اجرای اصولی مراحل خاکبرداری ساختمان با در نظر گرفتن قوانین و شیب خاکبرداری، یکی از اصلی ترین اقداماتی است که در مراحل ساخت ساختمان باید به آن توجه ویژه داشت. اولین مرحله در خاکبرداری ساختمان، تجزیه و تحلیل مناسب به منظور بررسی شیب، نوع خاک و هرگونه مشکلات بالقوه دیگر است. در این مقاله از هلدینگ ساختمانی سپنتا به بررسی مراحل خاکبرداری ساختمان و نکات مهم آن می پردازیم. با ما همراه باشید.
نکات اجرایی عملیات خاکی
مراحلی که باید در خاکبرداری صورت گیرد از تخریب بیشتر و پر اهمیت تر خواهد بود. برای شروع خاکبرداری باید تجزیه و تحلیل مناسب در بررسی های شیب، نوع خاک، خاکریزی ساختمان، قوانین خاکبرداری انجام شود. از آنجا که خاکبرداری ساختمان از اصلی ترین مراحل ساخت و ساز می باشد، باید در تمام مراحل خاکبرداری ساختمان، به اصول و قواعد از قبل تعیین شده توجه شود تا بستر خاک برای سکون و شکل گیری ساختمان آماده باشد. خاکبرداری دارای مراحلی است که تحت نظارت افراد متخصص و فضای قانونی صورت می گیرد.
مراحل خاکبرداری ساختمان باید بسیار اصولی و استاندارد باشد. نکات مهمی در انجام آن وجود دارد که باید توسط مهندسین به دقت نظارت شود.
این نکات عبارتند از محاسبه حجم خاکبرداری ساختمان، رعایت اصول و قوانین خاکبرداری، خاکریزی ساختمان به صورت اصولی و توجه به شیب خاکبرداری، درجه بندی خاک زمین، آشنایی با ماشین آلات مورد نیاز عملیات خاکی، انتخاب ماشین آلات گودبرداری و بارگیری. در ادامه با مراحل خاکبرداری آشنا خواهید شد.
مراحل خاکبرداری ساختمان
مراحلی که باید در خاکبرداری صورت می گیرد از تخریب بیشتر و پر اهمیت تر خواهد بود. مراحل خاکبرداری ساختمان عبارتند از:
-
نقشه برداری
اولین گام در مراحل خاکبرداری ساختمان، نقشه برداری است. نقشه برداری میتواند شامل تستهای جغرافیایی برای تعیین خاک و نقشه برداری ساختمان از خدمات زیرزمینی باشد. با استفاده از نقشه می توان عیوب هر ساختمان را رفع کرد.
-
تحقیقات ژئوتکنیک و مهندسی
مرحله تحقیقات ژئوفیزیک و مهندسی، تعیین خواهد کرد که عمق، تقویت و حل و فصل برای بنیاد تا چه حد مورد نیاز خواهد بود. طراحی فنی در این مرحله شامل خدماتی از جمله دسترسی جادهها و نصب و راهاندازی تجهیزات خواهد بود.
-
تایید ساختمان
زمانی که مراحل فنی کار تمام میشود و برنامههای ساختمانی توسط ناظر مربوطه تایید میشود، کارهای گودبرداری و خاکبرداری آغاز خواهد شد. در این مرحله فعالیت های لازم برای پاکسازی شروع می شود. این کار با نظارت کامل مهندسین و افراد با سابقه و متخصص انجام می شود.
-
پاکسازی پروژه
گام بعدی در مراحل خاکبرداری ساختمان، پاک کردن سایت از عناصر غیرقابل استفاده است. بطور مثال در این مرحله درختان و گیاهان حذف میشوند (ممکن است برخی از درختان بنا به نیاز حفظ شوند) و قلوه سنگهایی که در خاک وجود دارند، به خارج از سایت منتقل میشوند و سایر خدمات تخریب و خاکبرداری آغاز میگردد.
-
درجهبندی خاک
برای گودبرداری باید زمین مسطح و صاف باشد. بنا به نوع پروژه چندین مرحله برش، پرکردن و فشرده سازی وجود دارد که باید با توجه به نوع خاک انجام شود. برای تعیین نوع خاک که یکی از مهمترین مراحل خاکبرداری ساختمان است، باید به نکات زیر توجه شود:
1.خاک شیب دار: منظور از این نوع خاک شیب دار شدن خاک نسبت به ترانشه میباشد. در این نوع باید میزان خاک بر اساس نوع خاک در زاویه مناسب شیب دار شده باشد.
2.خرد کردن خاک: در این روش باید خاک به صورت گام به گام خرد شود. از این روش برای تثبیت خاکهایی که سفت هستند استفاده میشود. البته این سفتی باید بیش از حد انتظار و مورد نیاز باشد تا خرد کردن صورت بگیرد.
-
نشانهگذاری
در تخریب و خاکبرداری، از ستونهای نشانگر نیمه دائمی در محدوده که برای ایجاد معیاری برای اندازه گیری تنظیم شدهاند، استفاده میشود. خطوط مرکزی دیوار با استفاده از چوب و علائم دیگر مشخص میشوند. علاوه بر آن دیوارهای موازی و عمودی بررسی میشوند تا اطمینان حاصل شود که پایهها به درستی در جای خود قرار گرفتهاند.
-
خاکبرداری ساختمان
از این مرحله، گودبرداری و خاکبرداری آغاز می شود. این مرحله که توسط تجهیزات حرکتی انجام می شود، کاری بسیار پیچیده است و بایستی با کلیه تکنیک های خاکبرداری آشنا بود.
-
استفاده از بتن در بنیاد
بررسی سطح پایه و اطلاع از جزییات میزان عمق خاکبرداری، جزء آخرین مراحل خاکبرداری ساختمان است که قبل از بتنریزی انجام می شود. پس از یکسانسازی سطح، میتوانید بتن را با توجه به نسبت مورد نیاز برای بنیاد استفاده کنید.
-
کفپوش
اگر خاک بسیار نرم باشد، لازم است، دیوارهای حفاری پوشیده و بستهبندی شوند. در حالی که در تخریب و خاکبرداری سبکتر و برای پیریزی کم عمق در خاک نرم مناسب است که از بنیانهای بزرگ با استانداردهای مهندسی و مطابق با ایمنی برای تخریب و خاکبرداری استفاده شود.
این شرایط زمانی لازم الاجراست که حفاری عمیقتر از 1.5 متر باشد.
-
ایمنی در ساختمان
یکی از مهمترین مراحل خاکبرداری ساختمان این است که از سیستمهای حفاظتی برای ایجاد ایمنی کارگران استفاده شود. این کار میتواند کارایی و راندمان فرایند را افزایش دهد و به پیشرفت کار کمک کند.
ماشین آلات در مراحل خاکبرداری ساختمان
جهت انجام عملیاتهای خاکی باید از ابزار و ماشین آلات مخصوص استفاده نمود که عبارتند از:
- بیل مکانیکی
- لودر
- مینی لودر
- شاول
اگر بنای مورد نظر، طبقه منفی و همسایه مجاور داشته باشد، مراحل خاکبرداری ساختمان باید تا نزدیکترین بخش ساختمان همسایه انجام شود. همچنین بایستی پایدارسازی گود و سازه نگهبان نیز انجام شده و بعد از آن عملیات خاکی شروع شود. قبل از انجام هرگونه عملیات خاکی ابتدا کارفرما اطلاعاتی راجع به هزینه استعلام میکند. به مراکز خدمات ماشین آلات سنگین مراجعه کرده و پس از آن یکی را چهت انجام انتخاب میکند.
قیمت و تعرفه خاکبرداری ساختمان
عکس خاکبرداری ساختمان
در ادامه تعدادی تصاویر از عملیات خاکبرداری قرار گرفته است که میتوانید مشاهده کنید.
برای ساخت یک ساختمان مهمترین بخش، اجرای صحیح مراحل خاکبرداری ساختمان، خاکریزی، اجرای سازه بتنی و اسکلت ساختمان است. دلیل اهمیت این موارد به دلیل قرار گرفتن اسکلت و وزن ساختمان روی پی است. به همین علت عملیاتهای خاکی در ساختمان دارای اهمیت بسیار زیادی است. و از حساسیت و پیچیدگی خاصی برخوردار است.
مراحل خاک برداری ساختمان باید اصولی و با توجه به شیب انجام شود. برای انجام آن باید از ماشین آلات و ابزار مخصوصی هم چون بیل مکانیکی، لودر، مینی لودر و شاول استفاده شود. با انجام این عملیات باید زمین را برای پی ریزی و شروع ساخت سازه آماده نمود. اگر این عملیات به خوبی اجرا نشود متاسفانه ساختمان بر اثر حوادث طبیعی در دراز مدت نشست میکند. اصول مخصوصی باید در عملیات اجرایی خاکبرداری انجام شود. هلدینگ ساختمانی سپنتا با مهندسینی حاذق و برجسته در تمام مراحل خاکبرداری ساختمان کنار شماست تا فردایی بهتر برای شما بسازد. برای اطلاعات بیشتر و یا مشاوره رایگان همین الان با ما تماس بگیرید.