از خانهها و مراکز اداری و شرکتها گرفته تا مغازهها و رستورانها، معماری و طراحی نماهای ساختمانی در شکل گیری رفتارها و تعاملات انسان نقش دارد. مهدکودک ساختمانی است که مشخصا برای کودکان ساخته شده است. بنابراین علاوه بر دانستن نکات طراحی نمای ساختمان، بایستی بصورت تخصصیتری به طراحی نمای بیرونی مهدهای کودک پرداخت. نحوهی […]
از خانهها و مراکز اداری و شرکتها گرفته تا مغازهها و رستورانها، معماری و طراحی نماهای ساختمانی در شکل گیری رفتارها و تعاملات انسان نقش دارد. مهدکودک ساختمانی است که مشخصا برای کودکان ساخته شده است. بنابراین علاوه بر دانستن نکات طراحی نمای ساختمان، بایستی بصورت تخصصیتری به طراحی نمای بیرونی مهدهای کودک پرداخت.
نحوهی طراحی نمای مهدکودک، میتواند به ویژه در سالهای پیش دبستانی، هنگامی که کودکان به دنیای اطراف خود جذب میشوند بسیار مهم باشد.
از همینرو، طراحان ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا همواره به دنبال طرحهایی برای بهبود تجربیات کودکان در دوران پیش دبستانی و مهد کودک هستند. تا به جلب نظر کودک و جذب او به فضاهای آموزشی کمک کنند. در ادامه این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که چگونه طراحی نمای ساختمان مهدکودک میتوانند بر جذب کودکان جهت آموزشهای اولیه دوران کودکی و در نتیجه رشد کودک تأثیر بگذارد. با ما همراه باشید.
وقتی صحبت از طراحی نمای بیرونی مهدکودک به میان میآید، باید به خاطر داشته باشید که کودکان مشتری شما هستند. از طرف دیگر بحث آموزش و یادگیری نیز در میان است. پس بهتر است با انتخاب و پیادهسازی طرحی خلاقانه، فضای شاد برای یادگیری کودکان فراهم شود.
مهمترین قسمت یک مهدکودک که میتواند کودک را مجاب به دورماندن از خانه بکند، نمای بیرونی مهدکودک است. اگر طراحی نمای بیرونی یک مهدکودک، فاقد فاکتورهای لازم برای جذب کودک باشد و او فضای بیرونی و درونی ساختمان را دوست نداشتهباشد، هدف والدین و مربیان که رشد ذهنی و فکری و کمال کودک است، به سرانجام نخواهد رسید.
برای طراحی نمای مهد کودک نیز همچون ساختمان های دیگر بایستی اصول طراحی نمای ساختمان را رعایت کرد. به این ترتیب میتوان انتظار داشت کودک با میل خود راهی مهدکودک شود و از دغدغهی والدین نیز کاستهشود.
مهدکودکی که حس آرامش و امنیت از طراحی نمای بیرونی آن حس شود، اعتماد کودکان و والدین را به همراه خواهدداشت.
حال که با اهمیت طراحی نمای بیرونی مهدکودک آشنا شدید، باید بدانید چه ویژگیهایی موجب میشود تا نمای یک مهدکودک برای کودک جذاب باشد و آرامش او را در مدت حضورش در فضایی دور از خانه تامین کند. ساختار ذهنی کودک و شیوه ی تفکر و احساسات او با بزرگسالان متفاوت است، پس در طراحی برای کودک به این تفاوت ها توجه کنید.
در ادامه به بررسی برخی از نکات مهم که نقشی اساسی در طراحی نمای مهدکودک دارند، خواهیم پرداخت:
عکس زیر شما را به یاد کدام قسمت از طبیعت میاندازد؟
یکی از راحتترین و معمولترین طراحیها در نمای مهدکودک، نقاشی دیوار مهد کودک است. این روش از طراحی بر زیباسازی فضا، روی خلاقیت و رویاپردازی کودکان نیز اثر میگذارد. همانطور که مربیان مهدکودک همواره به دنبال تزیین دیوارهای کلاس هستند، مدیران مهد نیز بر آنند تا با طراحی های زیبا و جذاب، نمای بیرونی مهدکودک را دلنشین کنند. برای نقاشی روی دیوار بهتر است هدف و محتوایی در نظر گرفتهشود. مثلا، میتوان از جنبهی آموزشی دیوارها را با اشکال هندسی، اعداد، حروف الفبا، حیوانات و … نقاشی کرد و یا از جنبهی فرهنگی با مفاهیم اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی تزیین کرد. در ادامه چند نمونه از نقاشی های جذاب روی دیوارهای مهدکودکهای تهران و خارج از کشور را میبینید.
سخن آخر
رویهمرفته، میتوان اینطور نتیجه گرفت که برای طراحی نمای مهد کودک، نباید از طرح های شلوغ و بی نظم استفادهکرد، این چنین طرح هایی نه تنها زیبایی ندارند، حتی ممکن است باعث بهم ریختگی ذهن کودک نیز شوند. شاید باور نکنید که یک طرح مناسب و زیبا در عین سادگی، میتواند تاثیرات مثبتی روی کودکان بگذارد. پس اگر قصد بازسازی ساختمان یا حتی تصمیم به ساخت و طراحی نمای بیرونی مهد کودک دارید، حتما نکات مهم در این رابطه را بررسی کرده و با آگاهی کامل دست به اقدام بزنید.
برای مشاورهی رایگان و اطلاع از مهم ترین نکات طراحی و اجرایی با کارشناسان ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.
Δ