باز سازی خانه یکی از اقدامات رایج است که افراد برای بازیابی ایمنی و ترمیم زیبایی ساختمانهای قدیمی نسبت به آن اقدام میکنند. اما خوب است بدانید که این فعالیت عمرانی از چالشهای مخصوص به خود همراه است که باید نسبت به آنها آگاه بود. در این مطلب از وبسایت هلدینگ سپنتا به بررسی مراحل بازسازی آپارتمان پرداخته و چالشهای موجود در این مسیر را موردبررسی قرار خواهیم داد. جالب است بدانید که برخی از پروژههای بازسازی خانه های قدیمی نیازمند اخذ پروانه ساختمانی از شهرداری هستند و بدون اخذ جواز نمیتوان نسبت به انجام بازسازی اقدام کرد.
اگر شما نیز قصد بازسازی خانه ویلایی قدیمی خود را دارید، ابتدا باید با انواع سبکهای بازسازی آشنا شده و سپس، ویژگیهای یک قرارداد رسمی جهت بازسازی خانه را بیاموزید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی این مسائل پرداخته و در مورد هزینههای باز سازی خانه بحث کنیم.
ترتیب و مراحل بازسازی خانه
بازسازی خانه های قدیمی چالشهای بسیاری را به همراه دارد؛ اما با برنامهریزی و اجرای منظم مراحل میتوان این پروژه را به شکل موفقیتآمیزی پیش برد. نخستین گام، بررسی وضعیت کلی ساختمان است که شامل ارزیابی سیستمهای سازهای، تأسیسات، عایقبندی و سایر اجزای ساختمان است. این امر به شناسایی نقاط ضعف و نیازمندیهای ساختمان کمک میکند. سپس، مرحله طراحی و برنامهریزی آغاز میشود. در این بخش، اهداف بازسازی مشخص شده و طرحهای معماری و مهندسی برای دستیابی به این اهداف تدوین میگردد؛ همچنین، برنامه زمانی و بودجهبندی پروژه تهیه میشود.
پس از آن، باید مجوزهای لازم از ارگانهای دولتی و شهرداری اخذ شود؛ این مجوزها شامل پروانه ساخت، مجوز تغییرات سازهای و مجوز تغییرات تأسیساتی هستند. درنهایت، اجرای بازسازی آغاز میشود که شامل اقدامات مختلفی ازجمله تخریب، تقویت سازه، نصب تأسیسات جدید، عایقکاری و نازککاری است. بهطورکلی، مراحل باز سازی خانه را میتوان به بخشهای زیر تقسیم کرد:
- توجه به نیازهای ساختمان و تعیین میزان بازسازی بر اساس آن
- دریافت مشاوره از افراد متخصص و حاذق در این حوزه که میتواند منجر به تصمیماتی مفید شود.
- انتخاب پیمانکار باتجربه و متخصص و عقد قرارداد با وی جهت باز سازی خانه
- اخد مجوز و پروانه ساختمانی موردنیاز از شهرداری جهت شروع فرآیند بازسازی منزل
- تعیین مراحل بازسازی بخشهای مختلف خانه و ساختمان
- تخریب بخشهای اضافی و خارج از نقشه جهت اجرای ایدههای جدید
- پیادهسازی ایدهها و سبک تعیین شده در ساختمان خانه
- و…
چالش ها و هزینه های بازسازی منزل
باز سازی خانه میتواند با چالشهای متعددی همراه باشد. انتخاب مصالح و برندهای مناسب یکی از این چالشها است. فروشندگان مصالح ساختمانی معمولاً به دنبال تبلیغ محصولات خود هستند و ممکن است توصیههای بیطرفانهای ارائه ندهند؛ در چنین شرایطی، انتخاب بهترین مصالح میتواند دشوار باشد. علاوه بر این موارد، شما عزیزان ممکن است با چالشهای دیگری نیز در مسیر بازسازی خانه قدیمی مواجه شوید که ازجمله آنها عبارتاند از:
- اخذ جواز ساختمانی
- عقد قرارداد با پیمانکار مناسب
- بازسازی خانه با هزینه کم
- تعیین سبکی متناسب با سلیقه
- و…
هرکدام از این چالشها ممکن است فرآیند باز سازی خانه را برای شما عزیزان دشوار سازد؛ اما میتوان با استفاده از راهکارهای مناسب، این چالشها را با موفقیت سپری کرد. هزینههای بازسازی منزل یکی دیگر از چالشهای مهمی است که پیشروی شما قرار دارد. بازسازی آپارتمان شامل هزینههای مختلفی میشود که با توجه به آنها میتوان بازسازی خانه با هزینه کم را تجربه کرد؛ ازجمله مهمترین این هزینهها عبارتاند از:
- هزینههای مربوط به مصالح
- دستمزد پیمانکار و نیروی کار
- هزینههای اخذ جواز
- و…
انواع سبک یا ایده های بازسازی منزل
امروزه، انواع سبکهای مختلف برای باز سازی خانه وجود دارد که افراد میتوانند با توجه به فاکتورهای مختلفی همچون، بودجه، منطقه ملک و سلیقه شخصی، نسبت به انتخاب و اجرای یکی از سبکها استفاده کنند. علاوه بر آن، میتوان با دریافت مشاوره از افراد متخصص و حاذق در این حوزه از جدیدترین ایدههای موجود در این زمینه نیز خبردار شد. همانطور که اشاره کردیم، سبکهای مختلفی برای بازسازی خانه ویلایی قدیمی وجود دارد که ازجمله این سبکها میتوان به سبک مدرن، کلاسیک و نئو کلاسیک اشاره کرد. هرکدام از این سبکها از ویژگیهای مخصوص به خود برخوردار هستند که در ادامه موردبررسی قرار خواهیم داد.
سبک مدرن
یکی از پرطرفدارترین سبکهای حال حاضر که افراد در طراحی خانه خود مورداستفاده قرار میدهند، سبک مدرن است. بهرهمندی از سبک مدرن در باز سازی خانه از مزایای خاصی برخوردار است که ازجمله آنها میتوان به سادگی، ظرافت و نگهداری آسان اشاره کرد. این دسته از سبکهای طراحی با انواع اسباب و اثاثیه سازگاری دارند و به همین دلیل، طیف وسیعی از سلیقهها را پوشش میدهد. در طراحی سبک مدرن از رنگهای خنثی و خطوط و سطوح صاف استفاده میشود. همچنین، پیمانکار میتواند بر اساس توانایی خود از متریال متنوعی در طراحی خانه بهره ببرد؛ ازجمله این متریال میتوان به مواردی همچون، شیشه، بتن، فولاد و سنگ اشاره کرد.
سبک کلاسیک
سبک کلاسیک نیز یکی دیگر از انواع سبکهای رایج در باز سازی خانه است که برخلاف سبک مدرن نیازمند هزینههای گزافی خواهد بود. در اجرای سبک کلاسیک از مواد اولیه گوناگونی همچون، سنگ مرمر، گرانیت، فلزات زینتی و چوبهای منبتکاری شده استفاده میشود. از مزایای سبک کلاسیک میتوان به ظرافت و زیبایی بینظیر آن اشاره کرد که نشاندهنده ثروت و صمیمیت خواهد بود. اما باید توجه داشته باشید که این سبک علاوه بر برخورداری از هزینههای بسیار اجرا، از نگهداری دشواری نیز برخوردار است.
سبک نئو کلاسیک
این سبک را میتوان ترکیبی از دو سبک بالا دانست که از هارمونی بسیار لذتبخشی برخوردار است. در اجرای سبک نئو کلاسیک از رنگهای گرم و خنثی در کنارهم استفاده میشود که جذابیت خاصی به طراحی خانه میبخشند. افرادی که به هر دو سبک کلاسیک و مدرن علاقهمند هستند، میتوانند از سبک نئو کلاسیک در باز سازی خانه خود بهرهمند شوند.
چه زمانی نیاز به بازسازی خانه است؟
ساختمانهای قدیمی و فرسوده اغلب با مشکلات ساختاری و کاربردی متعددی مواجه هستند که نیاز به توجه و اقدام فوری دارد. این مشکلات میتواند شامل موارد گوناگونی باشد که ازجمله آنها باید به ترک خوردگی، شکستگی و ریزش سقف و دیوارها، نفوذ آب و تاب برداشتن درب و پنجرهها اشاره کرد. علاوه بر این مشکلات ساختاری، ممکن است افراد به دلیل ارتقای کیفیت زندگی خود دست به باز سازی خانه بزنند. در برخی موارد، افراد جهت تغییر روحیه و محیط زندگی خود، اقدام به انجام بازسازیهای جزئی و بزرگی نیز در خانه خود میکنند. همچنین، عدم کارآمدی تأسیسات، برخورداری از طرح و نقشه قدیمی و افزایش جمعیت خانواده نیز میتوانند از دیگر دلایل باز سازی خانه باشند.
ویژگی های قرارداد های اصولی بازسازی
بازسازی ساختمان یک فعالیت پیچیده و چندوجهی است که نیازمند برنامهریزی و هماهنگی دقیق بین مالک و پیمانکار است. در این فرایند، تنظیم یک قرارداد جامع و مشخص از اهمیت بسزایی برخوردار است. اولین دلیل اهمیت قرارداد، تعریف دقیق و شفاف حقوق و تعهدات هر یک از طرفین است. بدون وجود یک قرارداد مکتوب، امکان بروز اختلافات و سوءتفاهمهای بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است منجر به تأخیر در انجام پروژه، افزایش هزینهها و حتی توقف کامل آن شود. علاوه بر این، قرارداد میتواند نقش مهمی در مدیریت ریسکهای پروژه ایفا کند. با مشخصکردن محدوده کار، مهلتهای زمانی و شرایط فسخ قرارداد، طرفین میتوانند از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری کنند.
در هنگام تنظیم انواع قراردادهای بازسازی ساختمان، به نکات کلیدی زیر باید توجه داشت:
- معرفی طرفین قرارداد: ابتدا باید طرفین قرارداد (مالک و پیمانکار) بهصورت کامل معرفی شوند.
- تعیین موضوع قرارداد: موضوع قرارداد، یعنی بازسازی ساختمان، باید در ابتدای قرارداد بهصورت واضح بیان شود.
- مدتزمان قرارداد: مدتزمان بازسازی باید بهصورت مرحلهای در قرارداد درج شود.
- تعیین مبلغ قرارداد: مبلغ مربوط به تهیه ابزار، مصالح و دستمزد باید مشخص شود. همچنین نحوه پرداخت این مبلغ نیز باید تعیین گردد.
- ذکر تعهدات طرفین: تعهدات پیمانکار و مالک باید بهصورت دقیق در قرارداد درج شود.
- فسخ قرارداد: شرایط و موارد امکان فسخ قرارداد توسط هر یک از طرفین باید مشخص شود. فسخ قرارداد بدون دلیل خاص توسط یک طرف، امکانپذیر نیست.
سخن پایانی
در این مطلب از وبسایت هلدینگ سپنتا به بررسی مراحل باز سازی خانه پرداخته و چالشهای موجود در این مسیر را معرفی کردیم. افراد به دلایل مختلفی همچون، رفع مشکلات ساختاری، تغییر نقشههای قدیمی و…، اقدام به بازسازی خانه قدیمی خود میکنند. اما پیش از هر اقدامی باید با مراحل بازسازی ساختمان آشنا شوید تا قادر به اجرای این فعالیت به بهترین شکل ممکن باشید. آشنایی با انواع سبکهای طراحی خانه میتواند کمک شایانی در این مسیر برای شما عزیزان باشد. همچنین، باید با چالشها و هزینههای بازسازی خانه ویلایی قدیمی نیز آشنا بود تا در این مسیر بدون مشکل خاصی گام برداشت.
باز سازی خانه نیازمند عقد قرارداد رسمی میان مالک و پیمانکار است که در طول متن به مزایای متعدد آن نیز پرداختیم. ممنون که در طول این مطلب با ما همراه بودید. لطفاً نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.
منبع:
https://khedmatazma.com/mag/steps-of-home-renovation