مراحل صدور جواز ساخت و ساز

معماری نمای ساختمان

دریافت مجوز ساخت‌وساز را می‌توان یکی از چالش‌های مهم در پروژه‌های عمرانی دانست. اخذ جواز ساختمان شامل مراحل مشخصی است که شما عزیزان می‌توانید با سپری کردن این مراحل، پروانه ساختمانی موردنظر خود را دریافت کنید. اما شاید برای شما نیز این سؤال ایجاد شده باشد که چه زمانی نیاز به اخذ جواز ساخت‌وساز داریم؟! در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته و مراحل دریافت جواز ساختمان را به صورت مفصل موردبررسی قرار می‌دهیم. همچنین، بهتر است بدانید که جواز ساخت‌وساز خود شامل انواع مختلفی است که هر کدام ویژگی‌های متفاوتی نسبت به دیگری داشته و در شرایط گوناگونی مورداستفاده قرار می‌گیرند. اگر شما نیز قصد آشنایی با مراحل اخذ مجوز ساخت‌وساز را دارید و یا می‌خواهید این مجوز را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت کنید، توصیه می‌کنیم که از مطالب و خدمات تخصصی هلدینگ سپنتا در این زمینه استفاده کنید.

مراحل دریافت جواز ساخت
مراحل دریافت جواز ساخت

مراحل دریافت جواز ساخت

جواز ساختمان در واقع یک مجوز رسمی از سوی شهرداری است که به مالک ساختمان و یا پروژه، اجازه ساخت‌وساز و ایجاد تغییراتی را در چارچوب قوانین و اصول تعیین‌شده صادر می‌کند. اما باید توجه داشته باشید که دریافت جواز ساخت از فرآیند زمان‌بری برخوردار بوده و خود شامل مراحل مختلفی است. آشنایی با مراحل دریافت جواز ساخت شما را قادر می‌سازد تا با دیدگاه واضح‌تری نسبت به اخذ پروانه ساخت‌وساز اقدام کرده و در مدت‌زمان کوتاهی آن را دریافت کنید. در ادامه به معرفی مراحل اخذ جواز ساخت‌وساز می‌پردازیم.

  • تشکیل پرونده:

ابتدا شما عزیزان باید نسبت به ثبت درخواست صدور جواز ساختمان اقدام کنید. جهت این امر باید به شهرداری و یا دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کرده و با ارائه مدارک موردنیاز، درخواست خود مبنی بر صدور مجوز را ثبت کنید.

  • بازدید مسئول از بنا:

در مرحله بعدی، مأمور شهرداری جهت بازدید از بنا و یا ملک حضور پیدا کرده و فاکتورهای دخیل در صدور مجوز ساخت را موردبررسی قرار می‌دهد. شهرداری بر اساس گزارش مأمور خود اقدام به صدور مجوزی مناسب جهت ساخت‌وساز آن ملک خواهد کرد.

  • بررسی کاربری ملک و گزارش مأمور شهرداری:

معمولاً در کلان‌شهرها طرح‌های عمرانی متعددی در حال اجرا هستند. بنابراین، گزارش مأمور شهرداری با دقت بیشتری موردبررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود که آیا ملک موردنظر در محدوده طرح‌های در حال اجرا قرار دارد و یا خیر؟! در صورت تداخل پروژه با طرح‌های موجود، ابتدا باید اصلاحات لازم صورت بگیرد.

  • صدور دستور نقشه و طراحی آن

پس از انجام بررسی‌های لازم و اجرای اصلاحات، شهرداری نکاتی را جهت رسم نقشه ساختمان و در قالب دستور نقشه صادر می‌کند. این دستور شامل باید‌ها و نبایدهایی است که باید در طراحی نقشه موردتوجه قرار بگیرند. مهندس معمار نیز با توجه به دستور نقشه صادر شده، اقدام به طراحی نقشه ساختمان موردنظر می‌کند.

  • تسویه عوارض شهرداری

در روند اخذ جواز ساختمان، شما باید نسبت به پرداخت عوارض نوسازی و شهرداری اقدام کرده و مدارک تسویه آن را به شهرداری تحویل دهید. این هزینه‌ها پس از تأیید نقشه ساختمان از سوی شهرداری محاسبه و اعلام می‌شود.

  • مشخص نمودن مهندس ناظر و ارائه مدارک پیش‌نویس

در این مرحله، شما باید فرم‌های لازم جهت تعیین مهندس ناظر را تکمیل کرده و اقدام به تنظیم قرارداد با مهندس ناظر تعیین‌شده بکنید. سپس، شما باید مدارک موردنیاز جهت شروع پروژه را به دفتر خدمات شهری ارائه دهید.

  • تأیید مدارک و چاپ پروانه

در مرحله نهایی اخذ جواز ساخت‌وساز، تمامی مدارک ارائه شده از سوی شما موردبررسی قرار گرفته و در صورت تأیید، جواز ساخت‌وساز صادر می‌شود. صدور پروانه ساخت به تأیید و امضای رئیس صدور پروانه ساختمان، شهردار و معاون معماری و شهرسازی نیاز دارد که تمامی این مراحل به صورت سیستمی انجام خواهند شد. در نهایت، شما عزیزان می‌توانید پروانه ساخت‌وساز خود را دریافت کنید.

انواع جواز ساخت
انواع جواز ساخت

چه زمانی به جواز ساخت نیاز است؟

یکی از رایج‌ترین سؤال‌های موجود در این زمینه مربوط به این است که آیا برای هرگونه فعالیت ساخت‌وسازی نیاز به اخذ جواز ساختمان است؟! در جواب این سؤال باید گفت که تغییرات جزئی و یا بازسازی‌های کوچک نیازی به اخذ پروانه ساخت‌وساز ندارند. اما اگر قصد ایجاد تغییرات گسترده‌ای را در بنای مدنظر خود دارید، ابتدا باید نسبت به اخذ مجوز لازم از شهرداری اقدام کنید. جهت اخذ مجوز ساخت‌و‌ساز و ایجاد تغییرات کلی در بنا و یا تخریب و ساخت مجدد آن، باید مراحل ذکر شده در بالا را به ترتیب سپری کرده و مجوز لازم را از شهرداری مربوطه دریافت کنید.

انواع جواز ساخت

مجوزهای ساخت‌وساز خود در انواع بسیار مختلفی صادر می‌شوند. هر کدام از این مجوزها دارای ویژگی‌های خاصی بوده و به منظور ویژه‌ای صادر می‌شوند. آشنایی با انواع جواز ساخت شما را قادر می‌سازد تا با توجه به نیاز خود، نسبت به اخذ جواز ساختمان موردنیاز اقدام کنید. در بخش زیر به معرفی مختصر و کوتاه انواع پروانه ساخت می‌پردازیم.

1- مجوز ساختمانی: این نوع از جوازهای ساخت در واقع همان مجوز قانونی جهت ساخت‌وساز بنا است که از سوی شهرداری صادر می‌شوند.

2- پروانه اضافه اشکوب: مجوزی که از سوی شهرداری جهت احداث طبقات جدید بر روی ساختمان صادر می‌شود.

3- جواز تخریب و بازسازی: اگر قصد تخریب بنای قدیمی و احداث بنای جدیدی را دارید، باید نسبت به اخذ مجوز تخریب و بازسازی از شهرداری اقدام کنید.

4- پروانه تبدیل: گروهی از مجوزهای قانونی که جهت تبدیل یک واحد مسکونی به واحد تجاری و یا چند واحد مجزا صادر می‌شوند.

5- مجوز تعمیرات و ایجاد تغییرات: یکی از انواع رایج جواز ساختمان، مجوزهای تعمیرات و تغییرات هستند که جهت ایجاد تغییرات جزئی و کلی در ساختار بنا صادر می‌شوند.

6- پروانه تغییر نقشه: درصورتی‌که پیش از شروع عملیات عمرانی ساخت بنا، تصمیم بر تغییر نقشه گرفته شود، این نوع مجوز ساخت‌وساز از سوی شهرداری صادر می‌شود.

چه ساخت ساز هایی به مجوز نیاز دارد؟!
چه ساخت ساز هایی به مجوز نیاز دارد؟!

چه ساخت ساز هایی به مجوز نیاز دارد؟!

در جواب این سؤال باید گفت که به‌طورکلی هر پروژه‌ای که منجر به ایجاد تغییرات در ساختار و یا کاربری ملک شود، نیازمند صدور مجوز ساخت‌وساز از سوی شهرداری است. البته، باید توجه داشته باشید که جهت ایجاد تغییرات جزئی و یا اجرای تعمیرات، نیازی به اقدام جهت دریافت جواز ساختمان نخواهید داشت. برخی از مهم‌ترین شرایطی که نیاز به اخذ مجوز ساخت‌وساز دارند عبارت‌اند از:

  • ایجاد تغییرات عمده در ساختمان
  • توسعه بنا و ایجاد طبقات جدید
  • تغییر متراژ بنا
  • تخریب و نوسازی
  • تبدیل کاربری بنا
  • تعویض سقف
  • ایجاد تغییر در نقشه ساختمان
  • و…

سخن پایانی

جواز ساختمان را می‌توان یکی از عناصر مهم در فعالیت‌های عمرانی دانست که خود شامل انواع بسیار مختلفی می‌شود. جهت اجرای بخش عمده‌ای از پروژه‌های عمرانی، نیاز به اخذ جواز ساخت‌وساز از سوی شهرداری است. در این مطلب از سپنتا به بررسی مراحل اخذ مجوز ساخت‌وساز پرداختیم و انواع این مجوزها را برای شما عزیزان شرح دادیم. درصورتی‌که نیاز به دریافت خدمات تخصصی در این حوزه دارید، می‌توانید با تیم کارشناسی هلدینگ سپنتا ارتباط برقرار کرده و نسبت به استفاده از خدمات این مجموعه اقدام کنید.

 

 

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents