انواع روش تخریب ساختمان

تخریب ساختمان و انواع آن + 5 اشتباه رایج در تخریب ساختمان

تخریب ساختمان یکی از مراحل اولیه ساختمان سازی است. خراب کردن هر بخش ساختمان مانند سازه و اجرای مراحل از پیش تعیین شده و تحت نظارت را تخریب ساختمان گویند. در این مقاله هلدینگ ساختمانی سپنتا قدم به قدم مراحل تخریب ساختمان و عوامل تاثیر گذار بر هزینه و 5 اشتباه رایج در  اجرای عملیات تخریب ساختمان می پردازد، پس با ما همراه باشید.

انواع روش های تخریب ساختمان

  • تخریب از بالا به پایین به صورت دستی 
  • تخریب از بالا به پایین به صورت مکانیکی
  • روش گوی تخریب
  • روش انفجار

تخریب از بالا به پایین به صورت دستی

تخریب از بالا به پایین به صورت دستی

تخریب از بالا به پایین به صورت دستی ابتدا از سقف شروع می شود و تا نخریب کامل ساختمان ادامه پیدا می کند، ترتیب در این نوع تخریب مهم نیست و بر اساس وضعیت کارگاه و سازه متفاوت است.

مراحل تخریب ساختمان از بالا به پایین

  1. قبل از اجرای تخریب ساختمان اصلی باید بخش های متصل به دیواره های خارجی، سایبان ها و سازه ها تخریب شود
  2. در حین تخریب سازه ساختمان باید کلیه تاسیسات مانند آسانسور و مخازن آن به ترتیب از بالا به پایین نسبت به سقف اصلی تخریب گردد
  3. تخریب دال های کف باید از دهانه میانی آغاز شود و به سمت تیر های تکیه گاه ادامه یابد
  4. تیر های کف باید به ترتیب زیر تخریب گردد:
  • تیر های جلو آمده
  • تیرهای ثانویه
  • تیرهای اصلی

و بعد از تخریب تیر های ساختمان ستون های ساختمان را تخریب می کنیم.

تخریب از بالا به پایین به روش مکانیکی

تخریب از بالا به پایین به روش مکانیکی

تخریب ساختمان به روش مکانیکی ابتدا به وسیله ی جرثقیل های مورد تایید شده در بخش طراحی و نظارت ( مهندس ناظر ماشین های مکانیکی)  بر روی بالاترین سقف ساختمان برده می شود و عملیات های تخریب را مانند روش تخریب از بالا به پایین به صورت دستی آغاز می شود.

نکات ایمنی تخریب از بالا به پایین به روش مکانیکی

قبل از منتقل کردن ماشین آلات مکانیکی به بالاترین سقف ساختمان باید بار وارد از این نوع ماشین ها مکانیکی به کف مورد برسی قرار گیرد و در صورت نیاز در طبقات پایین از شمع زنی به جهت ریزش سقف انجام شود. بعد از تخریب طبقه ماشین آلات مکانیکی می توانند به دو صورت به طبقه پایین تر منتقل شوند، به وسیله ی رمپ و به وسیله ی جرثقیل ها، شیب رمپ بایستی بیشتر از 1 یا مقدار توصیه شدده راننده ماشین آلات مکانیکی باشد.

تخریب به روش گوی تخریب

 

تخریب به روش گوی تخریب

این روش مناسب ساختمان های مخروبه ، تاسیسات صنعتی و سولو ها می باشد، در این نوع تخریب یک گوی فولادی آویزان از جرتقیل تخریب از خارج ساختمان آغاز می کند. استفاده از این نوع تخریب نیاز به فضای باز و نیروی انسانی باتجربه و متخصص می باشد.

تخریب به روش انفجار

تخریب به روش انفجار

تخریب ساختمان ها به روش انفجار یکی دیگر از روش های تخریب ساختمان است در این نوع تخریب پیمانکار ساختمان باید پروانه تخریب را داشته باشد و باید دو گزارش ارزیابی را تهیه کند،گزارش ارزیابی زیست محیطی و ارزیابی خطر جامع .بعد ازریابی این گزارشات و نتیجه مثبت آن ها پیمانکار تخصصی ساختمان مطالعه سازه را آغاز کرده و طرح انفجار ساختمان را برسی و تهیه نماید، طرح انفجار ساختمان می تواند شامل تضعیف اولیه سازه  و راهبرد جایگذاری مواد منفجره و روش ایمن برای ریزش ساختمان باشد.

عوامل تاثیر گذاری بر هزینه تخریب ساختمان

معیار هایی وجود دارد که بر روی هزینه ی تخریب ساختمان تاثیر می گذارد که در ادامه به آن می پردازیم.

زیربنای ساختمان

زیربنای ساختمان یکی از عوامل تاثیر گذاری بر افزایش قیمت تخریب ساختمان ها می باشد، درواقع هرچه متراژ و زیربنای ساختمان بیشتر باشد هزینه تخریب ساختمان افزایش پیدا می کند.

سابقه و استحکام ساختمان

اگر استحکام ساختمان بالا باشد ولی عمر آن کوتاه باشد بر هزینه ی تخریب ساختمان تاثیر زیادی دارد زیررا تخریب آن ها به استحکام بالای آن سخت تر است و نیاز به ماشین آلات بیشتری برای تخریب ساختمان است، معمولا ساختمان های کلنگی و فرسوده عمر کوتاهی دارند و تخریب آن های سخت تر می باشد.

ماشین های مکانیکی تخریب ساختمان

بیل مکانکی، لودر، مینی لودر، گوی فولادی تخریب، کامیون و … ماشین های مکانیکی هستند که در عملیات های تخریب ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد که دستمزد آن ها متفاوت است.

مصالح به کار رفته در ساختمان

مصالح به کار رفته شده در ساختمان در هزینه و سختی تخریب ساختمان تاثیر می گذارد به طور مثال اگر سازه ساختمان شما بتنی باشد تخریب آن به مراتب سخت تر از ساختمان های با سازه فلزی و آجری است.

5 اشتباه بسیار مهم در تخریب ساختمان

  1. از ماشین های لودر برای بارگیری ضایعات و نخاله های ساختمانی استفاده نکنید، به جای آن از بیل مکانیکی استفاده کنید.
  2. یکی از کار های بسیار خطرناک برش دادند تیر ها ساختمان است که این کار باعث سقوط آزاد تیر های بر روی گارگران ساختمان می شوند.
  3. در هنگام تخریب سقف های نباید یکباره آن را خراب کردن
  4. جایگاه نامناسب ماشین آلان مکانیکی ممکن است باعث ریزش مصالح شود بنابراین توصیه ما این است که ماشین آلات باید در بیرونی ترین قسمت ساختمان قرار گرفته و عملیات تخریب را آغاز نمایند.
  5. اشتباه دیگر توجه نکردن به ساختمان های مجاور است، باید قبل از شروع عملیات تخریب ساختمان به خوبی چک شود ممکن است که ساختمان های مجاور قدیمی باشند و با تخریب ساختمان، ساختمان های قدیمی فرو بریزد.

نکته های بسیار مهم در تخریب ساختمان

نکته های بسیار مهم در تخریب ساختمان

پیش از اجرای تخریب ساختمان باید ارزیابی و سنجش به صورت دقیق انجام گیرد،  ارزیابی باید شامل ارزیابی ساختمان، ارزیابی سازه همراه با تصاویر باید باشد و اطلاعاتی که از این ارزیابی بافته می شود که یک طرح تخریب همراه با گزارش و محاسبات سازه جهت ارزیابی پایداری ساختمانی که می خواهیم تخریب کنیم و کلیه ساختمان های مجاور و خیابان هایی که تحت تاثیر تخریب قرار می گیرد باید باشد. علاوه بر ارزیابی ساختمان مورد تخریب همواره به اهداف زیر دست بافت:

  • کاهش حداقلی خسارات به اموال عمومی و اسخاص
  • تامین حفظ سلامت و ایمنی نیرو های انسانی
  • کاهش یافت آلودگی های زیست محیطی

هلدینگ ساختمانی سپنتا با 10 سال تجربه در عملیات های ساختمانی در این مقاله سعی نمود تا شما را با مراحل اجرای عملیات تخریب ساختمان و عوامل تاثیرگذار بر هزینه ی آن آشنا سازد، جهت کسب اطلاعات بیشتر با می توانید با شماره زیر تماس بگیرید.

02166004175

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.