سازه نگهبان سپرکوبی

سازه نگهبان سپرکوبی یکی از مهم ترین عناصر جهت گودبرداری است. در پروژه‌های عمرانی برای ساخت انواع سازه‌ها نیاز است تا مکان مورد نظر را گود برداری کنند. هدف از انجام گودبرداری در پروژه‌های ساختمانی دستیابی به زمینی مقاوم می‌باشد تا بتوان نیرو‌های وارد به سازه را از این طریق به زمین منتقل کرد. قبل […]

سازه نگهبان سپرکوبی یکی از مهم ترین عناصر جهت گودبرداری است. در پروژه‌های عمرانی برای ساخت انواع سازه‌ها نیاز است تا مکان مورد نظر را گود برداری کنند. هدف از انجام گودبرداری در پروژه‌های ساختمانی دستیابی به زمینی مقاوم می‌باشد تا بتوان نیرو‌های وارد به سازه را از این طریق به زمین منتقل کرد.

قبل از انجام عملیات گود‌ برداری، باید اطراف زمین مربوطه را مقاوم کنند. برای مقاوم‌سازی زمین‌های اطراف گود باید سازه نگهبان بسازند. سازه نگهبان با روش‌های مختلفی مانند مهارسازی، مهار متقابل، خرپایی و سپرکوبی ایجاد می‌شوند و به کار گرفته‌می‌شوند. یکی از بهترین نمونه از سازه نگهبان سپرکوبی می‌باشد. برای این کار نیاز به پایدار‌سازی گود با استفاده از سپر‌ها می‌باشد. این روش جهت ساخت سازه نگهبان سپر کوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سپر کوبی چیست ؟

برای انجام عملیات گود برداری ابتدا اقدامات لازم برای پایدار کردن گود انجام می‌گیرد. برای این کار نیاز به سازه نگهبان می‌باشد. یکی از پر طرفدار‌ترین نمونه‌های سازه نگهبان نوع سپر کوبی (Sheet Pile Retaining Wall) آن می‌باشد. در حالت کلی سازه نگهبان سپر کوبی به‌سازه‌ای می‌گویند که جهت ممانعت از فرو ریختن دیواره‌گود‌ ها اجرا می‌شود. در این عملیات سپر‌ها را با استفاده از دستگاه مخصوصی به درون زمین فرو می‌برند که به این دستگاه سپرکوب می‌گویند. به این نوع سپر‌ها، شمع صفحه‌ای نیز می‌گویند.

روش اجرای سپرکوبی

طول سپر‌های انتخابی باید از طول گود بیش‌تر باشد تا بتواند به خوبی درون زمین فرو رود. پس از انجام عملیات سپر کوبی، خاک‌ها را از جلو سپر‌ ها خالی کرده و بلافاصله فرآیند گود برداری را آغاز می‌کنند. یکی از دلایل اصلی انجام عملیات سپر کوبی جلوگیری از رانش خاک می‌باشد. هم چنین برای مهار دیواره‌ها در محل گود برداری و جلوگیری از نفوذ آب به محل انجام پروژه ساختمانی از این عملیات مهم استفاده می‌کنند. به این عملیات شیت پایل نیز می‌گویند.

نحوه پایدارسازی خاک با روش سپرکوبی

  • پایدار نمودن خاک در سازه نگهبان سپرکوبی
  • در این روش ابتدا باید دور تا دور محل مورد نظر را سپر کوبی کنند.
  • پس از آن که سپر‌ها به مقدار کافی درون زمین نفوذ کردند عملیات خاکبرداری آغاز می‌شود.
  • عملیات خاکبرداری‌تا جایی‌ادامه می‌یابد که عمق لازم ایجاد شده‌باشد.
  • در این مرحله تلاش می‌شود تا در قسمت کمرکش سپر‌ ها تیر‌های پشت بند افقی نصب می‌کنند تا مقاومت سپر‌ ها را بالا‌تر ببرند.

حالا strut‌ها را بر روی پشت بند‌های افقی به گونه‌ای نصب می‌کنند که بر سپر‌ ها کاملاً عمود باشند.در مکان‌های کم عرض و خاک‌های مقاوم معمولاً از سپر‌ های چوبی استفاده می‌کنند. همچنین پشت بند‌ها و قید‌های‌فشاری‌ بکار رفته‌در این نوع سپر‌ ها نیز چوبی می‌باشند. اما در مکان‌هایی که عرض بیش‌تری دارند و یا برای پایدارسازی گود در خاک‌های سست، نیاز است که جنس سپر‌ها فلزی باشد.

افزون بر آن پشت بند‌ها و قید‌های فشاری بکار رفته‌در این نوع سپر‌ ها نیز باید فلزی‌باشند.
معمولاً نحوه احداث سپر‌ ها به دو صورت مختلف اجرا می‌شود. بصورت کلی‌این سپر‌ ها به دو صورت مهار شده‎‌و مهار نشده‌اجرا می‌شوند. در نمونه‌های‌مهار شده، مهار مور نظر در قسمت جلو و یا پشت آن اجرا می‌شود. این نمونه‌های‌مهار شده‌سوراخ‌هایی در سپر ایجاد می‌کنند با استفاده‌از روش نیلینگ عملیات مهار‌سازی انجام می‌گیرد. اما در نمونه‌های مهار نشده، سپر‌ ها توسط هیچ سازه نگهبان سپرکوبی نه در قسمت جلو و نه قسمت پشت مهار نشده‌اند.

مزایای سپرکوبی

مزایای-سپرکوبی

اجرای سازه نگهبان سپرکوبی و انجام عملیات سپر کوبی دارای مزایای زیادی می‌باشد، همین امر سبب شده‌است تا در بسیاری از پروژه‌های عمرانی‌از این نوع سازه‌نگهبان استفاده شود. از مهم‌ترین مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت اجرای کار سیار مناسب می‌باشد.
  • ایمنی کار بسیار بالا است.
  •  برای پایدار‌سازی زمین‌های سست بسیار مناسب می‌باشد.
  • برای پایدار‌سازی مکان‌های کم عرض مناسب است.

برای اجرای کانال‌هایی با طول زیاد نیز بسیار مناسب است.

معایب سپرکوبی

در کنار مزایای زیادی که این روش دارد، معایبی را می‌توان برای آن در نظر گرفت. برخی اوقات همین عیوب اجازه اجرای سازه نگهبان سپرکوبی را به مجری طرح نمی‌دهند، در ادامه با برخی از این معایب آشنا می‌شویم.

  • سختی خمشی در این روش نسبت به روش‌های دیگر کم‌تر می‌باشد.
  •  می‌تواند سبب ایجاد نشست خاک‌های ماسه‌ای مجاور گردد.
  • با این روش فرآیند آب‌بندی به طور کامل انجام نمی‌شود.
  • سرو صدای دستگاه بسیار زیاد و آزار دهنده می‌باشد.
  • به نیرو‌های حرفه‌ای و تخصصی احتیاج است.
  • دستگاه سپر کوب در حین کار فضای نسبتاً زیادی احتیاج دارند.
  • نیاز به دستگاه‌های مخصوص و کاملاً تخصصی داریم.

انواع سپرکوبی

جنس سپر‌های بکار رفته‌در ساخت سازه نگهبان سپرکوبی جهت انجام عملیات پایدار‌سازی گود با توجه به نظر طراح پروژه و همچنین بر اساس جنس مصالح متفاوت است و در هر پروژه ساختمانی‌‌یکی از انواع سپر‌های زیر استفاده می‌شود.

  • نوع چوبی
  • سپر بتنی
  • نمونه‌های فلزی

سپر چوبی

معمولاً برای پایدار‌سازی گود‌ هایی با طول و عمق کم که دارای سربار سبکی هستند، مناسب می‌باشد. این نوع از سپر‌ ها به گونه‌ای طراحی و ساخته شده‌اند که دارای نر و ماده‌هستند. این اجزا در یکدیگر فرو میرود و به هم متصل می‌شوند. از این نوع سپر‌ ها برای مکان‌هایی که احتمال نفوذ آب و رطوب وجود دارد، مناسب نبوده و مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

اجرای-بهترین-سازه-نگهبان-سپرکوبی

سپر بتنی

سپر‌های بتنی به دلیل جنس مناسب و مقاومت بالا در برابر آب، معمولاً برای پایدار‌سازی کانال‌ها، سازه‌های آبی و همچنین خاکریز رودخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع از سپر‌ها بصورت پیش ساخته‌است و بصورت نر و ماده‌به یکدیگر متصل می‌شوند.

سپر فلزی

در زمین‌هایی که خاک مکان مورد نظر سست بوده و احتمال ریزش دیواره گود وجود دارد، از این نوع سپر‌ ها استفاده می‌کنند. علاوه بر آن در مکان‌هایی که احتمال نفوذ آب بالا می‌باشد و هم چنین در شرایطی که احتمال رانش زمین وجود دارد، بسیار مقاوم عمل کرده و به خوبی به پایداری گود کمک می‌کنند. معمولاً در مناطق ساحلی برای اجرای سازه نگهبان سپرکوبی از این نوع سپر‌ ها استفاده می‌کنند.

برای مستقر کردن این سپر‌ ها در زمین به یک قاب محافظ نیاز است. معمولاً این قاب را با استفاده از الوار‌های چوبی درست می‌کنند. گاهی اوقات نیز برای ساخت این قاب‌ها از پروفیل‌های فولادی استفاده می‌کنند. پس از نصب قاب‌ها، برای قرار دادن سپر‌ ها در داخل قاب از جرثقیل استفاده‌می‌کنند.

یکی از ویژگی‌های‌خاص این سپر‌ ها، دارا بودن کلاهک آسیب ناپذیر می‌باشد و از صدمه دیدن سپر هنگام کوبیدن آن در زمین ممانعت می‌کند. این کلاهک‌ها بسیار راحت نصب می‌شود و می‌توان آن‌ها را از سپر جدا کرد. همچنین این نوع سپر‌ ها را با استفاده‌از چکش‌ ضربه‌ای‌میتوان به درون زمین فرو برد. اگر قفل و بست‌های مورد استفاده در بین این نوع سپر‌ ها به خوبی صورت گیرد، به طور مؤثری خاصیت آب‌بندی داشته و از نفوذ آب جلوگیری می‌کند.

اجرای بهترین سازه نگهبان سپرکوبی توسط هلدینگ ساختمانی سپنتا

هلدینگ ساختمانی سپنتا یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ساختمانی می‌باشد که همواره در تلاش است تا با روش‌هایی کاملاً پویا و دانش محور بهترین خدمات مهندسی را به مشتریان خود عرضه کند. این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرده‌و  یکی از موفق‌ترین هلدینگ‌های ساختمانی‌است. شما می‌توانید تمامی مراحل طراحی، نظارت و اجرای‌خود را به‌این هلدینگ بسپارید. این هلدینگ با در اختیار داشتن نیرو‌های‌متخصص و حرفه‌ای، در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیات گود برداری‌را آغاز میکند و سازه نگهبان سپرکوبی مورد نظر شما را در بازه‌زمانی مشخص تحویل می‌دهد.

هلدینگ ساختمانی سپنتا با اجرای سازه نگهبان سپرکوبی در تهران برای پروژه های شما همراهتان است.

call to action

اگر تصمیم به ساخت سازه نگهبان دارید و می‌خواهید نمونه سپرکوبی را اجرا کنید، به راحتی می‌توانید به سایت اینترنتی هلدینگ ساختمانی سپنتا مراجعه کنید و با نیرو‌های متخصصی که در این شرکت فعالیت دارند بیش‌تر آشنا شوید. با پشتیبان سایت گفتگو کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را درباره‌ی نیرو‌های این مجموعه دریافت نمایید. پس از آن می‌توانید نیرو‌های‌لازم را استخدام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به محل احداث سازه نگهبان سپر کوبی آمده و کار را شروع کنند.

این نیرو‌ها به صورت کاملاً تخصصی فعالیت خود را آغاز کرده و سازه نگهبان سپرکوبی بسیار مقاوم و با کیفیتی را اجرا می‌کنند تا شما با خیال راحت بتوانید پروژه ساختمانی مورد نظر خود را تأسیس کنید. با کمک گرفتن از شرکت بزرگ سپنتا می‌توانید یک  پروژه ساختمانی کاملاً ایمن را اجرا کرده و به اتمام برسانید. این شرکت برای اجرای تمام مراحل ساخت یک پروژه ساختمانی نیرو‌های کاملاً حرفه‌ای دارد و شما برای انجام مراحل مختلف ساخت می‌توانید از این نیرو‌ها کمک بگیرید.

سخن پایانی

در اجرای‌انواع پروژه‌های عمرانی‌جهت مقاوم‌ سازی‌سازه‌ها و رسیدن به‌خاک مقاوم، عملیات گود برداری‌انجام می‌گیرد. برای جلوگیری‌از فرو ریختن دیواره‌های‌گود و رانش زمین نیاز به‌اجرای سازه نگهبان سپر کوبی می‌باشد. برای انجام این کار با استفاده از دستگاه خاصی به نام سپر کوب، سپر‌ ها را تا عمق مناسبی به درون زمین فرو می‌برند. معمولاً برای ساخت این نوع از سپر‌ها از مواد مختلفی استفاذه می‌کنند.

این مواد مانند فلز‌ها، چوب و بتن می‌باشند. با نگرش به‌شرایط خاک و بر اساس نظر مجری پروژه‌جنس مناسبی‌از این سپر‌ ها انتخاب می‌شود و بکار می‌رود. معمولاً در خاک‌های سست‌تر و مکان‌های احتمال نفوذ آب در آن‌ها زیاد می‌باشد، از نمونه‌های فلزی استفاده می‌کنند. در مکان‌های کم عرض که احتمال وجود آب و رطوبت به مکان پروژه وجود ندارد از نمونه‌های چوبی استفاده می‌کنند. در این مقاله سعی کردیم توضیحاتی راجب سازه نگهبان سپرکوبی بدهیم همچنین امیدواری داریم این مقاله برای شما مفید واقع شده‌ باشد و از آن بهترین استفاده را ببرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم. Privacy Policy />