پیاده سازی چنین چشم اندازی میتوان از طبیعت الهام گرفت و با تکیه بر اصول طراحی نمای ارگانیک، به فضای شهری زیبایی و جذابیت بخشید. ما در این مقاله تلاش کردیم تا علاوه بر معرفی سبک جذاب و مدرن نمای ارگانیک در معماری، شما را با انواع و نمونه های معروف این نوع نما نیز آشنا کنیم. جهت مشاوره، (طراحی ارگانیک – اجرای نمای ارگانیک ) با کارشناسان ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا تماس بگیرید. همچنین می توانید نظرات و سوالات خود را از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.
Δ