طراحی آشپزخانه؛مدل ها و نکات مهم طراحی

طراحی آشپزخانه

طراحی آشپزخانه به عنوان قلب خانه، نحوه چیدمان وسایل و مدیریت فضای آن اهمیت بسیار زیادی در طراحی داخلی دارد. یک آشپزخانه ایده آل جایی است که تمام نیازهای شما را برطرف کرده و در دسترس باشد. شکل و طراحی آشپزخانه نقش اساسی در نحوه استفاده از وسایل آشپزخانه و راحتی در آشپزی دارد. در این مقاله از هلدینگ ساختمانی سپنتا، نکات مهم در طراحی حرفه ای آشپزخانه های کوچک، متوسط و بزرگ را با هم مرور میکنیم. امید که این مطلببه شما کمک کند تا قلب تپنده خانه خود را به بهترین شکل طراحی کنید.

 دکوراسیون و طراحی آشپزخانه بر سبک طراحی کل خانه اثر می گذارد .

طراحی آشپزخانه بر اساس اصل مثلث کار 

هنگام طراحی آشپزخانه باید نقاط اصلی و حساس  فضا را در نظر بگیریم. به مجموع این نقاط باهم، اصطلاحا «مثلث طلایی» هم گفته می شود. مثلثی که در هر راس آن، یکی از ۳ ابزار اصلی آشپزخانه قرار گرفته باشد. این نقاط اصلی عبارتند از: 

  1. سینک
  2. گاز
  3. یخچال

مثلت طلایی در طراحی آشپزخانه

نحوه چیدمان آشپزخانه نقطه عطف طراحی آشپزخانه شماست. شش نوع اصلی در طراحی آشپزخانه وجود دارد: L شکل، U شکل، موازی و آشپزخانه جزیره ای. چیدمان اولین چیزی است که باید برای آن تصمیم گرفت. چیدمانی که ممکن است برای یکی ایده آل باشد، شاید برای دیگری به دلیل سبک کار و شیوه زندگی کاملا متفاوت باشد. بنابراین چیدمان آشپزخانه را بر اساس نیازها و سلیقه های روزمره خود انتخاب کنید.

طراحی آشپزخانه به 4 روش محبوب و پرطرفدار

  • آشپزخانه L
    در چیدمان آشپزخانه به شکل L دو ردیف دیوار کابینت وجود دارد که عمود بر یکدیگر هستند و شکل حرف L را تشکیل می دهند. این نوع چیدمان، یکی از کاربردی ترین چیدمان های فضای داخلی آشپزخانه های مدرن است. این چیدمان به شما امکان این را می دهد لوازم و کابینت را در امتداد دیوارهای زاویه دار قرار دهید و در مرکز آن فضای خالی داشته باشید تا بتوانید هنگام پخت و پز حرکت کنید.
    اگر سطح آشپزخانه مربع شکل باشد، میتوان این نوع طراحی را در آشپزخانه اجرا کرد. هرچند در آشپزخانه های کوچک یا مستطیلی نیز پیاده سازی آشپزخانه L امکات پذیر است، اما باید توجه داشت که اگر خیلی باریک نباشند، از آنها نیز  میتوانید این مدل را اجرا کنید.
    مزایــــــــــــا – نوع و انعطاف پذیری بالا –  فضای کاری آسان و کارآمد 
    معایـــــــــب – فاصله زیاد بین سینک، اجاق گاز و یخچال ممکن است آزار دهنده باشد.

    طراحی آشپزخانه-l

  • آشپزخانه U
    یک آشپزخانه U شکل یک انتخاب عالی برای هر نوع آشپزخانه ای است. این به نوع  چیدمان یک پیشخوان در سه طرف آشپزخانه اجرا می شود و شکل U را ایجاد می کند. این نوع چیدمان  همه کاره، برای هر آشپزخانه ای مناسب است(چه بزرگ و چه کوچک) 
    اگر در یک خانواده بزرگ زندگی می کنید که چندین آشپز همزمان غذا را آماده می کنند ، این چیدمان  فضای زیادی برای پیشخوان به شما ارائه می دهد. کابینت آشپزخانه در چیدمان آشپزخانه به شکل U معمولاً شامل کابینت های دیواری است.
     شما در این آشپزخانه ها نمی توانید جزیزه یا میز غذاخوری قرار بدهید. اگر چنین کار کنید فضای آشپزخانه خیلی بهم ریخته و گرفته دیده می شود. اما در عوض بخاطر تعداد زیادها کابینت ها فضای زیادی برای ذخیره سازی در اختیار خواهید داشت.

    مزایــــــــــــا – فضای زیادی هم برای ذخیره سازی در اختیار شما قرار می دهد
    معایـــــــــب – نسبتا کوچک است. مانند آشپزخانه های دیگر انعطاف پذیر نیست.

    طراحی آشپزخانه-U

  • آشپزخانه موازی
    آشپزخانه موازی یک چیدمان کلاسیک با یک فضای باریک با دو دیوار در دو طرف و یک گذرگاه بین آنها است. آشپزخانه موازی برای خانه های کوچک و یا خانواده های کوچک است. 

    مزایــــــــــــا –  فضای موجود  بهترین استفاده – دسترسی راحت به کابینت ها
    معایـــــــــب –  اگر دو قسمت خیلی از هم فاصله داشته باشند، آشپزخانه بازده خود را از دست می دهد.

    طراحی آشپزخانه - موازی

  • آشپزخانه جزیره ای
    آشپزخانه جزیره ای برای فضاهای بزرگ و همچنین فضاهای باز بسیار مناسب است. در اینجا جزیره یک محیط جداگانه از آشپزخانه را تشکیل می دهد و در عین حال آشپزخانه را بزرگ و وسیع نشان می دهد.

    مزایــــــــــــا –  کانتر یا جزیره این نوع آشپزخانه، پاسخگوی همه نیازهای شما به صورت همزمان است –  تنوع و زیبایی 
    معایـــــــــب –  ممکن است استاندارد چیدمان لوازم اصلی مانند سینک، اجاق گاز و یخچال تحت تاثیر جزیره قرار بگیرند و باعث بی نظمی شوند – به دلیل وجود تعداد کابینت بیشتر، برای تغییر سیستم لوله آب و گاز و نصب هود هزینه زیادی متحمل خواهید شد.

    طراحی آشپزخانه-جزیره ای

    نمای ورودی آشپزخانه

    نمای ورودی آشپزخانه می‌تواند بسیار متنوع باشد و به سلیقه‌ی شما و اندازه و طراحی آشپزخانه بستگی دارد. اینجا چند نمونه‌ی نمای ورودی آشپزخانه آورده شده است:

    1. آشپزخانه با طراحی مدرن: در این نوع آشپزخانه، از مواد مدرن و رنگ‌های ساده مانند سفید، مشکی و یا گرمایی مثل خاکستری استفاده می‌شود. از جمله ویژگی‌های معمول این نمای ورودی می‌توان به کابینت‌های بزرگ و شیشه‌ای، پنل‌های ضد آب، انواع چراغ‌های LED و کمدهای بدون دستگیره اشاره کرد.
    2. آشپزخانه با طراحی کلاسیک: اگر شما به سبک کلاسیک علاقه دارید، طراحی آشپزخانه ممکن است شامل کابینت‌های چوبی با چرم یا سنگ مرمر، کاشی‌های آنتیک، و آینه‌های بزرگ با چهارچوب چوبی باشد.
    3. آشپزخانه با طراحی رستورانی: این نمونه از آشپزخانه‌ها دارای کزینه‌های بزرگ برای پخت و پز و جاهای نشیمنی است. معمولاً از سطوح گرانیتی یا سنگ مصنوعی برای میز آشپزخانه و زمین استفاده می‌شود و دارای دیگر امکانات مانند تجهیزات اختصاصی برای پخت و پز و سیستم‌های تهویه مطبوع برای کنترل دما و بوهای غذا است.
    4. آشپزخانه با طراحی معاصر و باز: در این نوع آشپزخانه، از طراحی باز و اجزاء زیادی از شیشه و استیل استفاده می‌شود. سیستم‌های جزیره‌ای برای سطوح کاری و سینک نیز معمول هستند.
    5. آشپزخانه با طراحی رنگارنگ و شاداب: در این نمای آشپزخانه از رنگ‌های زنده و شاداب مانند آبی، زرد، یا قرمز بهره گرفته می‌شود. کابینت‌ها و دیوارها ممکن است با کاشی‌هایی با طرح‌ها و رنگ‌های متنوع تزئین شوند.

    در هر صورت، نمای ورودی آشپزخانه باید با سلیقه‌ی شما و سبک طراحی داخلی کل خانه سازگار باشد. همچنین، در نظر داشته باشید که آشپزخانه نه تنها باید زیبا باشد بلکه همچنین عملکردی واقعی داشته باشد تا کاربری راحتی برای پخت و پز و تهیه غذا فراهم کند.

     

نکات مهم در طراحی آشپزخانه 

فرایند طراحی داخلی آشپزخانه فراتر از انتخاب رنگ دیوارها، کابینت ها یا لوازم مورد نیاز آشپزخانه است. نکات دیگری مثل فاصله بین دو ردیف پیشخوان آشپزخانه یا ارتفاع مناسب برای یک کافه صبحانه و جزئیات دیگر، از جمله مواردی هستند که برای طراحی یک آشپزخانه دنج و دلنشین نیاز دارید. در ادامه به بررسی نکات کلیدی و ارزشمندی می پردازیم که بر اساس تجربیات طراحان بزرگ مطرح شده اند. با ما همراه باشید. مراحل ساده ای که با الهام از آن ها می توانید ایده های جذاب داده و با اجرای آن آشپزخانه مورد علاقه خود را داشته باشید.

  1. نورپردازی
    نور روی همه چیز تاثیر می گذارد. آشپزخانه اغلب از طریق پنجره، نور طبیعی دریافت می کنند ولی با توجه به کاربرد های مورد نیاز در قسمت های مختلف خانه امکان دارد که کمیت و کیفیت این نور کافی تغییر کند.
    این روزها با توجه به تایم زیدی که افراد بیرون از منزل می گذرانند، وقت شام یا ناهار روز تعطیل، زمان مناسبی برای آشپزی و گذران اوقاتی خوش در کنار همه اعضای خانواده است. و این گردهمایی کجا اتفاق می افتد؟
    “آشپزخــــــــــــــــــانه”؛ آشپزخانه ای با نورپردازی مناسب روی کابینت ها، سینک ظرفشویی و یا میز فضایی دلچسب فراهم می کند که حتی مزه غذا را هم بهتر جلوه می دهد!

  2. به نیاز های خود را هنگام طراحی‌ آشپزخانه توجه کنید 
    با نگاهی به طراحی‌ آشپزخانه ی کنونی خود، می توانید بفهمید به چه چیزهایی در طراحی جدید نیاز دارید و چه چیزهایی را باید حذف کنید. برای مثال به این فکر کنید که آیا آشپزخانه ایده آل شما صرفا فضایی برای پخت و پز است یا محلی برای معاشرتبا خانواده و دوستانتان.
    نهایتا این شما هستید که باید نیازهایتان را در فضایی مهم مثل آشپزخانه برطرف کنید. پس تهیه لیستی از آنچه می خواهید ضروری است.

  3.  سیستم لوله کشی، گرمایشی و الکتریکی
    این نکته را در نظر داشته باشید که تجهیزات لوله کشی و الکتریکی را قبل از نصب کفپوش در محل خود قرار دهید. فضا باید به گونه ای تنظیم شود که درصورت نیاز وسیله ای به پریز برق، آن پریز درکنارش موجود باشد.
    توصیه ما این است که لباس شویی و ظرف شویی را در کنار سینک قرار دهید تا سیستم لوله کشی ساده تر شود. همچنین در صورت انتخاب سیستم گرامایشی از کف، باید قبل از شروع کف پوش، سیستم را نصب کنید.

  4.  ایمنی بر هر چيزی مقدم است. اول ایمنی بعد زیبایی!
    رعایت ایمنی در طراحی آشپزخانه نکته ای است به هیچ وجه نمیتوان آن را نادیده گرفت. به یاد داشته باشید برای داشتن آشپزخانه ای امن و خانواده محور از کفپوش های ضد لغزش و کانتر گرد اشتفاده کنید. همچنین اجاق و فر در طراحی‌ آشپزخانه بایستی در ارتفاعی باشند که برای کودکان خطرناک نباشد. باید شیر اصلی گاز ورودی به آن بسته باشد. سیم‌های برق نیز باید به خوبی عایق شده و از نقاطی عبور داده شوند که با افراد تماس پیدا نکنند. همچنین در نزدیکی اجاق گاز نباید هیچ سیم برقی وجود داشته باشد؛ زیرا ممکن است در اثر حرارت ذوب شده و منجر به حادثه شود.
  5. تأثیر رنگ‌ها در طراحی آشپزخانه
    هرگز قدرت خارق‌العاده‌ی رنگ ها را دست کم نگیرید. رنگ ها در جان دادن و هویت بخشی به فضاهای داخلی نقشی تاثیر گذار داشته و به شما کمک می کنند تا آشپزخانه ای ایده آل طراحی کنید. آشپزخانه ای با رنگ های دلخواهتان بسازید.

از آنجا که فضای آشپزخانه، تاثیر مستقیمی روی خلق و خوی افراد حاضر در این فضا دارد، برای طراحی آشپزخانه بهتر است طرح‌ها و مدل‌های گوناگون را مورد بررسی قرار دهید و یا از یک طراح برجسته بخواهید مناسب ترین طراحی دکوراسیون داخلی برای آشپزخانه را به شما ارائه دهد. هلدینگ ساختمانی سپنتا با کادری مجرب و طراحانی با تجربه آماده است تا مطابق با سلیقه شما طراحی آشپزخانه شما را انجام دهد.

call to action

 

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Table of Contents