شاید در بعضی از مکان های دیده باشید که به وسیله برای ایجاد سایه و جلوگیری از نفوذ باران چادر هایی که بر روی ستون هایی نصب شده اند اجرا می کنند، به این کار سازه کششی می گویند. در این مقاله قصد داریم تا این نوع سازه معرفی کنیم و شما را با انواع […]
شاید در بعضی از مکان های دیده باشید که به وسیله برای ایجاد سایه و جلوگیری از نفوذ باران چادر هایی که بر روی ستون هایی نصب شده اند اجرا می کنند، به این کار سازه کششی می گویند. در این مقاله قصد داریم تا این نوع سازه معرفی کنیم و شما را با انواع سازه کششی آشنا کنیم، پس با هلدینگ ساختمانی سپنتا همراه باشید.
سازه کشی که به آن Tensile structure گفته می شود که از پارچه های نازک که در برابر کشش مقاوم هستند و ستون های نگهدارنده تشکیل شده است.
ساختار سازه های زین اسبی به گونه ای است که دو گوشه آن به سمت پایین و دو گوشه آن به سمت بالا و بار وارده بر چادر از طریق گوشه های چادر به زمین انتقال پیدا می کند،
ساختار سازه های خیمه ای به شکلی است که در سطح پارچه یک انحنا ایجاد می کنند و نیرو به دو سمت سازه انتقال پیدا می کند.
سازه های آرک سازه هایی هستند که با سازه های زین اسبی شباهت زیادی هستند و از این نوع سازه در سقف های سنتی طاق ضربی استفاده می شود.
اگر به دنبال پروژه مشارکت در ساخت هستید، ابتدا قوانین مشارکت در ساخت را با دقت مطالعه کنید
سازه های کششی انواع مختلفی دارند که به چند دسته کلی فشردگی بافت، مکانیزم تنش، شکل و تناسب تقسیم می شوند، در ادامه به جزئیات این نوع دسته های بیشتر می پردازیم.
در ساخت سازه های کششی می توان هم از چادر های مخصوص و انعطاف پذیر استفاده کرد و هم میتوان از کابل های شبکه ای استفاده کرد، تفاوت این دو در این است که در ساخت این نوع سازه با چادر بار وارده بر سازه را می تواند تحمل کند و دهانه های محدود با طول حداکثر 45 متری می تواند پوشش دهد و در ساخت سازه های کششی با کابل فقط می توان برای پوشش دادن دهانه های بزرگ که طول آن ها بیش از 100 متر است پوشش دهد.
سازه های کششی از نظر شکل به 4 نوع تقسیم می شوند:
به طور کلی سازه کششی از نظر تناسب ابعاد به 3 دسته کلی تقسیم می شوند، سیستم های خطی، شبکه ها یا غشاهای مسطح و پوسته های فشار، برش و سازه های چادری.
سازه های چادری از نظر تنش به دو گروه تقسیم می شوند، شبکه های کابلی یا غشا های منحنی شکل که با وزن خود کشیده می شوند، غشای پیش تنیده که مناسب برای تحمل بار های خارجی مانند برف و باران می باشد.
این نوع سازه به دلیل اینکه در فضای باز اجرا و استفاده می شود باید در ویژگی های خاصی داشته باشد، یکی از مهم ترین ویژگی در این نوع سازه ضد حریق بودن است علاوه بر آن چون که سازه های آن از تارپولین ساخته می شوند بنابراین وزن آن کم است، سازه ای که برای ساخت سازه کششی باید از رویدن کپک و قارچ جلوگیری کند و در مقابل اشعه های مضر خورشید مقاوم باشد.
مصالح به کار رفته در سازه های کششی کلا به 3 دسته اصلی تقسیم می شوند، ستون ها، سیم ها یا کابل و سقف یا گنبد، اندازه تیر ها بستگی به اندازه و نوع چادر دارد، جنس تیر ها معمولا از فولاد، چوب و آلومینیوم ساخته می شود؛ سیم یا کابل ها عمدتا از جنش فولاد، مس و نخ هستند که بستگی به اندازه و کاربری چادر و ستون ها دارد؛ گنبد یا چادر معمولا از جنس پارچه های نخی و یا پی وی سی استفاده می کنند.
اجرای سازه کششی شامل 3 مرحله اصلی طراحی، ساخت و نصب است که در ادامه مراحل اجرا این نوع سازه را به صورت کامل توضیح خواهیم داد:
هلدینگ ساختمانی سپنتا با 10 سال سابقه اجرای در پروژه های ساختمانی و ارائه دهنده خدمات فنی و مهندسی در این مقاله سعی نمود تا شما را کاربرد سازه های کششی آشنا سازد و انواع، مزایا،معایب و مراحل اجرای سازه کششی را معرفی و برسی نماید، در صورتی که قصد دارید پروژه های ساختمانی خود را به یک شرکت باتجربه و حرفه ای بسپارید و یا مشاوره رایگان دریافت کنید با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.
Δ