نقشه برداری ساختمان و نقشه کشی

مهندسین باتجربه سپنتا در تمامی مراحل پروژه کنار شما هستند
نقشه-برداری-ساختمان---نقشه-کشی-ساختمان

نقشه برداری ساختمان و نقشه کشی ساختمان یکی از خدمات ویژه هلدینگ ساختمانی سپنتا میباشد، برای شروع یک پروژه ساختمانی و یا با در نظر گرفتن قوانین مشارکت در ساخت و اقدام برای شراکت،  ابتدا نیاز به تهیه نقشه ساختمان است. در واقع نقشه کشی ساختمان مبنا و اساس هر پروژه ساختمانی بوده، چرا که کارفرما پس از اتمام نقشه کشی ساختمان اقدام به اخذ جواز، برآورد هزینه اجرا، مدت زمان انجام پروژه و عقد قرارداد با پیمانکاران ساختمان می نماید.

نقشه برداری ساختمان چیست؟

نقشه برداری ساختمان از جمله خدماتی است که در هلدینگ ساختمانی سپنتا با کیفیت بالا و قیمت مناسب انجام میشود، از این رو جهت آگاهی از نقشه برداری چیست و قیمت دقیق و هزینه نقشه برداری میتوانید از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت با مشاورین ما تماس گرفته و برای نقشه برداری ساختمان خود استعلام قیمت کنید.

call to action

نقشه برداری به انگلیسی

نقشه برداری ساختمان به انگلیسی (survey or mapping) یعنی بررسی ساختمان، بازرسی و بررسی ساخت و ساز و خدمات یک ملک در عمق آن است تا نقشه بردار بتواند راهنمایی کند که وضعیت آن ملک چه تأثیری بر مشتری/مالک خواهد داشت.

آموزش نقشه برداری

به دلیل اهمیت فراوان نقشه برداری در سازه ابتدا باید بدانید که از چه منبعی می توانید آموزش های لازم را ببینید تا به طور صحیح نقشه برداری کنید. در ادامه لینک آموزش نقشه برداری را برای شما علاقه مندان به آموزش می گذاریم.

برای نقشه برداری ابتدا لازم است که اصول نقشه برداری ساختمان را به طور کامل بدانید.  اصول کلی نقشه برداری در منطقه ای که می خواهیم از آن نقشه تهیه کنیم به صورت زیر است: دو نقطه انتخاب نمائیم و فاصله بین آنها را دقیقاً اندازه گیری کنیم. این دو نقطه را می توان روی یک برگ کاغذ با مقیاس دلخواه نشان داد.

دوربین نقشه برداری

شما علاوه بر تحصیل در رشته های مهندسی نقشه برداری می توانید با دیدن ویدئو های آموزش نیز به یادگیری مشغول شوید. دوربین نقشه برداری در عملیات های نقشه برداری مورد استفاده قرار می گیرند و 3 نوع از آنها وجود دارد:

ترازیاب
تئودولیت
توتال استیشن (دوربین مساحی)

منظور از نقشه کشی ساختمان چیست؟

نقشه کشی ساختمان شامل رشته های مهندسی مختلفی از قبیل مهندسی معماری (اساس و مبنای سایر نقشه های مهندسی است)، مهندس محاسبات سازه، مهندسی برقی و مکانیکی است. در ادامه باید گفت نقشه های ساختمانی در دو مرحله فاز یک و فاز دو طراحی و محاسبه می گردند. در نقشه فاز دو جزییات کامل طرح بررسی و ابعاد فنی و اجرایی یک پروژه مشخص می‌گردد، پس از نقشه کشی فاز دو پیمانکار می تواند برآورد دقیقی از نظر زمان و هزینه نقشه کشی به کارفرما ارائه دهد.

منظور از نقشه کشی ساختمان چیست؟

امروزه نقشه‌کشی ساختمان فقط به طراحی پلان ختم نمی‌شود، چرا که تزیینات ساختمان (شامل معماری داخلی و خارجی ساختمان) از اهمیت زیادی نزد سازندگان و مالکان ساختمان برخوردار است. از این رو کارفرما پس از تایید نقشه معماری تقاضای طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی نمای ساختمان و محوطه سازی را دارد، طرح ها عموما بصورت سه بعدی ارایه می شوند تا کارفرما درک بهتر از جزییات پروژه داشته باشد.

فرق بین نقشه برداری و نقشه کشی چیست؟

شاید در ابتدا این طوربه نظر برسد که عمل نقشه برداری و نقشه کشی ساختمان یکی هستند، اما اینگونه نیست و این دوکار همپوشانی بسیار بالایی داشته و درراستای یک دیگر انجام میشوند، مهندس نقشه کش و معمار ساختمان، ابتدا باید از زمین و محلی که در آن بناست تا ساختمان سازی انجام شود، با استفاده از تحهیزات لازم نقشه برداری از زمین را انجام دهد و سپس از روی نقشه تهیه شده، اقدام به نقشی کشی و طراحی کند.

 چگونه نقشه‌ برداری ساختمان انجام می‌شود؟

چگونگی انجام نقشه‌برداری

نقشه‌برداری در دو مرحله کلی انجام می‌شود: مرحله برداشت و مرحله ارائه نتایج. در مرحله برداشت، مهندس نقشه‌بردار از تجهیزاتی مانند جی‌پی‌اس، تئودولیت و غیره استفاده می‌کند تا داده‌های لازم را جمع‌آوری کند.

در مرحله بعدی، نتایج به صورت کیفی (نقشه‌ها، مقاطع طولی و عرضی) یا کمی (جداول و مدل‌های رقومی زمین) ارائه می‌شوند. نقشه‌برداری در مقیاس‌های بزرگ، مانند شهرها و کشورها، با استفاده از عکس‌های هوایی و پردازش آن‌ها صورت می‌گیرد. در این متن، تمرکز بر روی نقشه‌برداری زمینی و مقیاس‌های کوچک است.

نقشه‌ برداری ساختمان فرآیند اندازه‌گیری و نقشه‌کشی ویژگی‌های فیزیکی یک قطعه زمین است. این فرآیند گامی اساسی در پروژه‌های ساختمانی مدرن است زیرا اطلاعات دقیقی در مورد توپوگرافی زمین، مرزها و سایر ویژگی‌هایی که می‌توانند فرآیند ساخت را تحت تأثیر قرار دهند، فراهم می‌کند. نقشه‌برداری می‌تواند با روش‌های مختلفی انجام شود، از جمله:

۱. نقشه‌برداری توتال‌استیشن: این روش شامل استفاده از یک دستگاه الکترونیکی به نام توتال‌استیشن است. توتال‌استیشن ترکیبی از یک تئودولیت الکترونیکی و یک متر فاصله الکترونیکی است که می‌تواند زاویه‌ها و فواصل را با دقت بالا اندازه‌گیری کند. این روش برای پروژه‌های ساختمانی بزرگی که نیاز به اندازه‌گیری دقیق دارند، مناسب است.

۲. نقشه‌برداری GPS: این روش شبکه‌ای از ماهواره‌ها را برای تعیین موقعیت دقیق دستگاه نقشه‌برداری استفاده می‌کند. گیرنده GPS می‌تواند اندازه‌گیری‌های دقیقی از موقعیت، ارتفاع و سایر ویژگی‌های زمین را فراهم کند. این روش برای پروژه‌های ساختمانی بزرگی که نیاز به اندازه‌گیری دقیق در یک منطقه وسیع دارند، مناسب است.

۳. نقشه‌برداری با لیزر اسکن: این روش با استفاده از یک اسکنر لیزری برای ایجاد یک مدل سه بعدی از سطح زمین استفاده می‌کند. اسکنر لیزری یک پرتو لیزری را از سطح زمین منعکس می‌کند و به اسکنربرمی‌گرداند که سپس یک مدل دیجیتالی سه بعدی از سطح زمین ایجاد می‌کند. این روش برای سطوح و ساختمان‌های پیچیده مناسب است.

۴. نقشه‌برداری هوایی: این روش شامل استفاده از پهپادها یا هواپیماهایی مجهز به دوربین برای ثبت تصاویر هوایی از زمین است. این تصاویر می‌توانند برای ایجاد نقشه‌ها و مدل‌های سه بعدی دقیق از سطح زمین و ویژگی‌های آن استفاده شوند.

در نتیجه، نقشه‌برداری یک گام اساسی در پروژه‌های ساختمانی مدرن است. این فرآیند دقیقی در مورد توپوگرافی زمین، مرزها و سایر ویژگی‌هایی که می‌توانند فرآیند ساخت را تحت تأثیر قرار دهند، فراهم می‌کند. در نقشه‌برداری می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد، از جمله نقشه‌برداری توتال‌استیشن، نقشه‌برداری GPS، نقشه‌برداری با لیزر اسکن و نقشه‌برداری هوایی. هر یک از این روش‌ها دارای مزایا و معایب خود هستند و بسته به نوع پروژه‌های ساختمانی و سطح دقت و پیچیدگی مورد نیاز، مناسب هستند. استفاده از نقشه‌برداری، به معماران و مهندسان امکان برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های ساخت با دقت، کارآمدی و ایمنی بیشتری را می‌دهد.

نقشه‌کشی دو بعدی و سه بعدی ساختمان

نقشه کشی ساختمان در رشته‌های مهندسی معماری، مهندس عمران، مهندسی برق، مهندسی مکانیک کاربرد دارد که می‌توان به طراحی پلان معماری، ازبیلت محاسبات سازه، ازبیلت تاسیسات برق و تاسیسات مکانیک برای کاربری‌هایی همچون طراحی آپارتمان، طراحی ویلا، طراحی فروشگاه، طراحی سوپرمارکت و طراحی اداری اشاره کرد.

نقشه‌کشی دو بعدی و سه بعدی ساختمان

در هنگام نقشه کشی ساختمان، فرآیند خدمات مهندسی بدین شکل است که در ابتدا نقشه معماری ترسیم می‌گردد، سپس محاسبات سازه و در ادامه نقشه تاسیسات برق و نقشه تاسیسات مکانیک توسط مهندسین مربوطه محاسبه و ترسیم خواهد شد. البته جهت ارائه نقشه مناسب عوامل مختلفی از قبیل ضوابط شهرسازی و شهرداری ها، مقررات ملی ساختمان، استانداردهای بین المللی نقشه برداری ساختمان، کاربری ملک و نیاز کارفرما را باید در نظر گرفت.

مدل‌سازی سه بعدی

 یک ترسیم سه بعدی از ساختمان بهترین راهی است که می‌توان پروژه را به تصویر کشید. ساختمان تمام شده به نظر می‌رسد و طراح و تیم مهندسی می‌تواند مفهوم را براحتی منتقل کند. تمام قسمت‌ها با جزئیات در دسترس هستند و خطاها و تداخلات قبل از وقوع برطرف خواهند شد و احتمال طراحی مجدد و دوباره کاری به صفر می‌رسد. مهندسین سازه و تاسیسات درک بهتری از طرح معماری دارند و طرحی منطبق بر واقعیت ارائه خواهند داد. مجری نیز براحتی آنرا درک می‌کند و کار بدون اشکال اجرا خواهد شد.

طراحی دکوراسیون داخلی

طراحی دکوراسیون داخلی

در نقشه کشی ساختمان، کیفیت و چگونگی فضاهای داخلی تاثیر شگرفی بر عملکرد فیزیکی و روانی انسان خواهد گذاشت. آنچه به یک بنا روح و نشاط می‌بخشد معماری داخلی است. طراحی دکوراسیون داخلی به بررسی عناصر مختلفی از قبیل فرم، نور، رنگ، بافت، کف، دیوار، سقف کاذب و سایر عناصر کاربردی از قبیل لوازم دکوری، چیدمان، مبلمان می‌پردازد.

از آنجایی که اولین ارتباط افراد با یک پروژه ساختمانی از طریق نمای خارجی آن شکل می‌گیرد نمای کلاسیک و نمای مدرن ساختمان شما تاثیر بسزایی در تلقی و برداشت اشخاص از کیفیت و نحوه ساخت بنای شما دارد. یک طراحی و اجرای جذاب و با کیفیت می‌تواند اثری شاخص و به یاد ماندنی را در ذهن بیننده تداعی کند.

اهمیت نقشه‌کشی سازه

با وجود گسل های فعال در کشور باید همه سازه‌ها بهترین عملکرد را در برابر زلزله های احتمالی داشته باشند. لازم به ذکر است عملکرد خوب به معنی استفاده بیش از حد از مصالح ساختمانی نیست، چراکه وقوع زلزله امری اجتناب ناپذیر است و حتی در صورتیکه بتوان زمان وقوع زلزله را پیش بینی کرد، تخلیه ی سازه ها برای در امان ماندن جان مردم نه امکان پذیر است و نه به تنهایی کافی.

در طراحی یک سازه اصولی می‌توان به انتخاب مناسب مصالح سازه ای و غیر سازه ای، انتخاب بهترین نوع سقف برای کنترل و پخش بارهای ثقلی و جانبی، انتخاب بهترین و مناسب‌ترین سیستم لرزه بر جانبی، انتخاب بهترین نوع اتصالات، تحلیل و طراحی دقیق تمام عناصر سازه ای و غیر سازه ای مطابق آیین نامه های رسمی و همچنین تهیه نقشه های دقیق اجرایی با در نظر گرفتن تمامی مسائل اجرایی و آیین نامه ای اشاره نمود.

تاریخچه نقشه کشی ساختمان در ایران

برای شروع یک پروژه ساختمانی پس از مطالعات اولیه نیاز بهنقشه ساختمان است امر نقشه کشی ساختمان آن قدر حائز اهمیت است که سابقه چند هزار ساله در معماری ایران و جهان دارد در گذشته های دور ایرانیان برای ساخت شهر و خانه های خود از نقشه های مدون و پیشرفته ای در زمان خود استفاده می کردند که نظر بسیاری از دانشمندان و جهانگردان را به خود جلب نموده است در عصر حاظر نیز با مدد نرم افزارهای کامپیوتری و پیشرفت علم و تکنولوژی امر نقشه کشی ساختمان در سطح بسیار حرفه ای و گسترده ای در حال انجام است.

تاریخچه نقشه کشی ساختمان در ایران

بطوریکه حتی در بازسازی ساختمان های کوچک و یا معماری داخلی نیز اشخاص ترجیح می دهند که حساب شده گام بردارند و قبل از هر گونه اقدام اجرایی از جزئیات آن با خبر باشند ، نقشه کشی ساختمان در رشته های مهندسی معماری ، مهندس عمران ، مهندسی برق، مهندسی مکانیک کاربرد دارد که می توان به طراحی پلان معماری ، محاسبات سازه ، تاسیسات برق و تاسیسات مکانیک برای کاربری هایی همچون طراحی آپارتمان ، طراحی ویلا  طراحی فروشگاه و طراحی اداری اشاره کرد

چگونگی و فرایند کار نقشه کشی ساختمان

فرآیند خدمات مهندسی بدین شکل است که در ابتدا نقشه معماری ترسیم می گردد سپس محاسبات سازه و در ادامه نقشه تاسیسات برق و نقشه تاسیسات مکانیک توسط مهندسین مربوطه محاسبه و ترسیم خواهد شد البته جهت ارائه نقشه مناسب عوامل مختلفی از قبیل ضوابط شهر سازی و شهرداری ها ، مقررات ملی ساختمان ، استاندار های بین المللی ، کاربری ملک و نیاز کارفرما را باید در نظر گرفت  در حال حاظر جهت درک بهتر صاحب کار از فضای ساختمان نقشه های مهندسی به کمک نرم افزار های سه بعدی سازی نیز ارائه می گردند.

ترسیم یک ساختمان ابتدا تهیه شده و تصویب آن از طرف اداره محلی مربوطه صورت می گیرد.نقاشی ساختمان باید مطابق با قوانین قانونی بدن محلی باشد.هر یک از اعضای محلی با در نظر گرفتن سلامتی مردم و محیط زندگی ، برخی قوانین را تنظیم کرده اند.اینها به عنوان قوانین مربوط به قانون مربوطه خوانده می شوند.طرح های متنوعی برای طراحی ساختمان آماده شده است.

نقشه کشی ساختمان

اول از همه، یک طرح تک خط با اندازه و چیدمان اتاقها با توجه به اهمیت و نوع آنها تهیه شده است؛ به این برنامه خط گفته می شود. یک معمار یا مهندس این طرح را تهیه می کند.نقشه مفصل دیگری با کمک این طرح خط تهیه شده است که توسط یک تهیه کننده تهیه شده است.در این نقشه تفصیلی ، طرح تفصیلی برای نشان دادن جزئیات ترتیب ، اندازه و ضخامت دیواره های اتاق ها است.برنامه بنیاد برای نشان دادن اندازه و عمق پایه است ،ارتفاع برای نمایش نمای جلویی است و سطح مقطع نمایش جزئیات داخلی اتاق ها است.

 انواع نقشه طراحی ساختمان

نقشه های مختلف ساختمان با توجه به ویژگی ها و ابعاد ساختمان به شرح زیر تهیه شده است.

نقشه سایت
خط برنامه
برنامه تفصیلی
طرح بنیاد
طرح منظره
ارتفاع مقطعی
ترسیم چشم انداز
رسم ارسال
مدل

نقشه‌برداری ساختمان توسط چه کسی انجام‌ می‌شود؟

نقشه برداری ساختمان یک فرایند مهندسی است که به کمک آن، اطلاعات مکانی و جغرافیایی اشیاء و ساختارهای مختلف در یک منطقه به صورت دقیق و قابل استفاده در سیستم های اطلاعاتی ثبت می‌شود.

نقشه برداری معمولا توسط یک تیم متخصص و مجرب از نقشه برداران، مهندسین معماری، مهندسین عمران و دیگر متخصصین مرتبط با این حوزه انجام می‌شود. این تیم‌ها با استفاده از وسایل و تجهیزاتی مانند دستگاه‌های لیزری، دوربین‌های هوایی، GPS و نرم‌افزارهای مختلف، اطلاعات مورد نیاز را جمع‌آوری، پردازش و نهایتا به صورت نقشه و سایر فرمت‌های قابل استفاده تهیه می‌کنند.

خدمات نقشه برداری ساختمان

تاریخچه نقشه برداری ساختمانی به عهد باستان برمیگردد از انسان های اولیه بگیرید که میخواستند شکارگاه ها و مزارع را به یاد بسپارند و یا به نسل بعدیشان منتقل کنند تا نسل های بعدی انسان که قصد داشتند حدود مزارع خود را با همسایگان و نقشه قلمرو های خود را تعیین بنمایند.

عکس نقشه برداری ساختمان

عکس-نقشه-برداری-ساختمان

پس از آن، در جنگها نقشه برداری کاربردهای فراوانی داشت تا جایی که اختصاص بودجه نظامی سنگین به این رشته در یک قرن اخیر باعث پیشرفت های چشمگیری در این علم شد پیشرفت هایی که امروزه موجبات بهبود فزاینده نقشه برداری در ساختمان ، راهسازی و دیگر زمینه ها را فراهم آورده است.

امروزه با مراجعه به ادارات مختلف مانند شهرداری، اداره ثبت، سازمان های خدمات دهنده مانند اداره آب، برق، گاز و … یا برای دریافت جواز از نهادهای ذیربط، همواره نیاز به تهیه نقشه دقیق در فرمت های مختلف از املاک هستیم.

برای مثال جهت دریافت سند تک برگی برای املاکی که سند دفترجه ای دارند، در ابتدای کار از شما نقشه UTM می خواهند. همچنین جهت دریافت سند برای املاک قولنامه ای ماده ۱۴۷ و سند های مشاعی نیز نیازمند نقشه UTM هستیم.

هزینه نقشه برداری ساختمان

مهندسی معماری سپنتا با استفاده از مدرن ترین تجهیزات و آخرین متد های نقشه برداری، خدمات نقشه برداری  و نقشه کشی ساختمان را برای مشتریان عزیز ، با بهترین قیمت ارائه می دهد.

نقشه برداری ساختمان در تهران – شرکت ساختمانی نقشه برداری

هلدینگ ساختمانی سپنتا یکی از شرکت های برتر ساختمان سازی در تهران میباشد که از سال 89 تاکنون مشغول به فعالیت در حوزه طراحی، نظارت و اجرای ساخت و ساز ها  و پروژه نقشه برداری ساختمان بوده است، چنانچه برای عمل نقشه برداری و نقشی کشی ساختمان در تهران به دنبال بهترین های این حوزه میگردید، میتوانید همین حالا از طریق راه های درج شده در سایت با ما تماس بگیرید.

برای اطلاع از تعرفه نقشه برداری 1402 تماس بگیرید

call to action

خدمات نقشه برداری سپنتا

خدمات نقشه کشی ساختمان زمینی شرکت سپنتا شامل موارد زیر می باشد:

  • تهیه نقشه های ازبیلت
  • تهیه نقشه های توپوگرافی در مقیاس های مختلف
  • تهیه انواع پروفیل های طولی و عرضی
  • تهیه نقشه های ساختمانی از اولین مرحله (پلیت) تا مرحله آخر(متره و برآورد)
  • تهیه نقشه های کاداستر،ثبت و نقشه های UTM مربوط به ماده 147
  • مساحی، برداشت و تفکیک اراضی
  • مانیتورینگ خاکبرداری های عمیق
  • تهیه نقشه های سه بعدی
  • پیاده سازی نقاط ( Stakeout)
  • برداشت و پیاده سازی با GPS های سه فرکانسه
  • تهیه نقشه های توپوگرافی بزرگ مقیاس
نقشه برداری
  • تهیه نقشه های ثبت املاک-کاداستر شهری و غیر شهری
  • تهیه پلان و پروفیلهای طولی و عرضی
  • تعیین موقعیت ماهواره ای نقاط به کمک GPS
  • انجام ترازیابی درجه یک و دو و سه
  • تهیه و بهنگام رسانی نقشه های آماری شهری و آبادی بلوکه
  • تهیه و بهنگام رسانی نقشه های آماری روستایی
اطلاعات تماس با هلدینک ساختمانی سپنتا
۰۲۱۶۶۰۰۴۱۷۵ - ۰۲۱۶۶۰۰۳۱۵۸
۰۹۱۰۹۶۸۹۷۹۶
تهران ، آزادی، نبش خیابان نمایندگی، پلاک ۱، ساختمان پارس ۲، واحد ۱۰
info@sepantaeng.com

درخواست پروژه

کارشناسان هلدینگ سپنتا براساس درخواست شما با شما تماس خواهند گرفت