کسب جواز بازسازی خانه و ساختمان

همه ساختمان‌ها و خانه‌ها پس از چند سال کهنه و فرسوده می‌شوند. در این زمان است که اکثر مالکان به فکر بازسازی ویلا و خانه می‌افتند، اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این کار نیاز به مجوز دارد یا خیر؟ اخذ مجوز بازسازی یکی از مراحل ضروری بازسازی خانه به حساب می‌آید […]

همه ساختمان‌ها و خانه‌ها پس از چند سال کهنه و فرسوده می‌شوند. در این زمان است که اکثر مالکان به فکر بازسازی ویلا و خانه می‌افتند، اما ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که این کار نیاز به مجوز دارد یا خیر؟ اخذ مجوز بازسازی یکی از مراحل ضروری بازسازی خانه به حساب می‌آید که باید از شهرداری دریافت شود. برای گرفتن آن به مدارکی نیاز دارید که می‌توان از آن‌ها به مدارک شناسایی و اصل و کپی سند خانه اشاره کرد.

مدارک مورد نیاز جواز بازسازی

اخد مجوز بازسازی به مدارک خاصی نیاز دارد که عبارتند از:

• مدارک شناسایی مالک یعنی شناسنامه یا وکیل قانونی مالک با داشتن وکالت نامه رسمی
• قبض آب، برق، گاز و تلفن
• داشتن جواز یا پایان کار
• ارائه اصل و کپی سند ملک
• به همراه داشتن اصل و کپی فیش نوسازی
• صورت مجلس و نقشه تفکیکی خانه در صورت دریافت مجوز بازسازی اساسی

مراحل اخذ مجوز بازسازی و تعمیرات اساسی

برای اخذ مجوز بازسازی اساسی در ابتدا باید به عنوان مالک یا نماینده قانونی به دفتر خدمات الکترونیکی شهر مراجعه کنید. پس از ارائه مدارک فرم درخواست مجوز بازسازی را نیز تکمیل کنید. سپس دستور بازدید کارشناس پروژه صادر می‌شود. با بازدید کارشناس همراه با مالک گزارش به مسئول مربوطه ارائه می‌شود.

مسئولی که در معاونت شهرداری مشغول به کار است، مدارک، گزارش ارسالی و فیش عوارض را بررسی می‌کند و اگر هیچ مشکلی در آن‌ها وجود نداشته باشد دستور صدور پروانه ساختمانی و پیشنویس آن توسط معاونت شهرداری صادر می‌شود. اگر پیش‌نویس توسط رییس، معاونت مالی و معاونت اداری تایید شود، در نهایت مجوز بازسازی مغازه یا ساختمان‌های مسکونی در دبیرخانه شهرداری صادر می‌شود.

مراحل اخذ مجوز بازسازی و تعمیرات اساسی

مراحل اخذ مجوز بازسازی و تعمیرات غیر اساسی

مراحل اخذ مجوز بازسازی از شهرداری برای تعمیرات غیر اساسی مانند بازسازی حمام، به مراتب ساده‌تر  است. برای اخذ آن باید در ابتدا به معاونت شهرداری یا دفتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کنید و با تکمیل فرم مربوطه درخواست خود را ثبت کنید. همچنین باید فرم تعهد تعمیرات غیراساسی را نیز دریافت کرده و تکمیل کنید. لازم به ذکر است که این فرم معمولا پس از شروع بازسازی و با مراجعه مالک به شهرداری دریافت می‌شود.

پس از این مرحله کارشناس مربوطه به ساختمان مورد نظر مراجعه کرده و با ایجاد کروکی شرایط موجود را بررسی می‌کند. اگر هیچ مشکلی در بازسازی وجود نداشته باشد، کارشناس گزارش مورد نظر را به رییس شهرسازی ارسال می‌کند. درخواست شما توسط رییس شهرسازی و رییس شهرداری ناحیه تایید شده و مجوز بازسازی در نهایت صادر خواهد شد.

مراحل اخذ مجوز بازسازی و تعمیرات غیر اساسی

چه نوع از بازسازی نیاز به داشتن مجوز ندارد؟

برخی از کارهای ساختمانی در حوزه بازسازی نیاز به دریافت مجوز ندارند که به شرح زیر خواهند بود:

تعمیر یا تعویض شیروانی

شیروانی خانه‌ها نیز مانند ایزوگام ممکن است فرسوده شده و به تعمیر نیاز داشته باشد. اگر تغییر شما در حدی باشد که هیچ تغییری در نما و مشخصات فنی ساختمان به وجود نیاید، تعمیر آن به هیچ مجوزی نیاز نخواهد داشت. برای این کار، تنها باید قسمت‌های آسیب دیده را با قطعات سالم جایگزین کنید. همچنین برای بازسازی اتاق خواب هم همین قوانین برقرار است.

بازسازی آشپزخانه

گاهی اوقات قصد دارید دکوراسیون آشپزخانه را تغییر داده و کابینت‌ها و کاشی‌ها را تعویض کنید. این کار بدون اخذ مجوز بازسازی منزل مسکونی نیز امکان پذیر است. به شرطی که هیچ تغییری در پلان معماری ایجاد نشود. در صورتی که قصد تغییر در لوله کشی گاز را داشته باشید، این کار باید با نظر کارشناسان انجام شود. به همین دلیل، ناظری به محل موردنظر اعزام می‌شود تا بر کار تغییر لوله کشی‌ها و صدور پروانه بازسازی نظارت کند و بازسازی آشپزخانه انجام شود.

تعمیر یا تعویض سنگ‌های شکسته راه پله

راه پله یکی از مکان‌هایی است که رفت و آمد زیادی در آن انجام می‌شود. با توجه به اصول و استانداردهایی که در هنگام ساخت آن استفاده شده است، حساسیت زیادی روی بازسازی آن نیز وجود خواهد داشت. اگر به هر دلیلی سنگ‌های راه پله معیوب یا شکسته شده باشند می‌توان آن را بدون مجوز تعمیر کرد. اگر قصد داشته باشید در ابعاد راه پله تغییراتی ایجاد کنید، دیگر این مورد در حیطه تغییرات جزئی قرار نمی‌گیرد.

بازسازی سرویس‌های ساختمان

اگر برخی از سرویس‌های ساختمان مانند آب و فاضلاب یا عایق رطوبتی آن‌ها نیاز به تعمیر داشته باشند نیازی به دریافت مجوز بازسازی ساختمان نداشته و می‌توانید نسبت به بازسازی آن‌ها اقدام کنید. این امر معمولا شامل قیر و گونی یا ایزوگام ناحیه موردنظر می‌شود.

Renovation of the building

مدت زمان گرفتن جواز بازسازی

برای گرفتن مجوز بازسازی باید مراحل اداری مختلفی را طی کنید که چند روزی طول می‌کشد. معمولا مدت زمان میانگین برای اخذ جواز تعمیرات غیر اساسی چیزی حدود یک تا چهار روز کاری است. اگر قصد انجام بازسازی اساسی را داشته باشید، باید بین دو تا یک هفته منظر بمانید. هلدینگ سپنتا یکی از بهترین شرکت‌های ساختمانی در زمینه بازسازی منزل و اخذ مجوز بازسازی به حساب می‌آید. برای ارتباط با کارشناسان ما می‌توانید از راه‌های ارتباطی درج شده در سایت استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم. Privacy Policy />