مقاوم سازی ساختمان بدون استفاده از شناژ

مقاوم سازی و افزایش استحکام ساختمان‌ها یکی از مباحثی است که همواره به آن پرداخته می‌شود. بلایای طبیعی، رانش زمین و سایر حوادث ممکن است باعث آسیب به سازه‌ها شوند. همان طور که واضح است ساختمان‌هایی که دارای مقاومت کافی نیستند، بیشتر آسیب می‌بینند. یکی از راه‌های افزایش استحکام شناژبندی ساختمان است، اما در همه […]

مقاوم سازی و افزایش استحکام ساختمان‌ها یکی از مباحثی است که همواره به آن پرداخته می‌شود. بلایای طبیعی، رانش زمین و سایر حوادث ممکن است باعث آسیب به سازه‌ها شوند. همان طور که واضح است ساختمان‌هایی که دارای مقاومت کافی نیستند، بیشتر آسیب می‌بینند. یکی از راه‌های افزایش استحکام شناژبندی ساختمان است، اما در همه موارد امکان پذیر نیست. مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ یکی از بهترین راه‌ها برای این ساختمان‌ها با استفاده از مدیریت پیمان به حساب می‌آید. تکنیک‌های مختلفی در این زمینه استفاده می‌شود که از آن‌ها می‌توان به روش FRP و استفاده از ژاکت بتنی اشاره کرد. این مساله هم در امنیت ساختمان اهمیت دارد و هم در زمان دریافت برگه استحکام بنا اهمیت پیدا می‌کند و بررسی می‌شود. 

نقشه ازبیلت (As Built) چیست؟ کاربرد نقشه ازبیلت As Built + معرفی نرم افزار

شناژ چیست؟

اگر به برخی از ساختمان‌ها دقت کنید، می‌بینید که در هنگام ساخت آن‌ها از شناژبندی استفاده می‌شود. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که شناژ چیست و چه کاربردی در ساختمان سازی دارد؟ در حقیقت، شناژها به عنوان یک کانکتور یا رابط عمل کرده و پی‌های ساختمان را به یکدیگر متصل می‌کنند. این کار باعث می‌شود نیروی وزن ساختمان به صورت یکنواخت روی فوندانسیون پخش شود.
در اکثر ساختمان‌ها از پی‌های جداگانه استفاده می‌شود که به صورت عمدی قرار می‌گیرند. از آن جایی که فاصله بین آن‌ها زیاد بوده و مقاومت کافی را ندارند، از شناژ یا پی‌های افقی برای متصل کردن آن‌ها استفاده می‌کنند. در نتیجه، هنگام وقوع حوادث طبیعی و وارد شدن نیروهای خارجی فشار وارده توسط فوندانسیون به صورت یکنواخت تحمل می‌شود.

beam

مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ

اکثر خانه‌های قدیمی بدون شناژبندی ساخته شده‌اند؛ به این معنی که در فوندانسیون آن‌ها از هیچ نوع شناژی استفاده نشده است. با این که مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ امکان پذیر است، اما باید دقت داشته باشید که سایر نکات امنیتی و استانداردها در هنگام ساخت رعایت شود. اگر ساختمان موردنظر شما بدون شناژ ساخته شده است، ممکن است قصد داشته باشید که آن را در برابر عوامل متعدد مقاوم سازی کنید. البته باید توجه کنید که کار دشواری را در پیش دارید، زیرا این ساختمان‌ها از مقاومت کافی برخوردار نیستند.
پس باید اقدامات زیادی را انجام دهید تا استحکام آن‌ها مقداری بیشتر شود. مقاوم سازی ساختمان‌هایی که با استفاده از خشت و سیمان ساخته شده اند، کار آسانی نیست، زیرا هیچ سیستم باربری جانبی در آن‌ها وجود ندارد. مقاوم سازی این گونه خانه‌ها و ساختمان‌ها بسیار سخت است چرا که نمی‌توان به خوبی فوندانسیون آن‌ها را تقویت کرد.

انواع شناژ

شناژهایی که در فوندانسیون و برای شناژبندی به کار می‌روند، انواع مختلفی دارند که هر کدام عملکرد متفاوتی از خود نشان می‌دهند. برای استفاده از آن‌ها بهتر است که در ادامه به معرفی آن‌ها بپردازیم:
• شناژ مخفی یا Tie beam
• شناژ افقی یا Horizental beam
• شناژ عمودی یا Vertical beam
• شناژ مورب یا Diagonal beam

beam types

روش‌های ساخت خانه بدون استفاده از شناژ

اگر حس می‌کنید هزینه شناژبندی برای شما زیاد است یا زمان کافی برای این کار وجود ندارد، روش‌هایی وجود دارند که با استفاده آن‌ها می‌توانید خانه خود را بسازید. این روش‌ها بدین شرح هستند:

• استفاده از پی بتنی: در میان سنگ‌های مصنوعی بتن یکی از مقاوم‌ترین نمونه‌ها به حساب می‌آید. پس فوندانسیون و پی‌هایی که با بتن ساخته می‌شوند، بهترین عملکرد را در کارهای ساخت و ساز دارند. اگر در مناطق زلزله خیز زندگی می‌کنید، توصیه می‌کنیم که فوندانسیون خانه خود را از نوع بتنی و با کمک نقشه سازه بتنی انتخاب کنید.

• پی آجری: اگر ساختمان کوچک باشد و بار کمی روی آن وارد شود، می‌توان از پی آجری برای فوندانسیون آن استفاده کرد.

• پی سنگی: استفاده از پی سازی ساختمان نوع سنگی در کمتر ساختمانی رخ می‌دهد، اما اگر خانه شما در منطقه‌ای باشد که سنگ ارزان و در دسترس باشد، این فوندانسیون ایده آل ترین گزینه برای شما خواهد بود.

• پی شفته‌ای: ابتدایی‌ترین و ساده‌ترین نوع فوندانسیون استفاده از پی شفته‌ای است که برای یک ساختمان دو طبقه بسیار مناسب است. اگر آب، خاک، شن و گرد آهک را با یکدیگر مخلوط کنید ترکیبی به نام شفته به دست می‌آید.

سازه نگهبان و انواع آن + مزایا و محدودیت ها

مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ

مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ راه‌های مختلفی دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

مقاوم سازی با اتصالات

با بررسی ساختمان ممکن است متوجه شوید که در هنگام ساخت از اتصالات خورجینی تیر به ستون استفاده شده است. با استفاده از این روش تیرها از دو طرف ستون‌ها به صورت یکسره عبور داده می‌شوند. خطر ریزش ساختمان با این روش چند برابر می‌شود، زیرا مقاومت کافی در برابر زلزله از خود نشان نمی‌دهد. برای مقاوم سازی چنین ساختمانی می‌توانید از چند نبشی در قسمت‌های تحتانی و فوقانی ساختمان استفاده کنید. برای عملکرد هر چه بهتر این روش، توصیه می‌کنیم که نبشی فوقانی کوچک‌تر باشد.

مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ با مهاربند

مهاربند راه خوبی برای تقویت مقاومت و استحکام ساختمان بدون نیاز به شناژ خواهد بود. با نصب مهاربندها به شکل مورب در ساختمان می‌توانید بهسازی لرزه‌ای را تا حد زیادی بالا ببرید. علاوه بر این، با پیاده سازی خدمات اجرایی این روش ساختمان موردنظر انعطاف پذیرتر نیز خواهد شد.

Reinforcement of the building without braces

مقاوم سازی ساختمان با FRP

FRP یکی از خاص‌ترین و جدیدترین روش‌هایی است که برای مقاوم سازی خانه‌ها در نظر گرفته می‌شود. الیاف FRP با داشتن وزن پایین، نصب آسان و مقاومت کششی بالا مانع خوبی برای خوردگی بتن است. از مزایای این روش می‌توان به وزن پایین الیاف اشاره کرد، زیرا وزن زیادی به ساختمان اضافه نخواهد کرد.

Building retrofitting with FRP

مزیت‌ها و معایب‌های ساخت خانه بدون شناژ

مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ مزایا و معایبی دارد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:
مزایای مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ
• افزایش استحکام
• افزایش میزان تحمل نیروی خارجی
معایب مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ
• برخی از روش‌ها باعث افزایش وزن ساختمان می‌شوند.
• گران قیمت بودن برخی از آن‌ها

Strengthening the building without beams

نکات نهایی مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ

ساختمان‌هایی که بدن شناژ ساخته شده‌اند در برابر عوامل مختلف آسیب پذیر بوده و به مقاوم سازی نیاز دارند. افزایش استحکام بنا باعث می‌شود که هنگام وقوع حوادثی مانند زلزله درصد ریزش ساختمان تا حد زیادی پایین بیاید. مقاوم سازی ساختمان بدون شناژ روش‌های مختلفی دارد که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم. خدمات نظارت از جمله خدمات ما است که می‌توانید در هنگام مقاوم سازی ساختمان خود از آن استفاده کنید. در صورت داشتن سوالات بیشتر در این زمینه می‌توانید با ما یعنی هلدینگ سپنتا در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم. Privacy Policy />