تا حالا شده از کنار یک ساختمان عبور کنید و نمای یک ساختمان شما را جذب کند؟ و می خواهید نمای آن را برای نمای ساختمان خود پیاده سازی کنید ولی نمیدونید از چه سبکی در آن استفاده شده؟ هلدینگ ساختمانی سپنتا در این مقاله قصد دارد تا به طور کامل طراحی نما و انواع مختلف طراحی نما تعریف و برسی کند. پس با ما همراه باشید.
طراحی نما نشان دهنده هویت یک ساختمان است و نقش مهمی در فرهنگ و بافت یک شهر ایفا می کند، ممکن است که نمای یک ساختمان از مصالح با کیفیتی ساخته شده باشند اما نمای خوبی نداشته باشد که تاثیری در فرهنگ و بافت یک شهر ندارد. علاوه بر زیبایی نمای ساختمان باید سازگار با محیط زیست باشد و آسیبی به محیط زیست نرساند.
مهندس معمار یا آرشیتکت، شخصی است که با انواع طراحی فضا های مختلف مانند طراحی نمای ساختمان، ادارات و… را آشناست و می تواند آن ها را به خوبی طراحی کند.
یک مهندس معمار علاوه باید بتواند فضا ها مختلف را طراحی کند بایستی بتواند شرایط اقلیمی و فرهنگی آن منطقه را برسی و نقاط قوت و ضعف آن را برسی کند، یک مهندس معمار در طراحی یک پلان ساختمان باید بتواند در شیت ها مخلتف سیستم های گرمایشی و سرمایشی و آلارم های آتشنشانی را در صورت نیاز طراحی کند و برای آن برآورد قیمت، برنامه ریزی کند.
طراحی نما کلاسیک در زمانی شکل گرفت که تاثیرات فرهنگی در بین دو امپراطوری ایران و رم شکل گرفت که باعث ترکیب معماری کلاسیک دو امپراطری شد. در طراحی نمای کلاسیک سنگ عنصر اصلی در طراحی نما است و نسبت به سبک های دیگر در طراحی نما که در ادامه به آن می پردازیم ساده و فاقد پیچیدگی است.
نما رومی یکی از پرطرفدار ترین سبک نما در بین ایرانیان است و جزء طراحی نمای کلاسیک محسوب می شود. مصالح استفاده شده در این نوع سبک، سنگ های گرانیت، مرمر و تراورتر می باشد. از لحاظ هزینه استفاده از این نوع سبک به دلیل استفاده از مصالح سنگی و نیروی انسانی متخصص بالاست و مقرون به صرفه نیست.
امروزه سبک های کلاسیک و رومی قدیمی شده و فرم های متقارن جای خودشو به طرح های مینیمالتر که بر اساس هندسه مدرن و متریال های روز دنیا طراحی شده داده است ، تفاوت سبک مدرن با سبک کلاسیک این است که در طراحی نما به سبک مردن از اصول و قوانین معماری روز دنیا استفاده می شود و تزیئینات و سادگی نما که در سبک کلاسیک استفاده می شود در سبک مدرن حذف شده است. یکی دیگر از تفاوت طراحی نما به سبک مدرن با سبک کلاسیک استفاده از نور محیطی متریال های ترکیبی است که در این نوع سبک فراوان استفاده می شود.
سبک مدرن امروزه طرفداران زیادی دارد اما هزینه طراحی و اجرا سبک مدرن متفاوت است و بستگی به متریال های استفاده شده در نمای ساختمان دارد، برای اطلاع از قیمت های طراحی نما ساختمان به سبک مدرن می توانید با ما تماس بگیرید.
طراحی نمای اسلامی یکی از مشهورترین سبک ها در جهان است این سبک به خاطر استفاده از رنگ های بسیار زیبا و درخسان و الگو های غنی و متقارن در جهان شناخته می شود.
طراحی نما با سنگ یکی از پر استفاده ترین نماهای ساختمان های مسکونی است،زیرا به دلیل اینکه سنگ ها در از لحاظ جنس،رنگ و بافت تنوع بالایی دارد و علاوه بر آن استفاده از سنگ در نمای ساختمان باعث جلوگیری از نفوذ گرد و غبار می شود و در برابر مواد اسیدی ،قلیایی و ضربه مقاوم هستند؛در طراحی نمای ساختمان بیشتر از سنگ های مرمر، گرانیت،سنداستون و تراورتن استفاده می شود.
استفاده از چوب در طراحی نما یکی از پراستفاده ترین مصالح در نمای ساختمان می باشد، این نوع مصالح با رنگ ها و نوع های مختلف موجود هستند ولی به دلیل مقاومت کم آن در برابر رطوبت نیاز به نگهداری سالانه و استفاده از پوشش محافظ دارد.یکی از چوب های پر استفاده در نمای ساختمان ها، چوب ترمووود است، این نوع چوب دلیل تنوع رنگ،وزن پایین،عایق حرارت و مقاومت بالای آن نسبت به چوب های دیگر پراستفاده تر هستتد.
نمای آجر یکی از قدیمی ترین مصالح در طراحی نما است آجر های استفاده شده در نمای ساختمان از جنس آجر های رسی و آجر های شیلی است، از ویژگی هایی که نمای آجر دارد می توان عایق خوبی در فصل زمستان، تنوع رنگ و اندازه، وزن پایین و نصب آسان آن نام برد.
نمای سرامیک نسبت به قیمت نمای سنگ،وزن کم تر و تنوع بالا آن در بسیاری کشورها به خصوص در ایران استفاده می شود، در کنار مزیت های نمای سرامیک معایبی هم نیز این نوع مصالح دارند مهم ترین آن ها عایق نبودن آن در برابر گرما و سرما و صوت می باشد.
نمای کامپوزیت از ترکیب شدن چند ماده به دست می آید و اجزای تشکیل دهنده آن دو رقه آلومینیوم و یک هسته از جنس پلاستیک و با یک ماده معدنی که در بین دو لایه آلومینیومی قرار می گیرند می باشند، از ویژگی های نمای کامپوزیت سبک بودن، نصب و تعمیر آسان می توان نام برد.
نرم افزار تری دی مکس (3DMAX) یکی از بهترین نرم افزار ها در حوزه طراحی نما است، این نرم افزار برای طراحی به صورت 3 بعدی و نور پردازی نمای بیرونی بسیار عالی به همین خاطر این نرم افزار را می توان به عنوان گزینه ی اول برای طراحی نما نام برد.
نرم افزار راینو (Rhino) نسبت به نرم افزار تری دی مکس (3DMAX) سبک تر و سریعتر است ولی در کنار مزیت ها آن یک ضعف نسبت به نرم افزارها دیگر دارد و آن آماده نبودن مدل ها و آبجکت های است ولی برای طراحی نما های پیچیده تر می توان از آن استفاده نمود.
از این نرم افزار می توان برای نورپردازی نقطه ای، شلنگی، اسپات و… در طراحی نما استفاده نمود اما نسبت به دو نرم افزار اول ضعیف تر است.
اگر می خواهید نمایی زییا برای ساختمانتان طراحی کنید و دنبال شرکتی هستید که تجربه و نمونه کار های خوبی برای طراحی نما ساختمان داشته باشد، هلدینگ ساختمانی سپنتا بهترین انتخاب برای طراحی نما است برای سفارش پروژه و مشاوره رایگان می توانید با ما تماس بگیرید.
Δ