نحوه اجرا و مزایا و معایب نمای سیمان سفید

نمای سیمان سفید

نمای سیمان سفید از پرطرفدارترین مصالحی است که در طراحی نمای ساختمان دیده می‌شود. این سیمان همانند سیمان‌های دیگر از آهک و رس ساخته می‌شود. هنگام پخت آهک و رس، رنگ‌دانه‌های معدنی به آن اضافه می‌شود. این مواد ذکر شده با آب ترکیب می‌شود که در نهایت سیمان سفید به وجود می‌آید.

 سیمان سفید دارای انواع مختلفی است. هرکدام از انواع آن دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد هستند. همچنین استفاده از آن‌ها مزایا و معایب مختلفی را برای ما به همراه دارد. از همین رو برای آشنایی بیشتر با سیمان سفید تصمیم گرفتیم تا در این مقاله‌ از هلدینگ ساختمانی سپنتا به توضیح ابعاد مختلف آن بپردازیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

هلدینگ ساختمانی سپنتا، ارائه دهنده با کیفیت‌ترین خدمات طراحی و اجرای عملیات‌های ساختمانی 

call to action

 

انواع نمای سیمان سفید

انواع نمای سیمان سفید (White cement facade) را می‌توان به موارد زیر تقسیم کرد:

  • نمای سیمان سفید مدرن

نمای-سیمان-سفید

خود سیمان سفید به‌صورت کاملا ساده می تواند به عنوان بخشی از معماری ساختمان مورد استفاده قراربگیرد. این نما در حین ساده بودن دارای زیبایی های خاص خود است و می تواند گزینه ای مناسب برای افرادی باشد که دوست دارند تا خانه ای ساده و در عین حال  زیبا داشته باشند.اگر از مصالح با کیفیت در ساخت آن استفاده کنید این نمای سیمان سفید مدرن می تواند تا سالیان دراز به درخشش و زیبایی خود ادامه دهد.

  • نمای سیمان تخته ماله

در اجرای آن از دولایه آستر و تخته ماله استفاده می‌شود. دو لایه آستر این نما به شکل زیر ساخته می‌شود. به دلیل داشت پیچیدگی‌های خاص، بهتر است گروهی از افراد ماهر این نما را بسازند.

    1. در لایه اول ملات ماسه و سیمان ترکیب با ضخامت 2 سانتی‌متر ترکیب می‌شوند.
    2. در لایه دوم ماسه، خاک سنگ، سیمان و پودر سنگ با ضخامت 0.5 سانتی‌متر ترکیب می‌شود.
  • نمای سیمان شسته

از این نما در منازل، باغ‌ها و راه‌پله‌ها استفاده می‌شود. این نما سیمان سفید را در قالب‌های مربع، مثلث و مستطیل می‌توان مشاهده کرد. همچنین این نما سیمان سفید قابلیت رنگ‌پذیری را نیز دارد. ویژگی بارز این نما استحکام آن است. در مقایسه با سایر نماها، استحکام نمای شسته بالا است و در حین داشتن استحکام، زیبایی خاص خود را نیز دارد.

  • نمای تگری

در این نما، سیمان ترکیب شده با استفاده از دستگاه دوغاب بر روی نما پاشیده می‌شود. این نما برخلاف دیگر نماهای سیمان سفید چندان طرف‌دار ندارد. زیرا همانند آن‌ها لوکس و زیبا به‌حساب نمی‌آید. اگرچه طرف‌داران خود را دارد. در ساخت آن از مصالح درشت‌دانه استفاده می‌شود. اگر مصالح ریزدانه نیز با مصالح درست دانه مخلوط شود به آن نمای سیمانی ماهوتی گفته می‌شود.

انواع نمای سیمان سفید

  • نمای تیشه‌ای

این نما نیز از دولایه آستر ساخته می‌شود. لایه اول آن معمولاً مانند دیگر نماهاست اما در لایه دوم آن از ملاط موزائیک استفاده می‌شود. ملاط موزائیک با ضخامت 1.5 سانتی‌متر در ساختار آن به کار می‌رود. پس از خشک‌شدن این دولایه آستر، سطح لایه را با تیشه‌های مخصوص تیشه داری می‌کنند. به دلیل استفاده از تیشه‌های مخصوص نیز به آن نمای تیشه‌ای می‌گویند. از دیگر نام‌های به‌کاررفته برای این نما می‌توان به نمای چکشی اشاره کرد.

  • نمای خراشی

در ساخت این نما پس از اجرای دولایه آستر به میزان 2 میلی‌متر از مصالح سنگی استفاده می‌شود که بر روی دولایه آستر آن را اعمال می‌کنند. به این دلیل نام این نما را خراشی گذاشته‌اند که در پایان کار روی سطح نما خراش‌هایی را با ماله‌های مخصوص ایجاد می‌کنند.

  • نمای رومی

احتمال زیاد این نما را در خانه‌های ویلایی لوکس مشاهده کرده‌اید. این نما را از معماری روم باستان الهام گرفته و به همین دلیل نام آن را نمای رومی گذاشته‌اند. از دیگر نام‌های آن می‌توان به نمای کلاسیک نیز اشاره کرد. به جهت کاهش هزینه‌ها در ساخت این نما از سیمان استفاده می‌شود.

  • نمای سیمانی آبساب

این نما را با عنوان نمای سیمانی موزائیک نشسته نیز می‌شناسند. به لحاظ ساختار شباهت بسیاری بین نمای آبساب و نمای چکشی وجود دارد. اما به لحاظ روش اجرای ساخت با یکدیگر تفاوت دارند. این نما را پس از ترکیب کردن مصالح موردنیاز، با روش زیر می‌سازند:

    1. ابتدا سطح لایه را با آب خیس می‌کنند.
    2. پس از مشخص‌شدن مصالح سنگی، روی آن را با برس می‌سایند.
  • نمای سیمان سفید براق

این نما عمدتاً به‌واسطه داشتن زیبایی دارای طرف‌داران فراوانی است. علاوه بر زیبایی، این نما از مقاومت بسیار خوبی در برابر تغییرات آب‌وهوایی برخوردار است. نمای سیمان سفید براق معمولاً با استفاده از موادی مانند سیمان سفید، ماسه، آب و یا شن‌های ریز ساخته می‌شود. این نوع نما به دلیل طراحی ساده و ظاهری خاص، از آن به عنوان یکی از روش‌های مدرن تزئینی برای ساختمان‌ها استفاده می‌شود.

در کل، ساخت نمای سیمان سفید براق برای تزئین ساختمان‌ها و ایجاد ظاهری خاص و مدرن، بسیار مناسب است. با توجه به سادگی ساخت، می‌توانید به راحتی نمای جذاب و براقی برای ساختمان خود بسازید.

اجرای نمای سیمان سفید

نحوه اجرا نمای سیمان سفید برای ساختمان ها

همان‌طور که اشاره کردیم، در ساخت نمای سیمان سفید به‌طورکلی از سیمان سفید، آب و پودر سنگ استفاده می‌شود. میزان استفاده از پودر سنگ باید متعادل باشد. زیرا استفاده زیاد از آن موجب ترک خوردن نما می‌شود. پس از ترکیب مصالح ذکر شده، در فرایند اجرایی نمای سیمان سفید مراحل زیر طی می‌شود:

  1. استفاده از یک‌لایه آستر سیمان خاکستری به ضخامت 2 سانتی‌متر
  2. استفاده از یک‌لایه آستر سیمان سفید و پودر سنگ بر روی آستر سیمان خاکستری
  3. کشیدن یک‌لایه نازک از پودر سنگ و سیمان سفید

نکات مهم در فرآیند اجرایی نمای سیمان سفید

معمولاً در فصل زمستان، نشستن برف بر روی سطح زمین می‌تواند به استحکام مصالح آسیب بزند. از همین رو بهتر است در فرایند اجرایی ساختمان و پیش از استفاده از نمای سیمان سفید، در طبقه اول و سطح مجاور با زمین به میزان 1 متر از سنگ استفاده کنید. زیرا سنگ‌ها مقاومت بیشتری در برابر برف دارند. سیمان‌ها به‌طورکلی نسبت به برف آسیب‌پذیرتر هستند.

پس از آن که کار با پمپ و قلم‌مو بر روی نمای سیمان سفید به اتمام رسید، بهتر است از نانو ضد آب استفاده کنید. استفاده از نانو ضدآب موجب می‌شود تا آب‌روی نمای سفید جذب نشود و رنگ آن را تغییر ندهد.

اگر که به دلیل انبساط و انقباض ترک‌هایی بر روی نمای سیمان سفید دیده شد، مراحل زیر را انجام دهید. این مراحل باعث می‌شود تا ترک‌های روی دیوار چندان به چشم نیاید.

  1. ایجاد خطوطی بر روی دیوار به‌صورت عمودی و افقی در جهت پوشاندن ترک‌های دیوار
  2. دیوار را به ابعاد یک‌شکل و اندازه تقسیم کنید.
  3. در بین درزهای ایجاد شده به‌واسطه تقسیم‌بندی، شیشه‌های مختلف را قرار دهید.

مزایا و معایب نمای سفید سیمان سفید

مزایا و معایب نمای سیمان سفید

هر مصالحی که در ساخت‌وساز به کار می‌رود مزایا و معایب خاص خود را دارد. نمای سیمان سفید نیز از این قاعده مستثنی نیست. ابتدا به بیان مزایای آن می‌پردازیم و سپس معایب آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مزایای نمای سیمان سفید

  • نسبت به سیمان معمولی فرم‌پذیری بالاتری دارد. این امر نشان می‌دهد که می‌توانید نمای سیمان سفید را مطابق باسلیقه خود تغییر دهید.
  • در مقایسه با نمای سنگ می‌توان گفت که خطر کمتری دارد.
  • برای به‌کارگیری در ساختمان‌هایی که در مناطق خشک با آب‌وهوای معتدل ساخته می‌شود، مناسب است.
  • از آنجایی که سیمان نسبت به دیگر مصالح مقاومت بالاتری دارد در نتیجه بهتر است در مناطق زلزله خیز از نمای سیمان سفید استفاده کنید.
  • از قیمت مناسبی به نسبت کیفیت خوب خود برخوردار است.
  • فرم‌پذیری آن موجب شده تا در زمان بهره‌برداری بتوانید آن را رنگ کنید.
  • به‌طورکلی هزینه کمی لازم است تا برای نگهداری این نما سیمان سفید پرداخته کنید.
  • در برابر تابش نور خورشید، رنگ خود را از دست نمی‌دهد.

معایب نمای سیمان سفید

  • پتانسیل خوبی برای جذب آلودگی‌های هوا و محیط‌زیست دارد.
  • در برابر گرما عایق نیست.
  • به سبب سیمانی بودن، وزن بالایی دارد.
  • در برابر برف آسیب‌پذیر است

قیمت نمای سیمان سفید

همان گونه که می‌دانید شرایط مختلفی بر قیمت سیمان سفید تأثیر می‌گذارد. به‌طورکلی فصل ساخت‌وساز، نوسانات ارزی و … موجب می‌شود تا همواره قیمت ثابتی بر روی سیمان سفید اعمال نشود. به‌طورکلی می‌توان گفت معمولاً قیمت سیمان سفید از سیمان خاکستری گران‌تر است. بیشتر بودن قیمت نمای سیمان سفید نسبت به خاکستری به دلایل زیر است.

  • در ساخت سیمان سفید کلینکر که از اجزای ساخت سیمان است با مقداری پودر سنگ گچ ترکیب می‌شود. ترکیب این دو ماده موجب استحکام و زیبایی سیمان سفید به نسبت سیمان خاکستری می‌شود.
  • به‌طورکلی به لحاظ زیبایی بصری، نمای سیمان سفید بهتر از سیمان خاکستری است. این امر را می‌توان از فروش بیشتر سیمان سفید نسبت به خاکستری متوجه شد.

فارغ این مسائل میزان تخصص استادکار برای انجام نمای سفید ساختمان نیز در میزان قیمت تأثیرگذار است. بهتر است در این زمینه نیز هزینه را برای افراد باتجربه بپردازید. زیرا فرایند اجرایی نمای سفید ساختمان مهارت خاصی را می‌طلبد. شایان‌ذکر است که موارد دیگری مانند نوع پروژه نیز در قیمت آن تأثیر به سزایی دارد.


 

نمای سیمان سفید از جمله‌ نماهای پرطرف‌دار میان مردم کشور ما است. این نما دارای انواع متفاوتی مانند نمای چکشی، نمای تگری، نمای رومی و … است. این نما در عین داشتن قیمت مناسب، از زیبایی و استحکام کافی نیز برخوردار است. وزن زیاد یکی از معایب استفاده از آن است. دررابطه‌با قیمت آن نیز باید موارد گوناگونی در نظر گرفته شود تا بتوان نظر قطعی را داد. برای اطلاعات بیشتر و یا سوالات مربوطه با ما تماس بگیرید.

call to action

 

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Table of Contents