معماری پایدار چیست؟ 6 نمونه معماری پایدار در ایران و جهان از ساختمان های سبز

معماری پایدار و ساختمان های سبز

امروزه ساخت خانه ها و آسمان خراش های زیبا کافی نیست، ساختمان های امروزی باید سازگار با محیط زیست باشند و از انرژی های تجدید ناپذیر استفاده نکنند، به عبارت دیگر بناهای امروزی باید از معماری پایدار (sustainable architecture) پیروی کنند، در این مقاله از هلدینگ ساختمانی سپنتا، قصد داریم شما را با معماری پایدار و ویژگی ها آن صحبت کنیم و در هر بخش تعدادی از نمونه ساختمان های معماری پایدار در ایران و جهان را می‌بینیم.

معماری پایدار چیست؟ ساختمان های پایدار

معماری پایدار که طراحی سبز نیز نامیده می شود، یکی از مهم ترین تحولات در حوزه معماری محسوب می شود، هدف این نوع معماری طراحی بنا با قابلیت سازگار با محیط زیست، کاهش آلودگی محیط زیست و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد، در عصر حاضر پایداری و توسعه بنا ها با توجه به مشکلات در صنعت امری مهم است و باید به آن توجه شود ، این نوع معماری آسیب های ناشی از آلودگی هوا و آسیب رساندن به محیط زیست را کاهش می دهد بنابراین ساختمان هایی که بر اساس این نوع معماری ساخته شده اند کم‌ترین ناسازگاری را با محیط زیست دارند، بر خلاف الگو های رایج ساخت و ساز عمل می کند و بر اساس طراحی اکولوژی و منطبق با طبیعت استوار است، در واقع معماری پایدار مانند یک مثل است که راس های آن به ترتیب از انرژی، اکولوژی و اقلیم تشکیل شده است.

ویژگی های طراحی معماری پایدار – ساختمان های پایدار

  • کاهش مصرف سوخت فسیلی
  • کاهش میزان تولید گاز دی اکسید کربن
  • استفاده از انرژی های طبیعی
  • سازگار با محیط زیست
  • استفاده از مصالحی که تولید، مصرف و یا تخریب آن ها به محیط زیست آسیب نمی رساند
  • احترام به طبیعت و به کارگیری پتانسیل های موجود در آن
  • عدم استفاده از مواد و مصالح تجدید ناپذیر
  • افزایش عمر ساختمان

در طراحی بنا با روش معماری پایدار باید چه نکاتی را توجه کنیم؟

در طراحی بنا با روش معماری پایدار باید چه نکاتی را تجوه کنیم؟

اولین نکته ای که باید در طراحی بنا به روش معماری پایدار باید رعایت کنید، سازگار با شرایط اقلیمی و محیط پیرامون است، امروزه کاهش مصرف انرژی و ذخیره آن برای نسل آینده امری مهم است، بنابراین استفاده از این نوع معماری باعث کاهش مصرف منابع انرژی می شود و علاوه بر آن انعطاف پذیری بالا، رانمان بالا و حداقل مصرف انرژی جزء نکات ضروری در این نوع معماری محسوب می شود، مصالح مورد نیاز در این نوع معماری باید علاوه بر اینکه در ساخت آن ها کمترین میزان انرژی صرف شده باشد بلکه باید مواد شیمیایی در آن ها بسیار اندک باشد.

3 اصل معماری پایدار چیست؟

هدف اصلی توسعه پایدار تامین نیاز های اساسی انسان و ارتقای سطح زندگی آن هاست، در حال حاضر به دلیل تغییراتی که انسان ها در محیط زندگی خود ایجاد کردند باعث ایجاد بحرانی برای ادامه زندگی شده است که برای ادامه آن باید روش ساخت و ساز خود را تغییر داد، پایداری به معنای تداوم زندگی در آینده است و به پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی اشاره دارد، این مفهوم بر سه اصل صرفه جویی در کاربرد منابع انسانی، طراحی هماهنگ با چرخه حیات استوار است. نقاط ضعف و قوت یک بنا ساختمان تاثیر مستقیمی بر روی محیط زیست می گذارد بنابراین معماران وظیفه بسیار مهم در تداوم زندگی انسانی و حفظ محیط زیست برعهده دارند، معماران در طراحی سبز در واقع با مهندسان سازه و نقشه کشی فاز دو ساختمان در ارتباط هستند، در طراحی سازه علاوه در نظر گرفتن بافت، نور، تناسب و زیبایی باید عوامل زیست محیطی، انسانی و اقتصادی مورد نظر قرار گرفته شود، این عوامل شامل هویت منطقه ای و فرهنگی، اقلیم آب و هوایی، مصالح ساختمانی، سازگاری با بستر، تامین نیاز های انسانی، نمای ساختمان و… می باشد.

با استفاده از معماری پایدار می توان ضعف هایی که در معماری گذشته وجود داشت را رفع کرد و روش جدیدی را برای ساخت و ساز در نظر گرفت، روشی که با اجرای آن مصرف مصالح ساختمانی کاهش می یابد و پس از استفاده می توانید آن را بازیافت کنید، استفاده از تکنولوژی نوین کیفیت ساخت یک بنا را افزایش می دهد و علاوه بر افزایش امنیت آن منجر به بهینه سازی انرژی می شود.

6 نمونه از بهترین ساختمان های معماری پایدار – نمونه معماری پایدار

میدان یک فرشته در منچستر

گروه co-op

میدان یک فرشته در منچستر انگلستان در واقع دفتر مرکزی گروه CO-OP است، این گروه 3000 کارمند دارد و توانسته گروه برتر را از موسسه تحقیقاتی روش ارزیابی محیط زیست ساختمان (BREEAM) کسب کند، این ساختمان انرژی خود را به وسیله ترکیب انرژی و حرارت (CHP) تولید می کند، همچین از روغن کلزا برای رشد گیاهان خود استفاده می کنند، از دیگر ویژگی های این ساختمان 3000 نفری  می توان به روشنایی به وسیله LED، سیستم بازیافت زباله، جمع آوری آب باران اشاره کرد.

ساختمان سبز کریستال در لندن

ساختمان کریستال در لندن

این ساختمان در شرق لندن قرار دارد و موفق به کسب رتبه LEED و BREEAM شده است، این ساختمان به وسیله پنل های خورشیدی برق خود را تامین می کند، علاوه بر آن می توان به بازیاقت زباله، جمع آوری آب باران، استفاده از روشنایی LED و فورسنت که نور آن ها با توجه به میزان نور روز تنظیم می شود نام برد.

ساختمان برایانت پارک در نیویورک

برایانت پارک یکی از مرتفع ترین ساختمان ها در امریکا است که موفق به کسب گواهینامه LEED شده است، این برج در منهتن واقع شده است و جز سبزترین و پایدارترین آسمان خراش های جهان محسوب می شود.

نمونه معماری پایدار برج شانگهای در چین

برج شانگهای در چین

این برج بعد از برج خلیفه، بلندترین آسمان خراش در جهان است، این برج با ساخت توربین هایی در بالای سازه خود انرژی برق خود را تولید می کند، هم چنین به خاطر ساخت دیوار های شفاف این بنا باعث کاهش نور مصنوعی می شود، ازدیگر ویژگی های این آسمان خراش می توان کنترل هوشمند تهویه تا گرمایش و روشنایی نام برد.

برج رود مروارید در چین

برج رود مروارید در چین

برج مروارید در سال 2012 در گوانگژو چین با ارتفاع 309 متر ساخته شد، این برج به دلیل استفاده از پنل های خورشیدی و توربین های بادی یکی از بناهای ساختمان با طراحی پایدار محسوب می شود.

منیتوبا هیدرو در کانادا

هلدینگ سپنتا

ساختمان منیتوبا هیدرو (manitoba hydr) در کانادا یکی از کم مصرف ترین ساختمان ها در انرژی الکتریسیته می باشد، این ساختمان با استفاده از سیستم تهویه طبیعی و منفعل، فضای سبز بر روی پشت بام و پنجره های دوجداره، بیش از 60 درصد در انرژی صرفه جویی می کند.

هلدینگ ساختمانی سپنتا با اجرای بیش از 50 پروژه ساختمانی، در این مقاله سعی نمود شما را با هدف اصلی و اصول معماری پایدار (sustainable architecture) آشنا سازد، جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات مشاوره رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید.

02166004175

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Table of Contents