اصول طراحی نمای ساختمان

اصول طراحی نمای ساختمان
در چند سال اخیر طراحی نمای ساختمان جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است و بصورت مستقیم بر زیبایی و قیمت ساختمان اثر می‌گذارد. این طراحی نیاز به تجربه، سلیقه، آشنایی با متریال‌های پرکاربرد در نما و اصول طراحی و انواع سبک‌های ساختمان دارد. اصول طراحی نمای ساختمان طیف بسیار گسترده‌ای دارد که در ادامه به معرفی و بررسی هریک می‌پردازیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

اصول طراحی نمای ساختمان

نمای ساختمان نخستین تصویری است که در دید بینندگان ثبت می‌شود. طراحی نما علاوه بر جذابیت و زیبایی، نقش موثری در کاهش هزینه‌های ساخت و ساز و حفظ محیط زیست دارد. این طراحی باید مطابق با قوانین شهرسازی منطقه و نیازهای ساکنین باشد.  رعایت اصول طراحی نمای ساختمان موجب می‌شود که شما معمولی‌ترین ساختمان‌ها را تبدیل به یک نمای چشمگیر و بسیار زیبا کنید.
برای طراحی نمای ساختمان پیش از هر چیزی به نوع ساختمان و معماری آن توجه کنید. چراکه هر نوع ساختمان دارای استایل و زبان خاص خود است و طراحی نمای ساختمان با توجه به آن انجام می‌گیرد. گام بعد رنگ مناسب و جزئیات ساختمان است. لازم به ذکر است که انتخاب رنگ مناسب برای نمای ساختمان با توجه به محیط پیرامون و قوانین شهرسازی انجام می‌گیرد.
انتخاب جزئیات ساختمان نیز باید با توجه به نوع ساختمان، استایل ساختمان و نیازهای فردی صاحب ساختمان انجام گیرد.  در پایان هنگام طراحی نمای ساختمان و آپارتمان، نورپردازی و چشم انداز اطراف را در نظر بگیرید. چراکه شما می‌توانید با یک نورپردازی مناسب نمای ساختمان خود را در شب جذاب نمایید.
اصول طراحی نما در معماری
اصول طراحی نما در معماری

از نظر معماری در طراحی نمای ساختمان به چه اصولی باید توجه شود؟

از نظر معماری هنگام طراحی نمای ساختمان باید برخی اصول را در نظر داشت که بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:

اقلیم منطقه

در نظر داشتن اقلیم منطقه یکی از نکات بسیار مهم در روند طراحی نمای ساختمان است. چراکه اقلیم هر منطقه روی سبک طراحی و انتخاب متریال بصورت مستقین اثر می‌گذارد. برای مثال در مناطق سردسیر باید طراحی و اجرای نما به گونه‌ای انجام گیرد که عایق حرارتی باشد. البته متریال بکار گرفته در این آب و هوا باید در برابر تغییرات دما نیز از خود مقاومت نشان دهد.

منظر شهری

بطورکلی نمای هر ساختمان در شکل‌دهی به محموعه شهری نقش موثری دارد. اگر نمای یک ساختمان بدون در نظر گرفتن نمای دیگر ساختمان‌‌های شهری طراحی و اجرا شود، همگونی و هماهنگی نمای شهری از بین می‌رود. این نکته را در نظر داشته باشید که نما حاکی از موقعیت فرهنگی سازندگان ساختمان است و طرح ساختمان، امکانات و ذوق تزئین طراح و مالک را به نمایش می‌گذارد.

سلیقه کارفرما

سلیقه کارفرما از دیگر اصول طراحی نمای ساختمان است و باید حتما آن را در نظر داشته باشید. 
امروزه بسیاری از کارفرمایان علاقه دارند که نمای ساختمان آن‌ها خاص و متفاوت باشد. به همین خاطر هنگام طراحی علاوه بر رعایت ضوابط و اصول باید نمایی منحصربه‌فرد طراحی نمایید.

هزینه‌های اجرایی در روند طراحی

بسیاری از افراد با روند اجرای نمای ساختمان آشنایی ندارند و نمی‌توانند یک طراحی بهینه و مناسب را از یک طراحی پرهزینه تشخیص دهند. به همین خاطر بهتر است طراحی نمای ساختمان خود را به افرادی بسپارید که علاوه بر طراحی تخصصی، تجربه اجرایی مناسبی نیز دارند.
نکات مهم انواع نمای ساختمان
نکات مهم انواع نمای ساختمان

استفاده مناسب از رنگ

همانطور که می‌دانید رنگ در نما به گونه‌ای نیست که پس از طراحی بخش‌های مختلف، طراح به نما رنگ اضافه کند. به همین خاطر در روند طراحی نمای ساختمان باید این موضوع را در نظر داشت. فراموش نکنید که اگر ساختمان شما تناسب رنگ نداشته باشد، بهره‌گیری از بهترین و باکیفیت‌ترین متریال‌ها هم بی فایده خواهد بود. 
بطورکلی پیشنهاد می‌شود که از رنگ‌های تند و نامتعارف در طراحی نمای ساختمان بهره نگیرید. البته استفاده از رنگ در هر منطقه و موقعیت جغرافیایی متفاوت است.

تناسب و پیوستگی عناصر

منظور از پیوستگی نما در طراحی این است که فرم کلی ساختمان در دید بصری باید یک طرح و یک بخش کامل باشد. به عبارت دقیق‌تر هر بخش نمای ساختمان نباید یک قسمت جداگانه محسوب شود و پیوستگی نما را از بین ببرد.

رعایت سادگی

بدون شک شما هم بارها این جمله را شنیده‌اید که زیبایی در سادگی است. در روند طراحی نمای ساختمان بهتر است از بکارگیری عناصر بسیار زیاد و ایجاد یک نمای شلوغ تا حد امکان خودداری نمایید و به این ترتیب مانع از ایجاد حس سردرگمی در بینندگان شوید. البته با رعایت اصل سادگی شما می‌توانید هزینه‌های اجرایی را نیز تا حد بسیاری کاهش دهید.

نورپردازی

از دیگر اصول طراحی نمای ساختمان، نورپردازی مناسب است که زیبایی بصری خاصی به ارمغان می‌آورد. البته نورپردازی باید متناسب با طراحی و با هدف مشخص انجام گیرد. جالب است بدانید که اگر نورپردازی به درستی انجام گیرد، نواقص احتمالی پیش آمده در نما را می‌توان به سادگی پوشش داد.
در نورپردازی ساختمان باید به عناصر شاخص در نما تاکید شود. لازم به ذکر است که این عنصر می‌تواند هر چیزی باشد.

استفاده از متریال مناسب و پایدار

انتخاب درست و صحیح یک متریال مناسب از روند طراحی نمای ساختمان بسیار مهم‌تر است. به همین جهت پیش از شروع هر کاری بهترین متریال را مناسب با شرایط پروژه انتخاب نمایید.
معماری نمای ساختمان
معماری نمای ساختمان
 

اصول طراحی انواع نماها در طراحی نمای ساختمان

آشنایی با انواع سبک‌های طراحی در اجرای نمای ساختمان از مهم‌ترین مراحل طراحی است. شما با تسلط بر این سبک‌ها می‌توانید خواسته‌های کارفرما را به خوبی درک کنید و درنهایت بهترین طرح را به وی ارائه دهید. در ادامه به معرفی و بررسی آشناترین سبک‌های طراحی نمای ساختمان می‌پردازیم.

نمای آجری

نمای آجری یکی از محبوب‌ترین نماها از گذشته تا به امروز است که در ساختمان‌های مسکونی به فراوانی مشاهده می‌شود. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در عرصه معماری انواع آجرنما در طرح و شکل‌های متفاوت به وجود آمده‌اند. آجری که برای نما استفاده می‌شود انواع مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به آجرنما شیل، نسوز، پلاک، رستیک و آنتیک اشاره کرد که هریک دارای ویژگی‌های منحصربه‌فرد هستند. 
هنگام طراحی نمای ساختمان این نکته را در نظر داشته باشید که نمای آجری خوب ویژگی‌های مختلفی دارد که بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:
•کیفیت و پایداری بالا
•مقاومت خوب و مناسب
•سطح بدون حفره و سوراخ
•جذب آب مناسب و استاندارد
•تنوع در طرح و رنگ
•نصب آسان
•عایق صدا و دما
•پایین بودن احتمال خوردگی و شوره زدن
•و…

نمای کامپوزیتی

نمای کامپوزیت یکی از جدیدترین و محبوب‎‌ترین انواع نمای ساختمان است که در ساختمان‌های اداری، تجاری، تفریحی و منازل قابل استفاده است و زیبایی منحصربه‌فردی به آن‌ها می‌بخشد.
اجرای نما با پانل‌های آلومینیوم کامپوزیت اگر به درستی انجام گیرد، دوام و استحکام بسیار بالایی خواهد داشت. پانل‌های کامپوزیت ترکیبی از دو لایه ورق آلومینیومی و یک لایه مواد پلی اتیلن هستند و با طرح و رنگ‌های متنوع خود هر سلیقه‌ای را در بر می‌گیرند. 
بهره‌گیری از نمای کامپوزیت در طراحی نمای ساختمان با مزایای بسیاری همراه است که بطورکلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها عبارت است از:
•مقاومت در برابر تغییرات محیطی
•وزن بسیار سبک و کم
•عایق صوتی، حرارتی و رطوبتی
•و…
انواع سبک های طراحی نمای ساختمان
انواع سبک های طراحی نمای ساختمان

نمای سنگی

سنگ از دیگر انواع نمای ساختمان است که در مجتمع‌های لوکس تجاری و ساختمان‌های مسکونی به فراوانی مشاهده می‌شود. این نوع نما عایق حرارتی بوده و در برابر رطوبت، سرما و یخ‌زدگی از خود مقاومت نشان می‌دهد. البته در اثر تابش نور آفتاب به تدریج این نما تغییر رنگ می‌دهد. جالب است بدانید از آنجا که نور خورشید بصورت یکدست بر ساختمان می‌تابد، تغییر رنگ بصورت یکسان در همه بخش‌های سازه رخ می‌دهد و به این ترتیب توجه چندانی جلب نمی‌کند.
در طراحی نمای ساختمان با انواع مختلفی از سنگ نما مواجه خواهید شد که بطورکلی عبارتند از:
•سنگ تراورتن
•سنگ مرمر
•سنگ گرانیت
•و…

نمای شیشه‌ای

پیش از هر چیزی این نکته را در نظر داشته باشید که اگر نمای یک ساختمان بیش از 60 درصد از شیشه باشد به آن نمای شیشه‌ای می‌گویند. این نما عایق و کنترل کننده بسیاری از صداهای محیطی است و در رنگ و مدل‌های مختلف به چشم می‌خورد. 
برخلاف تصور بسیاری از افراد برای نمای شیشه‌ای از شیشه‌های معمولی استفاده نمی‌شود. چراکه این نوع شیشه‌ها از نظر ایمنی بسیار خطرناک هستند و در هنگام شکستن در قطعات ریز و درشت خرد می‌شوند.

نمای چوبی

چوب از دیگر متریال‌های طراحی نمای ساختمان است که مقاومت بسیار بالایی در برابر باد، طوفان و دیگر عوامل محیطی دارد. چوب‌های استفاده شده در نمای چوبی ساختمان تحت دمای 185 تا 220 درجه سانتی گراد قرار می‌گیرند تا شهد و رطوبت آن‌ها از بین برود.
استفاده از چوب در نمای ساختمان مزایای بسیاری دارد که بطورکلی مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:
•دوستدار محیط زیست
•سازگاری با طرح معماری نما
•انجام راحت تغییرات در نمای چوبی
•دوام و طول عمر بالا
•کمک به کاهش مصرف انرژی
•و…
 

اصول طراحی نمای کلاسیک

طراحی نمای کلاسیک متناسب با اصول طراحی نمای کلاسیک امری مهم در ساختمان‌سازی است. چراکه رعایت اصول طراحی نمای کلاسیک علاوه بر زیباسازی نمای ساختمان در تسریع پروسه‌ی تاییدیه شهرداری نیز اثرگذار است.
نمای کلاسیک نمادی از عظمت و وقار به شمار می‌آید و اصول بسیاری دارد که بطورکلی عبارتند از: 
•ظاهر زیبا
•مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی
•چسبندگی بالا
•چگالی کم و وزن کم‌تر
•تمیز کردن و نگهداری ساده
•تخلخل سنگ
•و…
اصول طراحی نمای مدرن
اصول طراحی نمای مدرن

اصول طراحی نمای مدرن

همانطور که از نام این نوع نما مشخص است، بر اساس جدیدترین و امروزی‌ترین شیوه‌های طراحی نما اجرا می‌شود. اصول طراحی نمای مدرن به عنوان هویت اصلی این سبک از طراحی معرفی می‌شود. مهم‌ترین اصول طراحی نمای مدرن بطورکلی عبارت است از:
•تزئینات و المان‌های کم
•رنگ خنثی و روشن
•امکان استفاده از مصالح و تکنولوژی‌های روز
•بازشوهای بزرگ
•کانسپت ساده
•امکان استفاده از متریال متنوع
•و…

اصول طراحی نئوکلاسیک

همانطور که می‌دانید سبک نئوکلاسیک سبکی میان کلاسیک و مدرن است و در ویلاهای دلباز، خانه‌های بزرگ، فضاهای لوکس و تا حدی مدرن بکار گرفته می‌شود. این نما با تعادلی از پیچیدگی و سادگی مشخص می‌شود. بطورکلی مهم‌ترین اصول طراحی نئوکلاسیک عبارت است از:
•سادگی و کمبود تزئینات: هم طراحی بیرونی و هم داخلی با کمبود تزیین مشخص می‌شود. سازه‌های نئوکلاسیک بطور معمول سر به فلک کشیده و پیچیده هستند، اما طراحان آن‌ها نیاز به کار اضافی را احساس نمی‌کنند.
•ستون‌های بلند: هیچ چیز بیش از وجود ستون‌های سر به فلک کشیده، معماری کلاسیک و نئوکلاسیک را به رخ نمی‌کشد. لازم به ذکر است که این ستون‌ها بطور معمول در سه نوع یونی، دوریک و کورنتی هستند که هریک از نظر سبک و فرم منحصربه‌فرد هستند.
با تمام این تفاسیر استفاده از شرکتت های معتبر در طراحی نمای ساختمان و اصول مرتبط با آن برای هر پروژه ساختمان نتایج بسیار بهتری را به همراه دارد. شما می توانید خدمات مختلفی چون طراحی نمای ساختمان، طراحی دکوراسیون داخلی، آزمایشگاه بتن، اخذ جواز ساخت، بازسازی، کوپلینگ و… را با بالاترین کیفیت از شرکت هلدینگ ساختمانی سپنتا دریافت کنید. 
 
ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents