ستون گذاری از مهم ترین مراحل پلان های معماری است، اهمیت پلان ستون گذاری به مقاومت و ایستادگی ساختمان بر می گردد، ستون گذاری پلان منحنی مقداری پیچیده بوده و نیاز به تخصص و تجربه دارد و جزء ستون گذاری پلان های سخت است، هلدینگ ساختمانی سپنتا در این مقاله به آموزش ستون گذاری پلان […]
ستون گذاری از مهم ترین مراحل پلان های معماری است، اهمیت پلان ستون گذاری به مقاومت و ایستادگی ساختمان بر می گردد، ستون گذاری پلان منحنی مقداری پیچیده بوده و نیاز به تخصص و تجربه دارد و جزء ستون گذاری پلان های سخت است، هلدینگ ساختمانی سپنتا در این مقاله به آموزش ستون گذاری پلان معماری و اهمیت آن در صنعت ساخت و ساز خواهد پرداخت، پس تا انتها با ما همراه باشید.
وظیفه ستون انتقال بارهای ساحتمان به پی می باشد، بنابراین انتخاب محل ستون ها و فاصله آنها از یکدیگیر اهمیتِ ویژه ای پیدا می کند، محل و فاصله ستون ها باید به گونه ای باشد که با حداقل تعداد ستون، کل بارها ساختمان به زمین منتقل شود؛ آشنایی کامل مهندس معمار با استانداردهای اولیه سازه باعث می شود تا بتواند به خوبی محل ستون ها، مهاربند ها و دیوارهای برشی را در پلان معماری پیش بینی کند.
ﺑﺮﺍﻯ ﺭﺍﺣﺘﻰ ﻛﺎﺭ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﺯ ﻛﺎﻏﺬ ﭘﻮﺳﺘﻰ جهت ﺗﺮﺳﻴﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ، ﺍﺑﺘﺪﺍ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﻧﻘﺸﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺭﻭﻯ ﻣﻴﺰ ﺑﭽﺴﺒﺎﻧﻴﺪ، ﻧﻘﺸﻪ ﻫﺎﻯ ﺳﺎﺯﻩ، ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪ ﺍﻯ ﺗﺮﺳﻴﻢ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ ﻛﻪ ﻋﻼﻣﺖ ﺷﻤﺎﻝ ﺯﻣﻴﻦ، ﺭﻭ ﺑﻪ ﺑﺎﻻﻯ ﺷﻴﺖ (ﺻﻔﺤﻪ ﻧﻘﺸﻪ) ﻗﺮﺍﺭ ﮔﻴﺮﺩ، ﺳﭙﺲ ﻛﺎﻏﺬ ﭘﻮﺳﺘﻰ ﺭﺍ ﺭﻭﻯ ﺁﻥ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﻣﺤﻞ ﺳﺘﻮﻥ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻋﻼﻣﺖ (+) ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻴﺪ.
ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻧﺎﻣﺶ ﭘﻴﺪﺍﺳﺖ ﺧﻂ ﺁﻛﺲ ﺧﻄﻰ ﻓﺮﺿﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻭﺳﻂ ﻫﺮ ﺳﺘﻮﻥ ﻣﻰ ﮔﺬﺭﺩ، ﺧﻂ ﺁﻛﺲ ﺑﺎﻳﺪ ﺩﺭ ﺭﺍﺳﺘﺎﻯ ﻋﻤﻮﺩﻯ ﻭ ﺍﻓﻘﻰ ﻫﺮ ﺳﺘﻮﻥ ﺗﺮﺳﻴﻢ ﮔﺮﺩﺩ پس ﺳﻌﻰ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﺣﺪ ﺍﻣﻜﺎﻥ ﺳﺘﻮﻥ ﻫﺎ ﻫﻢ ﺭﺍﺳﺘﺎ، ﺩﺭ ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ ﺍﻟﺒﺘﻪ ﺗﺎ ﺟﺎﻳﻰ ﻛﻪ ﺩﺭ ﭘﻼﻥ ﻣﻌﻤﺎﺭﻯ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﻨﻔﻰ از خود بر جای ﻧﮕﺬﺍﺭﺩ.
ﺑﺮﺍﻯ استفاده راحت تر از نقشه بهتر است ﻫﺮ ﺳﺘﻮﻥ، ﺁﻛﺲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻭ ﺭﺍﺳﺘﺎﻯ ﻋﻤﻮﺩﻯ ﻭ ﺍﻓﻘﻰ ﺑﺎ ﺣﺮﻭﻑ ﻻﺗﻴﻦ ﻭ ﻋﺪﺩ، ﻧﺎﻡ ﮔﺬﺍﺭﻯ کنید.
ﺁﻛﺲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺩﻭ ﺭﺩﻳﻒ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﮔﺬﺍﺭﻯ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ، ﺩﺭ ﺭﺩﻳﻒ ﺍﻭﻝ، ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻴﻦ ﺁﻛﺲ ﺍﻭﻝ ﺗﺎ ﺁﻛﺲ ﺁﺧﺮ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﻫﻴﺪ، ﺩﺭ ﺭﺩﻳﻒ ﺩﻭﻡ، ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻴﻦ ﺁﻛﺲ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﺸﺨﺺ ﻛﻨﻴﺪ، ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﻫﺎ ﺗﺎ ﺩﻭ ﺭﻗﻢ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻋﺸﺎﺭ ﻭ ﺑﺮ ﺣﺴﺐ ﻣﺘﺮ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ.
هر کاری به تجربه و تخصص نیاز دارد اما با یاد گیری اصولی؛ میتوانیم بفهمیم چطور ستون گذاری پلان معماری را به بهترین حالت ممکن و به شکل کاملا اصولی پیاده سازی کنیم، قبل از تکمیل طراحی و قبل از ارائه طرح به مهندس محاسب پروژه باید برنامه پلان ستون گذاری پیاده شود یک مهندس معمار باید با استانداردهای اولیه سازه، به صورت کامل آشنا باشد، قدرت پیش بینی خود را بالا ببرد و بتواند به خوبی، محل ستونها، مهاربندها و دیوارهای برشی را در پلان معماری خود پیشبینی کند.
این مهم است که هر ستون در بهترین مکان خودشان جانمایی شده باشند و مهندس محاسب برای طراحی سازه ساختمان با مشکل مواجه نشود و نیازی به تغییر آکسبندی پلان و دوباره کاری، صرف انرژی و هزینه نباشد؛ در ستون گذاری پلان معماری باید به ضوابط ستون گذاری بر مبنای معماری ساختمان و ستون گذاری بر مبنای سازه ای ساختمان توجه داشت.
محل و فاصله ستون ها باید طوری تنظیم شود که با حداقل تعداد ستون ، ما بتوانیم کل بارهای ساختمان را به زمین منتقل کنیم، ستون گذاری نامناسب، باعث از بین رفتن فضاهای مفید آسانسور و راه پله می شود و مجبور به استفاده از آسانسوری با ظرفیت کمتر شویم. برای مواجه نشدن با این مشکلات سعی کنید عرض مورد نیاز راه پله ، آسانسور و سایر فضاها در پلان ستون گذاری در نظر گرفته شود.
فاصله بین ستون ها اهمیت بسزایی دارد به این علت که اگر فاصله بین ستونها کمتر از حد معمول باشد ، کیفیت فضاها از نظر معماری، ممکن است کاهش یابد .حساسیت بی جا نیز دردسر های خودش را به دنبال دارد، چرا که اگر این فاصله، بیشتر از حد معمولی تعیین شود ، به ناچار باید مقاطع تیر و ستون افزایش یابد که این مورد نیز نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه نمی باشد، بلکه ایجاد آویز در تیرها را نیز به همراه دارد.
پلان ستون گذاری یکی از مهم ترین قسمت های معماری سازه است که اکثر معماران جوان و یا دانشجویان بعد از فارغ التحصیل شدن با ستون گذاری پلان منحنی بخصوص ستون گذاری پلان های پیچیده مشکل دارند، در این مقاله به آموزش ستون گذاری پلان معماری پرداخته ایم و نکته های ستون گذاری پلان معماری را بیان کرده ایم امیدواریم برای شما مفید بوده باشد، در ادامه چنانچه برای پیاده سازی و ترسیم ستون گذاری پلان معماری ساختمان خود به دنبال مهندسین معماری حرفه ای هستید، میتوانید همین حالا با کارشناسان ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.
Δ