استفاده از نما چوب قدمت بسیار طولانی دارد و از سالها پیش تا به امروز به عنوان بخشی از نمای یک ساختمان بکار گرفته میشود. استفاده از چوب در نمای ساختمان اوایل مشکلات بسیاری به همراه داشت. اما با گذشت زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، چوب تغییر بسیاری کرد و درنهایت نمونه کاربردی و مناسب آن برای نمای ساختمان به بازار وارد شد. این نوع چوب با نام ترمود معرفی و شناخته میشود و با چوب درختان جنگل کاملا متفاوت است.
چوب ترموود در کارگاه با دمای 185 تا 220 درجه سانتی گراد حرارت میبیند و رطوبت و شهدهای آن از بین میرود. حرارتدهی در این نوع چوب با هدف از بین رفتن بستر رشد قارچها در بافت چوب و درنهایت افزایش طول عمر نمای ساختمان انجام میگیرد. در ادامه به بررسی کامل طراحی نمای چوب میپردازیم و در پایان مزایا و معایب این نمای محبوب و زیبا را بیان میکنیم، پس تا انتها با همراه باشید.
طراحی نمای چوب
چوب یکی از آشناترین و پرکاربردترین متریالهای ساخت بنا است که با ظاهر زیبای خود احساس صمیمیت القا میکند. البته بسیاری از افراد به دلیا نقطه ضعف اصلی این متریال یعنی رطویت، از بهرهگیری آن در نماهای ساختمانی خود خودداری میکنند. دقت داشته باشید که رطوبت میتواند به سادگی چوب را مخدوش کند و موجب رشد قارچها و موریانهها شود.
امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روشهای مختلف و موثر برای خشک کردن چوب مطرح شده است و به این ترتیب میتوان خطرات این نمای جذاب را به حداقل رساند.
چوب ترمو یا ترموود یکی از بهترین انواع نمای چوب است که در برابر عوامل جوی از خود مقاومت نشان میدهد. این چوب در داخل کشور توسط تولیدکنندگان مختلف تولید و عرضه میشود. البته نمونههای وارداتی آن نیز از کشورهای مختلف ازجمله فنلاند در بازار به چشم میخورد. شایان ذکر است که ترموود همان چوب طبیعی است که طی یک پروسه اصلاح حرارتی در برابر رطوبت و پوسیدگی، انبساط و انقباض و هجوم حشرات مقاوم میشود. این نوع چوب ثبات رنگ بسیار بالایی نیز دارد و در صورت استفاده در فضای باز به خوبی رنگ خود را حفظ میکند.
خوب است بدانید ساختمانی که در آن درصد زیادی چوب ترمو استفاده میشود به نام نمای ترمووو معرفی و شناخته میشود.
انواع چوب در نمای ساختمان
چوب در نمای ساختمان انواع مختلفی دارد که آشنایی با آنها موجب میشود شما برای نمای ساختمان خود انتخاب بهتری داشته باشید. بطورکلی این نوع چوب را میتوان به دو گروه نرم و سخت تقسیم کرد که در ادامه به بررسی کامل هریک میپردازیم.
چوب نرم
چوبهای نرم از درختان سوزنی برگ نظیر: سرو و کاج تولید میشوند و چگالی و گره کمی دارند. این نوع چوب در بازار به رنگ کرم مشاهده میشود و نسبت به چوب سخت قیمت کمتر و پایینتری دارند.
چوب نرم بطورمعمول در نما چوبی یک ساختمان بکار گرفته میشود.
عکس مدل نمای چوب نرم
چوب سخت
چوب سخت از دیگر انواع چوب در نمای ساختمان است که از درختان پهن برگ نظیر: بلوط و ون تولید میشود و وزن بالاتر، قیمت گرانتر و مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد. در حال حاضر از این نوع چوب در کفهای چوبی به فراوانی استفاده میشود.
عکس مدل نمای چوب سخت
مقایسه هر دو از نظر عمر و قیمت
بطورکلی چوبهای نرم درصد بالاتری از بازار را تشکیل میدهند و به نسبت چوبهای سخت فراوانی بیشتری دارند و بسیار ارزانتر هستند. چوبهای سخت به دلیل زیبایی بیشتر در دکوراسیون مورد استفاده قرار میگیرند و به نسبت چوب نرم قیمت بسیار بالاتری دارند. این نوع چوب به دلیل طولانیتر بودن فرآیند رشد کمیابتر هستند.
از چه چوبهایی میتوان در نمای چوبی استفاده کرد؟
امروزه از چوبهای مختلف در نمای چوبی استفاده میشود که بطورکلی مهمترین و آشناترین آنها عبارت است از:
- ترمووود: همانطور که گفتیم ترمووود یکی از آشناترین انواع چوب در نمای ساختمانی است که طی یک پروسه خاص تولید میشود. در ساخت ترمووود از چوبهای مختلفی بهره گرفته میشود که یکی از آشناترین آنها کاج است.
- چوب IPE یکی از بهترین و باکیفیتترین چوبهای بکار گرفته در نمای ساختمان است که اغلب در آمریکای مرکزی و جنوبی یافت میشود و در بازار ایران تنها بصورت وارداتی وجود دارد. لازم به ذکر است که این نوع تراکم و چگالی بسیار بالایی دارد. البته چسباندن این نوع چوب کمی مشکل است و برای اتصالات آن باید به سراغ اتصالات پیچی رفت.
- چوب HPL: این چوب یکی از مطرحترین انواع چوب در ساختمانسازی است و بطور کامل از چوب نیست و تنها روکشی از جنس چوب دارد. چوب HPL قیمت بسیار پایینتری نسبت به دیگر چوبهای بکاررفته در نمای ساختمان دارد و در طرحها و ابعاد مختلف مشاهده میشود و کاربردهای بسیاری دارد.
- چوب پلاست یا PVC: چوب پلاست نوعی کامپوزیت پلاستیکی چوبی است که در نمای ساختمان بکار گرفته میشود. این نوع نمای چوب در ساختمانهای جدیدی که با سبک مدرن ساخته میشوند به فراوانی بکار گرفته میشود.
قیمت طراحی نمای ساختمان با چوب
نمای چوب بطورکلی قیمت ثابت و یکسانی ندارد و به پارامترهای مختلف ازجمله موقعیت جغرافیایی، شکل بنا، موقعیت بنا، تکنیکهای اجرا، نوع ترکیب متریال، متراژ و ابعاد، نوع چوب بکارگرفته و… وابسته است که در ادامه به بررسی هریک میپردازیم.
- اندازه و مساحت: ابعاد یک نمای چوبی، ارتفاع، عرض و طول آن در قیمت نهایی نمای چوبی اثرگذار است. بطورکلی هرچه نما بزرگتر و گستردهتر باشد، قیمت بالاتری خواهد داشت.
- نوع چوب: استفاده از انواع چوب باکیفیت و مقاومت متفاوت، تاثیر قابل توجهی در قیمت نمای چوبی دارد. چوبهای باکیفیت بالاتر و مقاومتر، قیمت بالاتری دارند.
- طرح و طراحی: پیچیدگی و طرحهای خاص نما بر قیمت اثر میگذارد. طرحهای ساده و معمولی قیمت کمتری دارند و در سمت دیگر طرحهای سفارشی و منحصربهفرد هزینه بیشتری به همراه دارند.
- محل نصب: محل قرارگیری نما از دیگر عوامل اثرگذار در قیمت نهایی طراحی نمای چوب است.
- متریالهای دیگر: عوامل دیگری ازجمله رنگ، پوشش محافظ، نردهها و لوازم جانبی میتوانند بر قیمت طراحی نمای چوب اثر بگذارند و موجب افزایش آن شوند.
قیمت طراحی نمای ساختمان به چه مواردی بستگی دارد؟
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین عوامل اثرگذار بر قیمت نما ساختمان با چوب، جنس چوب است. برای مثال چوب ترمو زمانی که از درختان نرم تهیه میشود بسیار ارزانتر است. البته گونه درخت این نوع چوب نیز بر قیمت نمای ساختمان با چوب تاثیر میگذارد.
لازم به ذکر است که برخی از عوامل هزینه طراحی نمای ساختمان با چوب را تا حد بسیاری کاهش میدهند که از مهمترین آنها میتوان به کاشت نهال اشاره کرد.
ثبت درخواست برای اجرای نما چوب
تنها هدف ما در سپنتا از ابتدا تا به امروز رضایت شما عزیزان است. به همین خاطر از بهترین و باکیفیتترین متریالها بهره میگیریم و با قیمت مناسب و مقرون به صرفه ارائه میدهیم. ما در این مجموعه سادهترین تا پیچیدهترین طرحها را پیادهسازی میکنیم. جهت ثبت درخواست اجرای نما چوب خود میتوانید در هر ساعتی از شبانهروز با کارشناسان ما تماس بگیرید. البته پیشنهاد ما به شما این است که پیش از ثبت درخواست حتما از مشاورههای رایگان ما استفاده نمایید.
مزایا و معایب نمای چوبی
بهرهگیری از نمای چوبی همانند هر نمای دیگر مزایای مختلفی به همراه دارد که مهمترین آنها عبارت است از:
- زیبایی و جذابیت بسیار بالا
- دوان و ماندگاری خوب و مناسب
- عایق صوتی
- مقاومت در برابر آتش
- وزن کم و سبک
- تجدیدپذیر بودن
- و…
لازم به ذکر است که طراحی نمای چوبی علاوه بر مزایای بسیار معایبی نیز دارد که عبارتند از:
- هزینه بالا
- نیاز به نگهداری منظم جهت حفظ ظاهر و دوام
- حساسیت به حشرات و قارچها
- و…
طول عمر نمای چوبی
امروزه با تکنیکهای مختلف طول عمر نمای چوبی را به خوبی میتوان افزایش داد. برخی از موثرترین و بهترین این تکنیکها عبارت است از:
- حفظ رطوبت چوب در حد اعتدال: نمای چوب را باید همیشه در حد اعتدال نگه داشت. برای این امر شما میتوانید از روشهایی نظیر: نصب مانیتورینگ رطوبت، ایجاد هوای خشک در محیط و استفاده از سیستم تهویه مناسب بهره گیرید.
- پاکسازی بصورت منظم: برای حفظ نظافت و کیفیت نمای چوبی، پاکسازی و تمیز کردن آن را باید بصورت منظم انجام داد. لازم به ذکر است که برای پاک کردن این نما شما میتوانید از آب و صابون ملایم یا مواد پاک کننده مناسب بهره گیرید.
- استفاده از روشهای محافظتی: از دیگر تکنیکهای افزایش طول عمر نمای چوبی، بهرهگیری از روشهای محافظتی نظیر: استفاده از رنگهای محافظ و روکشهای محافظ است.
- کنترل نما بصورت دورهای: برای حفظ کیفیت نمای چوبی ساختمان باید کنترل آن را بصورت دورهای انجام داد. این کنترل شامل بررسی نما با هدف یافتن هرگونه آسیب، ترک و خراش و بررسی سیستمهای محافظتی و تهویه است.
- و…