اجرای فرآیند ساختوساز در زمینهای قولنامهای همواره با مشکلات مخصوص به خود همراه بوده است. یکی از رایجترین مشکلاتی که افراد بسیاری با آن دستوپنجه نرم میکنند، اخذ پروانه ساخت برای زمین قولنامهای است. دریافت پروانه ساخت زمینهای قولنامهای مراحل مخصوص به خود را دارند که در ادامه مطلب به صورت مفصل موردبررسی قرار خواهیم داد. همچنین، در شرایط خاصی نیاز به تهیه و ارائه اظهارنامه جهت صدور پروانه ساخت خواهیم داشت. بر اساس ماده 100 قانون شهرداری، جهت ساختوساز در زمینهای قولنامهای نیاز به پروانه ساختمانی است.
در این مطلب از وبسایت هلدینگ سپنتا قصد داریم تا با تمامی مراحل مربوط به اخذ جواز ساخت زمین قولنامه ای را بررسی کرده و با شرایط ساخت زمین قولنامه ای آشنا شویم. در ادامه با ما همراه باشید.
مراحل گرفتن پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای
چگونه برای زمین قولنامه ای پروانه ساخت بگیریم؟ یکی از رایجترین سؤالاتی که در هنگام ساختوساز در زمین قولنامهای با آن مواجه میشویم. فرآیند مشخصی برای اخذ پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای وجود دارد. انجام این مراحل توسط مالک زمین یا نماینده قانونی وی امکانپذیر است؛ همچنین، میتوانید مراحل کار را تماماً به یک مجموعه معتبر بسپارید. درصورتیکه مالک یا مالکین زمین مشخص باشند و مشکلی از بابت قوانین شهرداری در مورد ملک وجود نداشته باشد، در فرصت کوتاهی میتوان مراحل اخذ پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای را طی کرد.
بااینحال، در صورت عدم تطابق قولنامه با قوانین شهرداری، مشخص نبودن مالکین یا هرگونه مشکل قانونی دیگر، نیاز است تا موانع را برطرف کرده و مجدداً درخواست صدور پروانه را به ثبت برسانید. ممکن است در مراحل مختلف گرفتن پروانه ساخت زمین قولنامه ای با چالشهای اداری نیز مواجه شوید و برای رفع این مشکلات به زمان قابلتوجهی نیاز داشته باشید. جهت غلبه به این دست از مشکلات، میتوانید کار خود را به متخصصین هلدینگ سپنتا بسپارید تا در سریعترین زمان ممکن، مراحل اخذ پروانه را برای شما انجام داده و پروانه ساختوساز را برای ملک مدنظرتان کسب کنند.
ثبت درخواست پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای
اولین قدم برای اخذ پروانه ساخت زمینهای قولنامه ای، ثبت درخواست بهصورت رسمی است. شما امکان این را دارید تا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیکی، این درخواست را ثبت کرده و یا از طریق شهرداری برای ثبت آن اقدام کنید. ثبت درخواست تنها به چند دقیقه زمان نیاز خواهد داشت؛ البته، با وجود سامانه الکترونیکی کار شما جهت ثبت درخواست صدور پروانه بسیار راحتتر شده است. جهت ثبت این درخواست نیاز به مدارکی دارید که برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
- اصل و تصویر سند
- اصل و تصویر کارت شناسایی
- برگه تسویه عوارض شهرداری
- و…
بازدید از ملک برای صدور پروانه ساختمانی
پس از ثبت درخواست خود مبنی بر صدور پروانه ساختمانی، دستوری مبنی بر بازدید از ملک شما صادر خواهد شد. ماموران شهرداری منطقه در این مرحله وظیفه دارند تا به محل موردنظر مراجعه کرده و ارزیابی زمین را انجام دهند. ماموران شهرداری در این مرحله باید نکات مختلفی را موردبررسی قرار دهند که ازجمله آنها میتوان به عدم وجود مشکل برای ساختمانهای مجاور و عدم وجود مشکل قانونی از نظر تداخل با طرحهای شهرداری اشاره کرد.
دستور طراحی نقشه
مرحله بعدی برای اخذ پروانه ساخت زمین قولنامه ای، دستور طراحی نقشه است. در این مرحله، دستور طراحی نقشه صادر خواهد شد تا کاربر اقدام به استخدام مهندس طراح جهت تهیه نقشه ملک بکند. دستور نقشه شامل اطلاعات مهم و مفیدی است که ازجمله آنها باید به مواردی مانند، اصلاحات شهرداری، مساحت زمین مورداستفاده و تعداد طبقات اشاره کرد. با در اختیار داشتن دستور نقشه، میتوان برای طراحی نقشه اقدام کرد که این امر درنهایت توسط یک مهندس متخصص انجام شده و نقشه ساختوساز ملک در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
پرداخت عوارض شهرداری
مرحله دیگر در روند صدور پروانه ساخت برای املاک قولنامه ای، پرداخت عوارض شهرداری است. هنگامی میتوان نسبت به انجام این مرحله اقدام کرد که مراحل قبلی را به خوبی سپری کرده باشید و مشکلی از بابت قوانین شهرداری در فرآیند اخذ پروانه وجود نداشته باشد. نحوه محاسبه عوارض نوسازی شهرداری برای ساختمانهای مختلف که کاربری متفاوتی دارند، متفاوت است. بهعنوان مثال، اگر یک ساختمان تجاری احداث میکنید نیاز به پرداخت عوارض بیشتری نسبت به ساختمانهای مسکونی خواهید داشت.
تعیین ناظر پروژه
تعیین ناظر یکی از اصلیترین مراحل ساخت زمین قولنامه ای است. بنابراین، در این مرحله نیاز است تا فرد فرم درخواست خود را برای تعیین ناظر تهیه کرده و آن را به شهرداری منطقه ارائه دهد. در حالت کلی، چهار ناظر برای نظارت بر روی پروژه تعیین میشوند تا مراحل کار بدون مشکل و به درستی پیش بروند. ناظرهای پروژه شامل مهندس عمران، مهندس معماری، مهندس تأسیسات مکانیکی و برقی میشوند. انتخاب ناظرهای مناسب از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ چراکه میتواند در روند پیشرفت پروژه بسیار تأثیرگذار باشد.
صدور پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای
با دریافت تأییدیهها در مراحل قبلی، درنهایت پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای از سوی شهرداری صادر میشود. با در اختیار داشتن این مجوز، میتوانید فعالیت ساختوساز خود را در محل زمین قولنامهای شروع کنید. بهتر است به این موضوع نیز اشاره کنیم که در اختیار نداشتن این مجوز و شروع پروژه عمرانی، عواقب قانونی متعددی به دنبال خواهد داشت. بهعنوان مثال، جریمههایی برای این اقدام از سوی شهرداری در نظر گرفته شده است.
پروانه ساخت برای زمین های قولنامه ای
بر اساس ماده 100 قانون شهرداریها در کشور، مالکین زمینها نیاز به اخذ پروانه دارند تا بتوانند بدون مشکل ساختوساز در زمینهای قولنامهای را در محدوده شهری شروع کنند. بدین ترتیب، هرگونه ساختوساز بدون پروانه برای زمینهایی که در حریم شهری قرار دارند، غیرقانونی خواهد بود. برای اخذ پروانه ساخت، قولنامه مالک زمین معتبر است و با استفاده از آن میتوان بدون مشکل خاصی مراحل قانونی را جهت صدور پروانه طی کرد. آشنایی با مراحل اخذ پروانه ساختمانی و سپری کردن اصولی این فرآیند، میتواند به فرآیند صدور پروانه سرعت قابلتوجهی ببخشد.
تنظیم اظهارنامه؛ مرحله مهم ساخت زمین های قولنامه ای
اظهارنامه یکی از مهمترین مدارکی است که بهواسطه آن مالکیت زمین تأیید میشود. جهت صدور پروانه ساخت برای زمین قولنامهای، مالکین املاک قولنامهای باید بهصورت رسمی مشخص شوند. برای این کار، مالک زمین میتواند در زمان ثبت درخواست صدور پروانه، اظهارنامهای مبنی بر تأیید مالکیت زمین تهیه کند. ذکر اطلاعات ثبتی زمین در اظهارنامه از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چراکه ماموران شهرداری اظهارنامه را ملاک تعیین صاحب زمین قولنامهای قرار میدهند.
سخن پایانی
در این مطلب از سپنتا سعی بر این داشتیم تا شما را با مراحل دریافت پروانه ساختوساز زمین قولنامهای آشنا کنیم. اخذ جواز جهت ساخت بنا در زمین های قولنامه ای میتواند کمی زمانبر و دشوار باشد؛ اما توجه داشته باشید که کسب این مجوز برای شروع فرآیند امری ضروری است. شما عزیزان میتوانید جهت طی مراحل اخذ مجوز و دریافت پروانه ساخت زمین قولنامهای مدنظر خود، از خدمات تخصصی هلدینگ سپنتا بهرهمند شوید. جهت دریافت سریع پروانه ساخت برای زمین قولنامه ای میتوانید با کارشناسان مجموعه در تماس باشید. ممنون که در طول این مطلب با ما همراه بودید. لطفاً نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منابع
- https://dadkhahmajd.com/صدور-پروانه-ساخت-ملک-قولنامه-ای/
- https://dadarmanesh.com/issuance-of-building-permits-for-real-estate/
- https://metrichand.com/blog/مراحل-گرفتن-پروانه-ساخت/