اخذ جواز ساخت یا پروانه ساختمانی یکی از مراحل مهم در پروژه های عمرانی است؛ بدون داشتن این جواز ساخت ها اجازه پیش بردن و شروع پروژه ساختمانی به شما داده نمیشود، بنابراین لازم است تا با مراحل اخذ جواز ساختمان آشنا باشید، همانطور که میدانید برخی از شهرها دارای قوانین خاص خود در حوزه […]
اخذ جواز ساخت یا پروانه ساختمانی یکی از مراحل مهم در پروژه های عمرانی است؛ بدون داشتن این جواز ساخت ها اجازه پیش بردن و شروع پروژه ساختمانی به شما داده نمیشود، بنابراین لازم است تا با مراحل اخذ جواز ساختمان آشنا باشید، همانطور که میدانید برخی از شهرها دارای قوانین خاص خود در حوزه ساختوساز هستند. همچنین برخی از مناطق نیز شامل طرحهای خاصی مانند طرح هادی هستند.
هدف اصلی از اخذ جواز ساخت، ارائه یک فرآیند قانونی و ایمن برای اجرای پروژههای ساختمانی است. با صدور این جواز، مقامات مربوطه میتوانند از نظر فنی و ایمنی ساختمان، مواد ساخت و روشهای اجرایی پروژه نظارت داشته باشند. این امر به جلوگیری از وقوع حوادث ناخوشایند، حفظ استانداردهای ساختمانی و حفاظت از سلامت عمومی کمک میکند.
هلدینگ ساختمانی سپنتا در این مقاله هرآنچه درباره پروانه ساخت لازم است بدانید را برایتان توضیح خواهد داد، پس تا انتها همراه ما باشید.
تفاوت پروانه و جواز ساخت، مجوزهای رسمی هستند که برای انجام پروژههای ساختمانی صادر میشوند. پروانه ساختمان، به عنوان یک مجوز قانونی، اجازه میدهد تا یک ساختمان یا پروژه ساختمانی در حدودی خاص و با رعایت مقررات و استانداردهای مربوطه اجرا شود. این پروانه شامل جزئیات فنی مانند طرحهای ساختمانی، نقشهها، محاسبات سازه و سایر اطلاعات مرتبط است.
هلدینگ ساختمانی سپنتا با خدمات اخذ جواز ساخت و پروانه ساخت همراه شما عزیزان است فقط کافیست تماس حاصل فرمایید.
اخذ جواز ساخت، یک فرآیند اداری است که برای شروع ساخت و ساز یک ساختمان یا پروژه ساختمانی، باید طی شود. این فرآیند، شامل مراحل زیر است:
اخذ جواز ساخت معمولاً به معنای درخواست مجوز از مراجع مربوطه برای انجام یک پروژه ساختمانی است.با رعایت این نکات، میتوانید با موفقیت جواز ساخت برای پروژه ساختمانی خود را اخذ کنید. همچنین بهتر است قبل از شروع هر پروژه ساختمانی، به مشاوره مهندسی و معماری نیاز دارید تا از صحت و اعتبار پروژه خود اطمینان حاصل کنید.
برای اخذ جواز ساخت، باید به نکات زیر توجه کنید:
مهم ترین هدفِ گرفتن و اخذ جواز ساخت، این است که کلیه مراحل ساخت پروژه عمرانی شما قانونی و با رعایت استاندارد های روز دنیا و مطابق با آیین نامه ها و ضوابط طرح جامع شهری پیش رود. از جمله مزایا و اهداف دیگری که برای اخذ پروانه ساختمان میتوان به آنها اشاره کرد، عبارت اند از: بهرهمندی از تسهیلات بانکی، بیمه ساختمان و افراد مشغول کار در ساختمان، جلوگیری از بروز حوادث ساختمانی و استفاده از تجارب فنی و مهندسی است.
یکی دیگر ار مواردی که در دریافت و اخذ جواز ساخت لازم است بدانید، این است که پروانه ساخت باید قبل از شروع پروژه گرفته شود و جواز ساختمان های معمولی از زمان صدور تا 2 سال اعتبار دارد و اگر ساخت و ساز بیشتر از دوسال طول کشید و مالک نتواند در این مدت ساخت و ساز را به اتمام برساند ابتدا به او اخطار داده شده و سپس مشمول عوارض تعویق خواهد شد. به عواملی از جمله متراژ و تعداد طبقات بستگی دارد. برای روشن تر مسئله، خوب است بدانید ساخت و ساز یک ساختمان و پروژه عمرانی بزرگ حدود ۴ سال در نظر گرفته میشود.
به عبارت دیگر مدت زمانی که برای اعتبار داشتن پروانه ساخت و اخذ جواز ساخت از سمت شهرداری تعیین میشود.
به عواملی از جمله متراژ و تعداد طبقات بستگی دارد. برای روشن تر مسئله، خوب است بدانید ساخت و ساز یک ساختمان و پروژه عمرانی بزرگ حدود ۴ سال در نظر گرفته میشود.
بعد از به پایان رسیدن مدت قانونی جواز ساخت که ممکن است بعد از پایان ساخت و ساز و یا در حین اجرای کار باشد، اتفاقی که برای پروانه میفتد، این است که نیاز به تمدید مجدد آن از سمت شهرداری وجود دارد، برای این کار کافی است با پرداخت مبلغی اقدام به شارژ مجدد پروانه ساختمانی خود کنید، خوب است بدانید مبلغ پرداختی از قیمتی که سال های قبل پرداخت کرده اید کسر شده و باقی مانده آن از شما گرفته میشود.
هزینه احذ پروانه و جواز ساخت در تهران به عوامل مختلفی بستگی داشته و متناسب با کاربری ملک متفاوت است. برخی از این عوامل عبارت اند از:
بعد از آشنایی با عوامل تاثیرگذار در قیمت ، نوبت به محاسبه و فرمول های مربوط به آن میرسید، به عبارت دیگر هزینه اخذ جواز ساخت مسکونی از این طریق محاسبه میشود:
هزینه جواز ساخت یک ساختمان مسکونی یک طبقه = ضریب*(مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تأمین شده*۲۰) * قیمت منطقهای
مساحت ناخالص زیربنا برابر مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان و ضریب متناسب با متراژ بنا طبق جدول زیر محاسبه میشود.
هزینه جواز ساخت در تهران برای یک مجتمع مسکونی = ضریب * قیمت منطقهای* (مساحت کل زیربنا * زیربنای مورد تقاضا/تعداد کل واحدهای مسکونی* ۱۰۰)
هزینه جواز ساخت در تهران به عوامل مختلفی از جمله تراکم ملک مد نظر، تراکم پایه و قانونی ملک و عرض معبر بستگی دارد و محاسبه دقیق این موارد توسط افراد عادی امکان پذیر نیست، فلذا برای انجام محاسبات مربوط به تعیین قیمت پروانه ساختمانی، توصیه میکنیم از مهندس ناظر پروژه خود مشاوره بگیرید و یا از خدمات مشاوره رایگان مهندسین هلدینگ ساختمانی سپنتا استفاده کنید.
باتوجه به توضیحات داده شده، به اهمیت و ضروری بودن تهیه جواز و شناسنامه ساختمان برای هر پروژه عمرانی پی بردیم، از این رو هلدینگ ساختمانی سپنتا با به عنوان مجری حقوقی شهرداری در کنار شماست تا تمام جواز ساخت ها و پروانه های لازم برای پروژه های عمرانی خود در تهران را با قیمت مناسب و در سریع ترین زمان ممکن بدست آورید، جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با اخذ جواز ساخت و گرفتن شناسنامه ساختمان در تهران با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید
ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.
Δ