مهندس عمران

معرفی شغل مهندس عمران

معرفی رشته تحصیلی و شغل مهندس عمران موضوع این مقاله از هلدینگ ساختمانی سپنتا میباشد، از آنجا که بیشتر نیروی متخصص هلدینگ ما مهندسین عمران باتجربه کشوری میباشند، برخود لازم دانستیم این رشته و شغل را به طور کامل و با جزئیات به علاقه مندان حوزه ساخت و ساز معرفی کنیم، پس تا انتها همرا ما باشید.

تاریخچه مهندسی عمران

مطالعات انجام شده به ما نشان میدهد که تاریخچه پیدایش رشته و شغل مهندس عمران به قرنِ 18 میلادی برمیگردد، Civil engineering یا همان مهندسی عمران در گذشته در دل رشته مهندسی طراحی قرار داشت، در واقع تمام امور ساخت وساز و طراحی بنا ها جزو شغل یک مهندس طراح Military engineering بود، اما با پیشرفت تکنولوژی و توسعه‌ی هر یک از زیرشاخه های مهندسی طراحی، امروز هرکدام از زیرشاخه ها تبدیل به یک رشته و شغل مجزا شده اند که مهندسی عمران نیز یکی از آنهاست.

نکته: جالب است بدانید در ایران و قبل از انقلاب به مهندس عمران، مهندس راه و ساختمان گفته میشود، اما بعد ها این عنوان تغییر کرد تا به معنی و ریشه کلمه civil در Civil engineering نزدیک تر و ملموس تر شود.

معرفی رشته مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران یکی از رشته های محبوب مهندسی در کشورماست و از زیر شاخه ریاضی فیزیک در دبیرستان میتوان وارد آن شد، هرساله افراد زیادی برای تحصیل در این رشته پذیرفته میشوند، رشته مهندسی عمران از آن دسته از رشته هایی است که بیشتر از مفاهیم تئوری درگیر کارمیدانی و فعالیت های عملی است. یک مهندس عمران با علم خود میتواند در سازندگی یک شهر و کشور نقش بسازیی داشته باشد.

معرفی رشته مهندسی عمران

مهندسی عمران از جمله رشته هایی است که بین علم و سازندگی کشور ارتباط برقرار میکند. یعنی هر چیزی که به آبادی یک کشور باز می‌گردد، مانند سد، فرودگاه، جاده، برج، تونل، دکل های مخابرات، ساختمان های مقاوم در مقابل زلزله، سیل و آتش، نیروگاه های برق و پالایشگاه های نفتی همگی در حیطه کاری یک فارغ التحصیل رشته مهندسی عمران قرار می‌گیرد. 

جالب است بدانید یک مهندس عمران در تمام پروژه های ساخت و ساز شهری و کشوری باید بتواند علاوه بر جنبه های فنی و علمی پروژه، اقتصادی نیز عمل کند، زیرا آشنایی با مفاهیم اولیه اقتصاد و اقتصادی بودن یکی از مهارت لازم و ضروری برای یک مهندس عمران حرفه ای میباشد.

مهندس عمران کیست ؟

به نظرشما به فردی که فارغ التخصیل از رشته دانشگاهی مهندسی عمران باشد یک مهندس عمران گفته میشود؟ یا به زبان دیگر صرف پاس کردن دروس ثابت دانشگاهی یک فرد میتواند تمام مهارت های یک مهندس حرفه ای و باتجربه عمران را داشته باشد؟ بدون شک جواب خیر است!

این رشته با توجه به میدانی و عملی بودن فعالیت هایش، بیشتر از هرچیزی به مهارت و تجربه نیاز دارد، یعنی صرفه پاس کردن دروس دانشگاهی شما تبدیل به یک مهندس عمران نمیشوید، بلکه باید در پروژه های ساخت و ساز زیادی شرکت کرده و حضور مستقیم داشته باشید تا جنس کاری این رشته از نزدیک آشنا شده و کم کم مهارت پیدا کنید.

 

مهندس عمران کیست ؟

 

در تعریفی دیگر، به شخصی مهندس عمران گفته میشود که طراح، ایده پرداز و اجرا کننده پروژه های ساختمانی، سدسازی و جاده سازی و هرآنچه مربوط به عمران و آبادی یک منطقه است، باشد. در واقع هدف مهندس عمران در پروژه های ساخت و سازی که به وی سپرده میشود، انجام دادن درست امور و ارتقا کیفیت کارهاست. حال بنا به هر پروژه این اقدامات میتوانند متفاوت باشند.

انعطاف پزیری و گسترده بودن حوزه کاری یک مهندس عمران  سبب شده است که افراد مختلف در هر زمینه ای که استعداد و علاقه دارند در این رشته تحصیل کرده و همزمان مهارت های لازم را کسب کننتد تا به موفقیت در آن برسند. رشته های ریاضی، فیزیک، برق، صنایع، مدیریت، شیمی و کامپیوتر رشته هایی هستند که نقاط عطف بسیاری با مهندسی عمران دارند.

اطلاعاتی درباره شغل مهندس عمران

همانطور که تا این قسمت از مقاله توضیح دادیم، کار اصلی یک مهندس عمران ایجاد ارتباط و هماهنگی بین علم و سازندگی و عمران کشور است. یک مهندس عمران فردی است که به کار مهندسی عمران، برنامه‌ریزی، طراحی، ساخت و ساز، حفظ و ایجاد زیرساخت‌ها، حفاظت از سلامت عمومی و محیطی و بهبود زیرساخت‌های کنونی می‌پردازد و در این زمینه ها توانسته تجربه و مهارت خوبی کسب کند.

توضیح برخی از وظایف و مسئولیت های شغل یک مهندس عمران

 مهندس عمران در هنگام طراحی هر سازه سعی در ایجاد تعادل میان سه عامل ایمنی، زیبایی و مقرون بصرفه بودن را دارد، این توضیح به طورخلاصه و در عین حا جامع وظیفه و مسئولیت اصلی یک مهندس عمران در پروژه های ساخت و ساز را بیان میکند و خوب است بدانید برقراری این تعادل در سازه ها نیازمند به علم، هوش، تجربه و مهارت کاری میباشد.

مسئولیت و وظایف مهندس عمران

زمینه های کاری رشته مهندسی عمران چیست؟

رشته مهندسی عمران زیرشاخه های زیاد و متنوعی که دارد که افراد علاقه مند و دانشجویان کارشناسی ارشد برحسب مهارت و علافه خود میتوانند آنها را برای کار و ادامه تحصیل انتخاب کنند، در ادامه چند مورد از محبوب ترین و مهم ترین زیر شاخه های این رشته را معرفی میکنیم:

 طراحی و مشاوره

طراحی و مشاوره درکار مهندس عکران شامل طرح يا مشورت در طراحی يک پروژه ساخت و ساز است. این زمینه کاری بیشتر مختص مهندسینی میباشد که چندین سال کار کرده و تجربه فراوانی در پیاده سازی انواع و اقسام پروژه های عمرانی دارند و خیلی کم پیش می‌آید که یک مهندس عمران تازه کار چنین کاری را برای خود انتخاب کند، كسي كه چنين حیطه کاری را برمیگزیند، عمدتاً با كار‌هاي دفتري و كار با نقشه‌های مختلف سروكار خواهد داشت.

پيمانكاری و اجرا

کار پیمانکاری و اجرا برای مهندسین عمران یکی از وظایفی است که نه به شدت آسان و نه خیلی سخت است و تمام مهندسین با هر میزان سابقه کاری خود میتوانند وارد این کار شوند و فقط طرح داده شده را به اجرا درآورند. البته گفتن این نکته خالی از لطف نیست که بدانید، مشکلات زیادی بین طراح و مجری ساخت و ساز در این کار بوجود می آید تا در نهایت سازه ای بی عیب و نقص ساخته شود.

زمینه های کاری رشته مهندسی عمران 

نظارت بر ساخت و ساز 

نظارت و بر ساخت و ساز نیز یکی دیگر زمینه های پرکار رشته مهندسی عمران میباشد، مهندس ناظر وظيفه دارد از طرف كارفرما، نظارت انجام كارها را بر عهده بگيرد تا همه چیز در بهترین حالت خود انجام شده و  هماهنگی بين كار‌ها و افراد مختلف برقرار شود.

نرم افزارهای کاربردی رشته مهندسی عمران

نرم‌افزارهای رشته مهندسی عمران، برنامه ها و ابزارهایی هستند که برای تحصیل در رشته دانشگاهی عمران و زیرشاخه های آن معمولا مورد استفاده قرار میگیرند، با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی های روز جهان دانش نرم افزار های هر رشته نیاز امروز بازار کار جهان است؛ در ادامه جند مورد از بهترین و تخصصی ترین نرم افزارهای کار در این رشته را برایتان لیست کرده ایم:

  • نرم‌افزار STAAD.Pro
  • نرم‌افزار FLAC 3D
  • نرم‌افزار geostudio
  • نرم‌افزار Tekla Structures
  • نرم‌افزار سازه ۸۰
  • نرم‌افزار ETABS
  • نرم‌افزار SAFE
  • نرم‌افزار SAP
  • نرم‌افزار Plaxis
  • نرم‌افزار Graphisoft Archicad
  • نرم‌افزار Autocad

لیست وظایف مهندس عمران

  • ارزیابی پروژه از نظر اقتصادی و مدت زمان مورد نیاز برای اتمام پروژه یا ارائه یک تقویم زمانی از مراحل کاری و میزان پیشرفت
  •  انجام کلیه طراحی ها و محاسبات مربوط به حیطه کاری خود
  • اجرای کلیه امورات مربوط به سازمان دهی­ها
  •  انجام کلیه هماهنگی ها با قسمت های مختلف مانند وزاتخانه ها یا سازمان نظام مهندسی
  •  ارائه پیشنهادات و نظرات سازنده و کارآمد
  • نظارت های مرحله به مرحله پیشرفت های پروژه ای
  •  نظارت داشتن بر نحوه فعالیت کلیه پرسنل در حیطه کاری
  • نظارت بر کلیه ماشین آلات و ابزارهای مورد استفاده در پروژه های مختلف
  •  ارزیابی و پیش بینی کلیه مواردی مشکل سازی در پروژه­ای که دارند تا تصمیمات درست و به موقعی داشته باشند.
  •  شرکت کردن در کنفرانس ها و سمینارها و مطالعه مقالات به روز برای آگاهی از پیشرفت ها و به روز بودن دانش خود  
  • نظارت بر رعایت مسائل ایمنی کلیه پرسنل

مهندسین عمران هلدینگ ساختمانی سپنتا

هلدینگ ساختمانی سپنتا متشکل از ده ها مهندس عمران با تجربه میباشد که از سال 89 تاکنون فعالیت های عمرانی زیادی را در سطح شهر تهران به اجرا رسانده اند، چنانچه در زمینه کاری و تحصیلی رشته و شغل مهندسی عمران سوالی دارید و یا برای پروژه های ساخت و ساز خود دنبال مهندس عمران با تجربه میگردید، میتوانید از راه های درج شده در سایت همین حالا با ما ارتباط بگیرید.

02166004175

Table of Contents

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.