بهترین سازنده مشارکت در ساخت چه ویژگی هایی دارد؟

سازنده مشارکت در ساخت و ویژگی های آن

افراد زیادی هستند که خانه‌ای کلنگی یا زمینی دارند و دوست دارند که بنایی تازه بسازند و از محل آن سود کنند. اما ممکن است مهارت و یا بودجه کافی برای اینکار را نداشته باشند. اینجاست که قرارداهای مشارکت در ساخت مطرح می شود. پیدا کردن یک شریک خوب و امین بزرگترین دغدغه برای افراد در عقد قراردادهای شراکت است. در این پست از هلدینگ ساختمانی سپنتا به بررسی این موضوع می پردازیم که به راستی شریک یا سازنده مشارکت در ساخت باید چه ویژگی هایی داشته باشد تا صاحب ملک بتواند به او اعتماد کند؟

به یاد داشته باشید که داشتن پشتوانه مالی می‌تواند شرط لازم برای انتخاب یک شریک باشد؛ اما شرط کافی نیست. با این مقدمه به سراغ نکات مهم و کلیدی در انتخاب بهترین سازنده مشارکت در ساخت می رویم. با ما همراه باشد. 

سازنده مشارکت در ساخت چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های سازنده ساختمان: در قرارداد مشارکت در ساخت تهران ، مالک کسی است که ملک خود را در اختیار سازنده قرار می‌دهد تا سازنده عملیات اجرایی ساختمان را از تخریب تا نوسازی با سرمایه شخصی انجام دهد. در حقیقت؛ مالک، صاحب زمین و سازنده صاحب هزینه ساخت بنای جدید است. اما این شریک باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟ 

برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید

call to action

  • ویژگی های سازنده ساختمان؛ پشتوانه مالی
    از آنجا که در قراردادهای مشارکت در ساخت هزینه‌های ساخت بر عهده‌ سازنده است، طرف سازنده باید تعهد کند که تمام هزینه‌های ساخت و مراحل اداری را بپردازد و مبلغی را برای اجاره‌بها در طول مدت ساخت به مالک بدهد. پس:

اولین و مهمترین ویژگی سازنده مشارکت در ساخت، پشتوانه مالی کافی است.

  • ویژگی های سازنده ساختمان؛ تخصص و تجربه
    حتما شما هم این جمله معروف را شنیده اید که تجربه بالاتر از علم است. در زمینه ساخت و ساز نیز، یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی که سازنده مشارکت در ساخت باید داشته باشد، تخصص و تجربه است. ممکن است سازنده، مهندس، معمار تجربی یا بساز و بفروش باشد. در این حالت اگر دانش و تحصیلات آکادمیک نیز به آن اضافه شود، میتواند پروژه ای موفق را رقم بزند.
  •  مسلما کسی که بصورت علمی دوره مهندسی را گذرانده است و متخصص‌ محسوب می‌شود، بیشترین کارایی را خواهد داشت. بعد از آن معمار تجربی و پس از آن بساز و بفروش ها قرار می گیرند. 

هنگام انتخاب بهترین سازنده مشارکت در ساخت، هر دو فاکتور تخصص و تجربه‌ را در نظر داشته باشید.

  • سابقه‌ کاری و میزان رضایت مالکان
    چه چیزی بهتر از بررسی سابقه کاری سازنده و پروژه هایی که تا به حال انجام داده است می توناد نظر مالکان را به خود جلب کند؟
  • برای انتخاب یک شریک بهترین راه، ارزیابی لیست پروژه‌های اجرایی آن سازنده است. پس قبل از عقد قرارداد به سراغ مالکان قبلی رفته و کیفیت پروژه‌ها را بسنجید، از تجربه و تخصصش بپرسید، در مورد تعهد به کار و قول‌هایش پرس‌وجو کنید و ببینید آیا در پروژه‌های قبلی با مشکل بزرگی رو‌به‌رو شده است یا خیر. در ادامه به بررسی چند نکته مهم در رابطه با سابقه سازنده مشارکت در ساخت می پردازیم:


*
یکی از مزیت های سازنده باسابقه، سطح کپگسترده روابط اوست. در این صورت اگر در حین کار به مشکلی برخورد کنید، با تکیه بر روابط و افراد متخصص این حوزه به سرعت و با حداقل هزینه مشکل مرتفع خواهد شد.

*ضمن اینکه یک سازنده به نام و باسابقه هرگز شهرت و خوش نامی خود را با ارائه ی سازه ای بی کیفیت و یا عدم تعهد به قرارداد، زیر سوال نخواهد برد..

*کیفیت ساخت یک ساختمان به مرور زمان مشخص می‌شود. تمام ساختمان‌ها پس از پایان ساخت جلوه و نمای خوبی دارند، اما وقتی که چند خانواده‌ در آن مستقر می‌شوند و چند سال از آن استفاده می‌کنند، کیفیت واقعی خود را نشان می‌دهد. مثلا روز اول نمی‌توان کیفیت شبکه‌ لوله‌کشی، برق، سیستم گرمایش و… را تعیین کرد.

انتخاب-سازنده-مشارکت-در-ساخت

  • ویژگی های سازنده ساختمان؛ تیم اجرایی مجرب
    اگر سازنده برای هر بخش از عملیات اجرایی، تیم متخصص خود را داشته باشد، احتمال موفقیت پروژه بیشتر خواهد شد. به این ترتیب در هیچ‌کدام از مراحل اجرای پروژه با کمبود نیروی اجرایی رو‌به‌رو نمی‌شود، هزینه‌ نهایی کار پایین‌تر در می‌آید و در نهایت پروژه طبق برنامه‌‌ زمان‌بندی مورد توافق به اتمام می‌رسد.

قبل از انتخاب سازنده مشارکت در ساخت، مطمئن شوید ، سازنده تیم مخصوص اجرای فونداسیون، آرماتوربندی، بتن‌ریزی، دیوارچینی، نازک کاری و… دارد.

 

  • ویژگی های سازنده ساختمان؛ نقشه‌ معماری
    معمولا سازنده‌ها از نقشه‌‍ های معماری یکسان و شبیه به هم در پروژه‌های مختلف استفاده می‌کنند، به همین دلیل مهم است پیش از بستن قرارداد مطمئن شوید که سازنده نقشه‌ معماری خوبی در اختیار دارد و بیشترین استفاده را از فضا، نور و غیره می‌کند. این موضوع امروزه با توجه به متراژ پایین آپارتمان‌ها اهمیتی دوچندان پیدا کرده است.
  • سازنده برای مشارکت؛ کیفیت مصالح

    سازنده مشارکت در ساخت بایستی حتما لیستی از مصالح مورد استفاده در پروژه را به مالک ارائه دهد و پس از تایید صاحب ملک، نسبت به تهیه مصالح مورد توافق تعهد داشته باشد.

مشاهده لیست متریال مشارکت در ساخت


حتما پرس و جو کنید تا مطمئن شوید سازنده در پروژه های قبلی خود، به لیست مصالح مشارکت در ساخت توجه کافی را داشته است یا نه!

  • سازنده برای مشارکت؛ تعهد اخلاقی و قانونی

تنها صداقت است که یک سازنده خوب را از دیگر سازندگان متمایز می کند. متاسفانه قرارداهای مشارکت در ساخت یکی از بسترهای رایج برای کلاهبرداری و خیانت به شمار می رود. به همین خاطر انتخاب یک سازنده صادق و متعهد شما را هرگونه ضرری مصون خواهد کرد.
از آنجا که صداقت در شراکت به آسانی قابل تشخیص نیست، یکی از راه حل های میتواند گفتگو با شرکای قبلی سازنده مشارکت در ساخت باشد.

  • مبلغ بلاعوض

مبلغ بلاعوض، مبلغی است که سازنده در ابتدای ساخت پروژه با مالک توافق می کند تا با پرداخت آن مالک بتواند حین عملیات تخریب و نوسازی بنا، هزینه‌های اسکان در ساختمان دیگری را تامین کند.
هیچوقت گول مبلغ بلاعوض بالا را نخورید؛ چراکه در واقع این مبلغ پولی است که سازنده مشارکت در ساخت در عوض قسمتی از ملک به شما می دهد. به همین دلیل ممکن است مبلغ بلاعوض بسیار زیاد، در نهایت به ضرر مالک تمام شود.

فریب مبلغ بلاعوض را نخورید! نه بلاعوض بالا خیلی خوب است و نه بلاعوض کم، بد است. حقیقت این است که بلاعوض هزینه‌ کردن از جیب خود مالک است.

 

سازنده خوب برای قراردادهای مشارکت در ساخت کیست

تعهدات سازنده قرارداد مشارکت در ساخت

قسمتی از تعهدات سازنده برای قرارداد مشارکت در ساخت عبارتند از:

·         دارا بودن امکانات و صلاحیت علمی، فنی و قانونی

·         انجام پروژه ی ساخت و ساز

·         اجرای مطلوب و به موقع

·         حفاظت از طریق بیمه

·         تعیین محدوده ی عملیات ساخت و ساز

شرایط و قوانین سازنده مشارکت در ساخت

شرایط و قوانین مشارکت در ساخت وب سایت می‌توانند بسته به شرکت یا سازمانی که این فرایند را اداره می‌کند، متفاوت باشند. اما در اکثر موارد، شرایط و قوانین مشارکت در ساخت وب سایت شامل موارد زیر می‌شوند:

1. قرارداد مشارکت: قرارداد مشارکت یک توافق نامه رسمی است که بین صاحب وب سایت (معمولاً شرکت یا سازمان) و شریکان مشارکت‌کننده (ممکن است طراحان وب، توسعه دهندگان، نویسندگان محتوا و غیره) امضا می‌شود. این قرارداد شرایط و مفادی را که در مورد مشارکت، حقوق و تعهدات هر طرف در نظر گرفته شده است، تعیین می‌کند.

1. حقوق مالکیت: شرایط و قوانین مشارکت باید مسئله حقوق مالکیت را پوشش دهند. این شامل مواردی می‌شود مانند مالکیت بر روی کد منبع، طرح و طرح‌های ظاهری، محتوا و دیگر عناصری که در وب سایت استفاده می‌شوند. باید توافق شود که کدام طرف حقوق مالکیت را بر روی هر یک از این عناصر خواهد داشت.

1. تعهدات وظیفه‌ای: شرایط و قوانین مشارکت باید تعیین کنند که هر شریک چه تعهداتی را در باره طراحی، توسعه، بهبود و نگهداری وب سایت برعهده خواهد داشت. این می‌تواند شامل زمانبندی پروژه، ارائه داده‌ها و محتوا، تست و عیب‌یابی و سایر وظایف مرتبط با ساخت وب سایت باشد.

1. تسویه حساب و پرداخت: شرایط مشارکت باید شرایط پرداخت و تسویه حساب را شرح دهند. این شامل موضوعاتی می‌شود مانند نحوه تعیین هزینه‌ها، زمانبندی پرداخت و روش پرداخت.

1. مسئولیت‌ها و محدودیت‌ها: شرایط و قوانین مشارکت باید مسئولیت‌ها و محدودیت‌های هر شریک را مشخص کند. این می‌تواند شامل مواردی مانند مسئولیت‌های قانونی، مسئولیت‌های ناشی از خطاها یا نقص‌های فنی و محدودیت‌های استفادهاز منابع و منابع ثالث، حفاظت از اطلاعات محرمانه و غیره باشد.

این فقط چند مورد از مواردی هستند که در شرایط و قوانین مشارکت در ساخت وب سایت ممکن است شامل شوند. برای هر پروژه و شرکت خاص، شرایط و قوانین ممکن است متفاوت باشند. بنابراین، در هر صورت، مهم است که قبل از شروع هرگونه مشارکت، با شرکت یا سازمان مربوطه در مورد شرایط و قوانین مشارکت صحبت کنید و قرارداد مشارکت را به دقت مطالعه کنید تا از تعهدات و حقوق خود آگاه باشید.

فوت سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت جزء عقود لازم است.  به این معنا که با فوت یا ورشکستگی هر یک از طرفین، قرارداد از بین نمی رود. بروز هر کدام از این موارد بخصوص اگر از سمت سازنده ملک باشد، موجب توقف پروژه شده و موجب ضرر و زیان به مالک می شود. پس بهتر است در قرارداد شرط شود که در صورت فوت و ورشکستگی هر یک از طرفین، طرف دیگر بتواند قرارداد را فسخ نماید. راه حل دیگر این است که در زمان تنظیم قرارداد حتما برای طرفین دو نفر دیگر به عنوان ادامه دهنده کار در قرارداد هم از طرف سازنده و هم از طرف مالک قید گردد.

اثر فوت سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

طبق دادانامه مربوط به فوت سازنده مشارکت در ساخت از سوی قوه قضائیه، در قرارداد مشارکت در ساخت بنا، از آنجا شخصیت سازنده علت عمده عقد نیست، بنابراین فوت وی موجب انفساخ قرارداد نمی شود.

 


 

انتخاب یک سازنده مشارکت در ساخت که پروژه ساخت و ساز را به بهترین شکل پیش ببرد، نیازمند دانستن نکاتی است که در بالا به آن اشاره کردیم. مهمترین مسئله پشتوانه مالی سازنده و تجربه و تخصص وی است. از طرفی سازندگان با سابقه کاری بالا، تیم اجرایی حرفه ای نیز در اخیار دارند و با تکیه بر مصالح باکیفیت و نقشه معماری درست و اصولی جلوی هرگونه ضرر و زیان را خواهند گرفت.

هلدینگ ساختمانی سپنتا، به عنوان سازنده ای صادق و متعهد، اینجاست تا پاسخگوی تمام سوالات شما برای عقد قرارداد مشارکت در ساخت باشد.

call to action

 

 

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Table of Contents