طراحی نمای شیشه ای ساختمان در انواع مدل ها

نمای شیشه ای ساختمان

نمای شیشه ای ساختمان با اختلاف یکی از زیباترین نماهای حال حاضر دنیا است، در واقع می‌توانیم به آن نمای شیشه ای مدرن ساختمان بگوییم. در این مقاله با روش های طراحی نمای شیشه ای مسکونی ویلایی همچون نمای شیشه ای کرتین وال، فریم لس، اسپایدر و … آشنا خواهید شد.

نمای شیشه ای، نمایی منحصربه‌فرد در طراحی دکوراسیون خارجی ساختمان است. در شهرهای مدرن، مالکان آسمان‌خراش‌های مسکونی و تجاری تمایل دارند سازه خود را در چشم رهگذران، دیدنی و قابل‌توجه کنند و به‌همین دلیل از این نمای مدرن برای این منظور استفاده می‌کنند. 

call to action

نمای شیشه ای چیست؟

وقتی بخش قابل‌توجهی از نمای یک ساختمان، یعنی حداقل 60 درصد از شیشه باشد، در این‌صورت این نما، نمای شیشه ای (Glass facade design) گفته می‌شود.

این نماها حالتی پیوسته و یکپارچه و جلوه بصری جذابی دارند و به‌همین دلیل مورد استقبال بسیاری از افراد قرار گرفته‌اند. استفاده از این نوع نما باعث شده است که افراد در طول روز سهم بیشتری از نور طبیعی داشته‌باشند و البته در برخی مدل‌ها قابلیت جلوگیری از عبور اشعه فرابنفش (UV) خورشید وجود دارد.

این نما کمترین اصافات را در مقایسه با دیگر نماهای ساختمانی دارد. از دیگر مزایای استفاده از این نمای مدرن، عایق بودن صدا و تنوع رنگ بسیار زیاد آن است.

تاریخچه نمای شیشه ای ساختمان

تاریخچه-نمای-شیشه-ای-ساختمان
عکس نمای شیشه ای ساختمان

اولین بار در سال ۱۸۶۴ از شیشه برای طراحی نمای ساختمان در یک ساختمان پنج طبقه در لیورپول انگلستان استفاده ‌شد و پس‌ازآن در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت. در ایران استفاده از شیشه برای نمای ساختمان، به دوره معماری ایرانی اسلامی بازمی‌گردد که رشد چشمگیر آن را در اماکن مذهبی و مساجد، برای به تصویر کشیدن شکوه و عظمت بنا بوده است.

کاربرد نمای شیشه ای ساختمان

با تغییر سلیقه و سبک زندگی، در طراحی و معماری بناها، تغییرات اساسی صورت گرفته است. در دهه‌های گذشته شیشه‌ها در پنجره‌های متعدد و کوچک استفاده می‌شد. شاید استفاده از پنجره‌ها به‌صورت مدرن امروزی، بدون قاب و چارچوب، بعید به نظر می‌رسید؛ اما اکنون این نما مورد استقبال معماران و ساکنین انواع بناها قرار گرفته است.

با پیشرفت فناوری و تولید شیشه‌های نسوز، استفاده از این طراحی نمای مدرن ساختمان در بسیاری از ساختمان‌های تجاری و اداری از جمله برج‌ها رواج پیدا کرده است. اما به‌دلیل مزایای فراوان این سازه‌ها، بسیاری از مالکان ساختمان‌های مسکونی هم متقاضی استفاده از آن شده‌اند. همان‌طور که ذکر شد، زیبایی بصری و بهره‌گیری از نور طبیعی، عایق بودن صدا و تنوع در رنگ و شکل از مزایای فراوان این نما است. همچنین به‌دلیل:

کاهش وزن نهایی سازه و اتصالات آن

کاهش مصرف برق برای روشنایی

سهولت نگهداری و نظافت

فوق‌العاده مستحکم و مقاوم

مقاوم در برابر خوردگی

عایق جریان الکتریکی

ماندگاری بالا

این نما بسیار پرکاربرد و پرطرفدار شده است.

مطالعه بیشتر: طراحی رستوران

انواع نمای شیشه ای ساختمان + عکس

انواع-نمای-شیشه-ای
عکس نمای شیشه ای ساختمان

نماهای شیشه ای ساختمانی از نظر نوع شیشه و نما به چند دسته تقسیم می‌شوند. در ابتدا انواع شیشه مورد استفاده را بررسی خواهیم کرد:

  • شیشه چندلایه: شیشه‌های چندلایه از ترکیب چند لایه شیشه و پلاستیک ساخته می‌شوند. فضای میانی لایه‌های شیشه و پلاستیک معمولا با گاز آرگون پر می‌شود که رسانایی حرارتی را کاهش می‌دهند. ازاین‌رو، این شیشه‌ها بیشتر برای پنجره‌های بازشو استفاده می‌شوند.
  • شیشه رفلکس: این شیشه‌ها تا میزان ورودی نور را به فضای داخلی ساختمان کنترل کند. این نوع شیشه‌ها با بازتاب بخشی از نور آفتاب، نور ورودی را کنترل می‌کنند.
  • شیشه سکوریت: یکی از معایب شیشه‌های قدیمی، مقاومت پایین آن‌ها در برابر شکستن است. در شیشه‌های سکوریت به‌دلیل نوع فناوری که در ساخت آن‌ها استفاده شده است، احتمال شکستن بسیار کم است.

نمای شیشه ای ساختمان دارای سه نوع است که عبارتند از:

نمای کرتین وال (curtain wall)

این نوع نما در برج‌های بلند با وزن بالا استفاده می‌شود. زیرا تنها وزن خود را تحمل می‌کند و هیچ وزنی را به ساختمان اضافه نمی‌کند. این سازه از جنس آلومینیم و شیشه است. ازجمله مزیت‌های این نوع سازه شیشه‌ای عبارتند از:

  • محاسبه میزان مقاومت در نرم‌افزارهای اختصاصی در برابر خطرات جوی و طبیعی
  • عایق رطوبت
  • عایق صدا
  • عایق حرارت
  • قابلیت بهره‌گیری از شیشه‌های چند جداره
  • قابلیت اجرا به‌صورت کاملا آلومینیومی
  • عدم محدودیت در رنگ

نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال
نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال
نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال
نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال
نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال
نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال

نمای اسپایدر (Spider Glass)

در طراحی این نما از شیشه لمینت‌شده استفاده می‌شود که شامل دو لایه شیشه سکوریت و یک‌لایه طلقی میان آن است. این نما بیشتر در نماهای فروشگاهی و تجاری کاربرد دارد. پیشرفت فناوری توانسته استفاده از آن را با کمترین فریم و فلز و با بالاترین میزان ایمنی فراهم کند. این نما دارای انواع مختلفی است که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اسپایدر لوله‌ای
  • اسپایدر فین‌گلس
  • اسپایدر کابلی
  • اسپایدر اسپیس فریم

نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر
نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر
نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر
نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر
نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر
نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر

نمای فریم‌لس (Frameless)

این نمای شیشه ای ساختمان به‌صورتی طراحی شده است که بیشترین پیوستگی را در نما ارائه دهد. نمای فریم‌لس، لاستیک‌های مخفی برای هوابندی و آب‌بندی دارد و شیشه روی آن‌ها نصب می‌شود. ازجمله مزایای این نمای زیبا عبارتند از:

  • ظرافت فریم نگه‌دارنده شیشه
  • نصب و تعویض آسان شیشه
  • قابلیت استفاده از بازشو مخفی
  • عملکرد مستقل هر فریم در برابر زلزله
  • رنگ‌بندی متنوع

نمای شیشه ای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس
نمای شیشه ای فریم لس

نمای شیشه ای ویلا

نمای-شیشه-ای-ویلا
عکس نمای شیشه ای ویلا

انتخاب این نما می‌تواند گزینه‌ای عالی برای نماکاری ویلا باشد. کارفرمایان بسیاری این نما را برای ویلاهای خود انتخاب می‌کنند تا ظاهری مدرن و اروپایی داشته‌باشد.

طراحی شیشه‌ای نمای ویلا علاوه‌بر منحصربه‌فرد دیده شدن سازه، شعاع دید بالایی را به وجود خواهد آورد و اقامتی دلپذیرتر و خاطره‌انگیزی را با دید وسیع مناظر اطراف برای ساکنین خلق خواهد کرد.

اما نکته قابل‌توجه برای استفاده از این نماها برای ویلا این است که استفاده از شیشه برای ویلا به‌جز جلوه‌های بصری، نیاز به بررسی شرایط اقلیمی، جغرافیایی و ارتفاع ساختمان دارد. اگر شرایط محیطی مناسب نباشد، استفاده از شیشه در نمای ویلا می‌تواند بعد از مدتی مشکل‌ساز شود و برای تخریب و بازسازی آن هزینه گزافی را متحمل شوید.

 

هزینه نمای شیشه ای ساختمان

شاید هزینه‌های اجرای نماهای شیشه‌ای نسبت به نماهای دیگر بالاتر باشد، اما ارزشی که این نما به ساختمان می‌دهد همه آن هزینه‌ها را جبران خواهد کرد. محاسبه هزینه اجرای چنین پروژه‌ای به عوامل متعددی ازجمله نوع شیشه، ضخامت شیشه، رنگ آن، نوع پروفیل، قطعات، یراق‌آلات و کیفیت تمام قطعات به کار گرفته‌شده در اجرای نما بستگی دارد.

اجرای نمای شیشه ای

اجرای-نمای-شیشه-ای

بعد از طراحی نما، مهم‌ترین عاملی که پس از زیبایی، مقاومت و دوام طولانی‌مدت این سازه را تضمین می‌کند، اجرای مناسب آن است. جای هیچ شکی نیست که اجرای چنین پروژه‌ای باید به دست افراد مجرب انجام شود.

خطاهای میلی‌متری در اجرای چنین نماهایی ممکن است خسارات بزرگ مالی و یا حتی جانی در پی داشته‌باشد. انواع مختلف این نما، شیوه اجرای متفاوتی دارند. در نمای اسپایدر قطعاتی چنگک مانند وجود دارد که شیشه‌های نما را در کنار یکدیگر نگه می‌دارد. در این نما ستون‌ها و تمام قطعات مورد استفاده نمایان است که زیبایی منحصربه‌فردی را به نمایش می‌گذارد.

در نمای کرتین وال، ابتدا سازه آلومینیومی به همراه لاستیک آب‌بندی و هوابندی و ایزولاتورها نصب می‌شود و سپس شیشه‌ها داخل فریم‌های آلومینیومی قرار می‌گیرند. در نهایت اجرای نمای فریم لس به این صورت است که سیستم فریم لس شیشه‌ها بدون هیچ عنصر اضافی با فاصله کمی نسبت به هم قرار می‌گیرد و به‌وسیله چسب سیلیکونی آب‌بندی انجام می‌شود.

برای نصب و اجرای دقیق و بدون نقص انواع نمای شیشه ای با ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا در ارتباط باشید.

call to action

نصب و اجرا نمای شیشه ای با هلدینگ ساختمانی سپنتا

شیشه‌ها نه‌تنها از نظر زیبایی و عملکرد استثنایی هستند، بلکه حس شفافیت و سرزندگی را به نمای ساختمان می‌بخشد. این نما در کنار هزینه بیشتر نسبت به باقی سازه‌ها، مزایای بسیار زیادی دارد. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، هزینه متریال و اجرا به عوامل بسیاری از جمله نوع و کیفیت قطعات، یراق‌آلات و شیشه‌های به‌کاررفته در سازه بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، می‌توانید با همکاران ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا، ارائه‌دهنده خدمات طراحی و احداث ساختمان‌های مسکونی، مراکز اداری و تجاری رفاهی تماس بگیرید.

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Table of Contents