حفظ ایمنی و شرایط امن در هنگام پیاده سازی و اجرای پروژه های عمرانی اهمیت بسیار بالایی دارد، از این رو ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با بیمه ساختمان که گاهی به آن بیمه مسئولیت ساختمانی هم گفته میشود، آشنا کنیم.
تعریف بیمه
در يك نگاه كلي بيمه مجموعه اي از تعهدات است كه بيمه كننده براي جبران خسارات احتمالي در يك بازه زماني خاص به بيمه گذار ارائه ميكند؛ يكي از انواع اين بيمه نامه ها، بيمه ساختمان است.
در سالهاي اخير با توجه به رشد ساخت و سازها در کشور و افزایش تقاضا برای مسكن، خوشبختانه مقوله بیمه نامه برای سازندگان اهميت خاصي پيدا كرده و هموطنان عزیزان با بیمه ساختمان آشنایی نسبی پیدا کرده اند؛ انواع بیمه ساختمان مسکونی وجود دارد که بطوركلي در چهار دسته قرار ميگيرند:
- بیمه آتشسوزی منازل مسکونی
- بیمه ساختمان در برابر زلزله
- بيمه سرقت
- بيمه سيل
بیمه ساختمان سازی
بیمه مسئولیت ساختمانی که برخی آن را با عنوان بیمه ساختمان میشناسند، جهت جبران خسارتهای ناشی از کار به خصوص به لحاظ جانی برای هر فردی که در عملیات ساختمانی و عملیات عمرانی مشغول است یک امر واجب به شمار میرود، برخی اتفاقات ناشی از عملیات ساختمانی و عملیات عمرانی اجتناب ناپذیر بوده و به همین علت بیمه مسئولیت ساختمانی یا بیمه ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است
بیمه مسئولیت ساختمانی یا بیمه ساختمان چيست؟
ساختمان سازي يكي از پر ريسك ترين مشاغل در صنعت توسعه شهري به حساب مي آيد و كارگران، کارفرما و اشخاص ثالث همچون همسایگان در هر پروژه ساختماني و عمراني مورد تهديد خسارات جاني و بدني مي باشند. این خسارات اجتناب ناپذیر هستند و در صورت نداشتن بیمه، کارفرما متحمل هزینه های بالایی علی الخصوص در شرایط خسارات ناشی از فوت خواهد بود. لذا كارفرمايان بايد در همان ابتداي شروع كار، با در نظر گرفتن وسعت پروژه، نسبت به تهيه بيمه اقدام كنند.
بیمه مسئولیت ساختمانی یکی از انواع بيمه مسئوليت مدني است، در ادامه توضیحاتی در باره هر یک از انواع بیمه نامه های پروژه های ساختمانی ارائه می کنیم. انواع بیمه نامه کارگاهی ساختمان عبارتند از:
- بیمه مسئولیت ساختمان در قبال کارکنان
- بیمه مسئولیت ساختمان در قبال اشخاص ثالث
- بیمه تمام خطر پیمانکاران
بیمه مسئولیت ساختمان در قبال کارکنان
ار لحاظ قانونی کارفرمایان باید در آغاز هر نوع فعالیت های ساختمانی همچون خاکبرداری، گودبرداری و پی کنی اقدام به تهیه بیمه مسئولیت ساختمان در برابر تمامی خسارات جانی و مالی احتمالی نمایند. این بیمه نامه علاوه بر کارگران ساختمان، کارفرما، مهندسین ناظرو پیمانکاران را در جریان پروژه ساختمانی تحت پوشش قرار می دهد. لازم به توضیح است این بیمه نامه از سوی مقامات قانونی اجباری است.
در این نوع از بيمه ساختمان کلیه حوادثی که در محل بیمه برای کارکنان اتفاق می افتد – از هزینه های پزشکی گرفته تا فوت و نقص عضو – تحت پوشش قرار می گیرد:
- بیمه مسئولیت بیمه گذار برای ماموریتهای خارج از کارگاه
- بیمه مسئولیت بیمه گذار برای حوادث وسایل نقلیه موتوری زمینی در محیط کارگاه
- پرداخت قرامت روزانه کارگران
بیمه مسولیت ساختمان در قبال اشخاص ثالث
منظور از اشخاص ثالث، افرادی هستند که در فعالیت ساختمانی هیچ دخالتی ندارند و در جریان عملیات اجرایی مورد خسارت مالی یا صدمات جانی قرار می گیرند. این شخص ثالث ممکن است همسایه مجاور یا ماشینی باشد که در خیابان پارک شده است.
پوشش های بیمه ساختمان در قبال اشخاص ثالث
- نشست و ترک خوردگی ساختمان های مجاور در اثر تخریب و گودبرداری ساختمان مورد احداث
- ریزش ساختمان های مجاور بر اثر گودبرداری
- خسارات مالی وارد شده به اثاثیه و تاسیسات ساختمان های مجاور
- خسارات وارد شده به عابرین پیاده در اثر ریزش مصالح ساختمانی
- خسارت به خیابان و پیاده رو و اموال عمومی از جمله فضای سبز
- خسارات وارد به تاسیسات تحت الارضی شامل خطوط انتقال آب ،گاز و تلفن
- خسارات ناشی از دپو مصالح در خیابان و پیاده رو
- خسارات جانی شامل فوت و نقص عضو و هزینه های پزشکی همسایگان (ساختمان های مجاور)
بيمه تمام خطر پيمانكاران
بیمه مسئولیت تمام خطر پیمانکاران، یکی از کامل ترین انواع بیمه نامه های کارگاهی ساختمان و مناسب برای پروژه های مسکونی تجاری اداری، راه آهن، فرودگاه، جاده ها، پل ها، سدها، تونل ها، مترو، نقاطع های غیر هم سطح، موج شکن، عملیات آبرسانی، زهکشی، فاضلاب شهری، حفر چاههای عمیق و غیر عمیق، مخازن آب و دهها مورد مشابه دیگر با وسعت بالا می باشد. این بیمه نامه کلیه خسارات فیزیکی در زمان نصب، مونتاژ و یا دمونتاژ انواع ماشین آلات و اسکلت فلزی ساختمان را تخت پوشش قرار می دهد. مدت این بیمه نامه از شروع نصب ماشین آلات و تجهیزات آغاز شده و تا مرحله آزمایش و دوره تحویل موقت و تحویل دائم ادامه می یابد.
این بیمه نامه دارای دو بخش به شرح ذیل می باشد:
- خسارت های مالی وارده به پروژه و تاسیسات
- خسارت های وارده به اشخاص ثالث از محل مسئولیت مدیران و مهندسین و کارکنان پروژه
در بخش اول مواردی نظیر اقلام مورد نصب، هزینه حمل، حقوق و عوارض گمرکی، هزینه نصب، عملیات ساختمانی، تجهیزات ساختمانی، نصب ماشین آلات ساختمانی، برداشت ضایعات، اموال مجاور پروژه و تعدیل آنها تحت پوشش قرار می گیرد.
در بخش دوم خسارت های جانی (فوت، نقص عضو، هزینه های پزشکی) وارده به اشخاص ثالث در حین عملیات نصب و مونتاژ و دمونتاژ ماشین آلات و تجهیزات واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی و حین عملیات موضوع بیمه نامه تحت پوشش قرار می گیرد.
هزينه بیمه مسئولیت ساختمانی چقدر است؟
برای تعیین قیمت بیمه ساختمان که همان حق بیمه ساختمان است؛ باید فاکتورهایی مانند: میزان دیه، تعداد کارکنان، متراژ پروژه، میزان پیشرفت پروژه، سقف حداکثر دیه و کلوزها باید تعیین شده، سپس با توجه به این عوامل حق بیمه ساختمان تعیین میگردد.
اجرای پروژه های عمرانی با بیمه ساختمان در تهران
هلدینگ ساختمانی سپنتا یکی از بهترین شرکت های ساختمانی و معماری تهران میباشد که از سال 89 تاکنون مجری پروژه های ساخت و ساز زیادی بوده است، چنانچه برای انجام پروژه های خود در تهران به دنبال شرکتی هستید که تمام کار هارا با کیفیت بالا و بیمه شده انجام دهد، میتوانید همین حالا با مشاورین ما در هلدینگ سپنتا تماس بگیرید و از شرایط دقیق تر انجام پروژه و بیمه ساختمان آگاه شوید.
6 پاسخ
مقاله جالبی بود
کاش رعایت کنن پیمانکاران
عالی بود
مرسی مطلب جالب بود
بیمه واقعا مهمه
بیمه خیلی مهمه اونم برای ساختمان