معرفی 11 مرحله نازک کاری

به طور کلی ساخت پروژه های ساختمانی به 3 دسته کلی تقسیم می شوند، سفت کاری، تاسیسات و نازک کاری، در مقاله سفت کاری  به بررسی تفاوت سفت کاری و نازک کاری در ساختمان پرداختیم و در مورد مراحل سفت کاری صحبت کردیم. در این مقاله می خواهیم به طور کامل در مورد نازک کاری صحبت کنیم و مراحل اجرای آن را برسی کنیم، پس با هلدینگ ساختمانی سپنتا همراه باشید.

نازک کاری ساختمان چیست؟

نازک کاری ساختمان چیست؟

نازک کاری آخرین مرحله ساخت یک ساختمان است، زمان انجام این مرحله نسبت به مرحله سفت کاری بیشتر طول می انجامد زیرا شامل مراحل مختلفی است از جمله از آن عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری و نقاشی اشاره نمود که در ادامه به آن می پردازیم.

مراحل مختلف نازک کاری

دیوار چینی ساختمان

دیوار چینی ساختمان

دیوار چینی یا دیوار سازی به دیواری می گویند که با مصالحی مانند آجر، سنگ و… ساخته می شود، این مرحله معمولا همراه با ساخت نمای بیرونی می سازند به طوری که در جلو آجر چینی و در پشت آن آجر فشاری یا سار مصالح می چینند.

برای ساخت دیوار بارور از آجر های چینی استفاده نمی شود زیرا این نوع آجر ها وزن کمی دارند، عایق حرارتی نسبتا ضعیفی هستند، ترد و شکنده می باشد.

شمشه گیری دیوار

شمشه گیری دیوار

پس از اتمام دیوار چینی به دلیل اینکه دیوار را بدون شمشه ملات می چینند پس از اتمام مرحله قبل در این مرحله به وسیله شمشه گیری دیوار هم سطح می کنند، ابتدا بلند ترین نقطه بر روی دیوار انتخاب کرده و سپس به وسیله ماله و گچ نقطه صافی را در آن محل ایجاد می کنیم سپس نقطه ای که با ماله و گچ ایجاد کردیم را با شاقول به زیر منتقل می کنیم و سطح کوچکی را به وسیله گچ و خاک زیر دیواری که ساخته شده ایجاد می کنیم، بعد از آن در سمت دیگر دیوار نقطه ای را انتخاب کرده و با گچ و خاک نقطه صاف و مسطحی را در آن ایجاد می کنیم.

اندود کاری گج و خاک

اندود کاری گج و خاک

 اندود کاری گچ و خاک بعد از اتمام سفت کاری و تاسیسات برقی و مکانیکی است، این مرحله به دو نوع کلی اندود کاری داخلی و خارجی تقسیم می شوند، در اندود کاری داخلی به دلیل دور بودن از رطوبت معمولا از گچ و خاک استفاده می کنند ولی در اندودکاری خارجی با شرایط آب و هوایی مختلفی رابطه مستقیمی دارد و از سیمان استفاده می کنند.

مراحل اندودکاری ساختمان

  • برسی نقشه،مصالح مورد نیاز و متره کار
  • کروم بندی
  • شمشه گیری
  • پر کردن فضا بین شمشه ها

سفید کاری

سفید کاری

سفید کاری در ساختمان ها به وسیله گچ انجام می شود، این مرحله یکی از مراحل مهم است که باید با دقت انجام شود، ملاتی که برای سفید کاری استفاده می شود نسبت به گچ و خاک زود تر سفت می شود.

کشته کشی دیوار

به دلیل خشک شدن سریع گچ نمی توان سطح آن را به خوبی صاف کرد به همین دلیل قبل از اینکه گچ خشک شود روی آن یک ورقه کشته به ضخامت چند دهم میلی متر با ماله صاف می کنند تا سطحی صاف برای نقاشی به دست آید.

کشته ملات گچی است که زود خشک نمی شود و روش ساخت آن بدین صورت است، ابتدا گچ را از الک بسیار زیر می گذارانند و بعد با آب ترکیب می کنند و تا 15 دقیقه آن را هم زده می شود تا از سفت شدن آن جلوگیری شود.

اجرای قرنیز

قرنیز کاری مرحله سوم در مراحل نازک کاری است قرنیز ها از جنس های مختلفی مانند تراورتن و مرمر می باشند که بعد از اتمام مرحله سفیدکاری مستقیما روی گچ نصب می شوند، قرنیز ها به منظور عدم نفوذ رطوبت و جلوگیری از ظربه ناگهانی بر روی گچ نصب می شوند.

عایق کاری سرویس بهداشتی

عایق کاری سرویس بهداشتی

عایق کاری سرویس های بهداشتی است که یکی از مرحل نازک کاری در حمام و سریس بهداشتی است، در این مرحله برای افزایش کیفت کار توصیه ما این که عایق کاری را در دو مرحله تقسیم کنید و سپس اجرا کنید، مرحله اول عایق کاری دیوار ها و مرحله دوم عایق کاری کف به وسیله قیر گونی کردن.

 

نصب کاشی و سرامیک

 بعداز اتمام دو مرحله ای عایق کاری سرویس بهداشتی به مرحله کاشی کاری می رسیم، این مرحله یکی از مراحل مهم در نازک کاری است زیرا طرح و رنگ کاشی در یک خانه تاثیر بسیار زیادی در دکوراسیون داخلی خانه می گذارد، قبل از اجرای این مرحله بایستی سطح زیرین صاف بودن و گوشه ها هم از نظر گونیا بودن بدون ایراد باشند، کاشی گذاری دیوار ها معمولا در 3 روش انجام می شود، دوغاب ریزی، ملات گذاری و استفاده از چسب های مخصوص انجام می شود، استفاده از چسب معمولا برای عملیات های بازسازی ساختمان استفاده می شود و دوغاب ریزی بیشتر در کاشی کاری در سقف انجام می شود.

اجرا روی سقف

در این مرحله بسته به نیاز کاربری ساختمان از انواع عملیات اجرای سقف ساختمان مانند سقف کاذب استفاده می شود.

نمای ساختمان

طراحی نما ساختمان یکی از مهم ترین مراحل در عملیات نازک کاری است و طرح آن نشان دهنده فرهنگ آن منطقه است. طراحی نما سبک های مختلفی دارد که می توان دو مورد از پر استفاده ترین سبک ها طراحی نما کلاسیک و طراحی نما مدرن ساختمان می باشد.

ویژگی های طراحی نما ساختمان

  • طراحی نما ساختمان باید متناسب با فرهنگ و شرایط اقلیمی آن منتطقه باشد
  • مقاوم در برابر زلزله
  • عدم به کاربردن قطعات سنگین در نمای ساختمان
  • به کاربردن مصالح متنوع در نمای ساختمان
  • طراحی نما زیبا

عایق بندی

عایق بندی

بعد از اتمام سقف به مرحله آخر می رسیم و این مرحله عایق کاری است، در زمینه عایق ما عایق های مختلفی برای عایق بندی ساختمان داریم مانند عایق بر پایه قیر و عایق رطوبتی نانو که جایگیزین صد درصدی ایزوگام هستند استفاده می شود.

هلدینگ ساختمانی ساختمان با ارائه خدمات فنی و مهندسی از جمله سفت کاری، نازک کاری و طراحی دکوراسیون داخلی در این مقاله سعی نمود تا شما را با کاربرد نازک کاری و مراحل مختلف اجرای نازک کاری آشنا سازد، جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا گرفتن وقت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

02166004175

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.