تعداد طبقات مجاز برای ساخت

تعداد طبقات مجاز برای ساخت

تعداد طبقات مجاز برای ساخت همواره یکی از دغدغه‌های اصلی در هنگام ساخت‌وساز بنا بوده است. باید توجه داشته باشید که تعداد طبقات مجاز ساخت‌وساز بر اساس موقعیت ملک و خیابان یا کوچه‌ای که در آن قرار گرفته، مشخص می‌شود. در این مطلب از وب‌سایت هلدینگ سپنتا به بررسی نحوه محاسبه تعداد طبقات مجاز برای هر ساختمان پرداخته و آن را بر اساس متراژ کوچه و خیابان تفکیک خواهیم کرد. تعیین اصولی و درست تعداد طبقات موردنظر برای ساخت‌وساز یک ساختمان یکی از مهم‌ترین مراحل در فرآیند اخذ پروانه ساختمانی و پایان کار است. همچنین، خوب است بدانید که نحوه محاسبه و شمارش تعداد طبقات در روستاها نیز متفاوت از قانون ساخت‌وساز شهری است. بنابراین می‌توان با کسب اطلاعات مفید در این حوزه، تعداد طبقات مجاز برای ساخت یک ملک در موقعیت‌های مختلف را محاسبه کرد و به راحتی اقدام به اخذ جواز ساخت‌وساز برای آن کرد.

چگونگی محاسبه تعداد طبقات ساختمان

تعداد طبقات مجاز ساخت بر اساس فاکتورهای مختلفی تعیین می‌شود. بنابراین، هر ملکی با توجه به خصوصیات و موقعیت مکانی خود، پتانسیل برخورداری از تعداد طبقات خاصی را دارد. اما سؤال اصلی این است که چگونه می‌توان تعداد طبقات مجاز برای یک ساختمان را محاسبه کرد؟! عوامل و فاکتورهای مختلفی در تعیین تعداد طبقات مجاز برای ساخت دخیل هستند. مهندسان عمران با توجه به این فاکتورها می‌توانند بیشترین تعداد طبقه برای یک ساختمان را تعیین کرده و مجوز ساخت آن را از شهرداری دریافت کنند. در ادامه برخی از مهم‌ترین فاکتورهای دخیل در تعیین تعداد طبقات مجاز ساختمان را موردبررسی قرار خواهیم داد:

  • تراکم ساختمانی
  • عرض گذر
  • نوع کاربری
  • ابعاد و شکل زمین
  • تأثیر بر حقوق مجاورین
  • فاصله از معابر اصلی
  • چشم‌انداز و منظر
  • وضعیت توپوگرافی
  • منطقه‌بندی شهری
  • و…

مواردی که در بالا ذکر کردیم، تنها بخشی از فاکتورهای دخیل در تعیین تعداد طبقات مجاز ساختمان هستند. به‌عنوان مثال، برای احداث هر طبقه در زمین مدنظر، باید از 6 متر عرض گذر برخوردار باشیم. بدین ترتیب، با افزایش میزان عرض گذر زمین می‌توان تعداد طبقات بیشتری را برای ساخت‌وساز در نظر گرفت. مهندسان با توجه به این فاکتورها و رعایت آن‌ها، تعداد طبقات مجاز برای ساخت یک ملک را مشخص می‌کنند.

تعداد طبقات مجاز ساخت ساختمان بر اساس عرض کوچه یا خیابان

عرض کوچه یا خیابان
عرض کوچه یا خیابان

عرض کوچه یا خیابان یکی از مهم‌ترین فاکتورها در تعیین تعداد طبقات مجاز برای ساخت است. بنابراین، می‌توان قانون تعداد طبقات ساختمان را بر اساس عرض کوچه یا خیابان نیز تعیین کرد. به‌عنوان مثال، تعداد طبقات مجاز در کوچه 8 متری با تعداد طبقات مجاز در کوچه ۶ متری کاملاً متفاوت خواهد بود. بنابراین، بسته به موقعیت مکانی زمین موردنظر و کوچه یا خیابان قرار گرفته در مقابل آن، می‌توان تعداد طبقات مشخصی را برای ساخت‌وساز در نظر گرفت. برخی از تعداد طبقات مجاز بر اساس عرض کوچه یا خیابان عبارت‌اند از:

  • تعداد طبقات مجاز در کوچه ۶ متری؛ دو طبقه همراه با زیرزمین
  • تعداد طبقات مجاز در کوچه 8 متری؛ سه طبقه همراه با زیرزمین یا دو طبقه بر روی پیلوت
  • تعداد طبقات مجاز در کوچه 10 متری؛ چهار طبقه همراه با زیرزمین یا سه طبقه بر روی پیلوت
  • تعداد طبقات مجاز در کوچه 12 متری؛ پنج طبقه همراه با زیرزمین یا چهار طبقه بر روی پیلوت
  • و…

با کسب اطلاعات در این حوزه می‌توان با در نظر گرفتن عرض کوچه یا خیابان، بیشترین تعداد طبقات مجاز برای ساخت را مشخص کرده و سپس، نسبت به دریافت مجوز ساختمانی از شهرداری اقدام کرد. توجه داشته باشید که عرض کوچه یا خیابان تنها یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در تعیین تعداد طبقات مجاز ساختمان است؛ علاوه بر آن، عوامل و فاکتورهای متعددی باید مدنظر قرار بگیرند که در قسمت ابتدایی مطلب به آن‌ها اشاره کردیم.

نحوه محاسبه و شمارش طبقات ساختمان در روستا

ساختمان در روستا
ساختمان در روستا

ضریب سطح زیربنا، درصد ساخت زمین و فاکتورهای گوناگون دیگری را می‌توان در تعیین تعداد طبقات مجاز ساخت مدنظر قرار داد. جالب است بدانید که ساخت بنا در روستا نیز مشمول قانون تعداد طبقات ساختمان می‌شود و شما باید نسبت به رعایت تعداد طبقات مجاز ساخت اقدام کنید. هر روستا و منطقه‌ای از قوانین و تبصره‌های خاصی در این حوزه پیروی می‌کند. بنابراین، توصیه می‌کنیم که پیش از شروع فرآیند ساخت‌وساز به دهیاری روستای مدنظر مراجعه کرده و نسبت به استعلام تعداد طبقات مجاز برای ساخت در ملک مدنظر اقدام کنید. بدین ترتیب، دهیاری بر اساس تبصره‌ها و فاکتورهای موجود، حداکثر تعداد طبقات را مشخص کرده و شما می‌توانید به آسانی نسبت به دریافت پروانه ساختمانی و شروع فرآیند ساخت‌وساز ملک موردنظر اقدام کنید.

در زمین 200 متری چند طبقه قابل ساخت است؟!

تعداد طبقات مجاز ساخت در تهران نیز بر اساس فاکتورهای متعددی همچون، عرض کوچه یا خیابان، تراکم ساختمان، نوع کاربری و مواردی از این قبیل تعیین می‌شود. یکی از رایج‌ترین پرسش‌هایی که در این میان مطرح می‌شود این است که در زمین 200 متری چند طبقه می‌توان ساخت؟! پاسخ به این پرسش نیازمند بررسی فاکتورهای مختلفی است؛ چراکه تعداد طبقات مجاز برای ساخت زمین 200 متری در هر منطقه از شهر می‌تواند نسبت به منطقه دیگری کاملاً متفاوت باشد. برای اطلاع دقیق از تعداد طبقات مجاز در زمین 200 متری در هر منطقه‌ای از شهر می‌توان به چند روش اقدام کرد:

  1. مراجعه به شهرداری و تعیین تعداد طبقات مجاز ساختمان بر اساس موقعیت ملک
  2. بهره‌مندی از خدمات مجموعه‌های فعال در حوزه ساخت‌وساز
  3. مراجعه به یک ساختمان تازه ساخت در آن منطقه و جویا شدن قوانین مربوط به تعیین تعداد طبقات مجاز ساخت

سخن پایانی

تعیین تعداد طبقات مجاز برای ساخت یکی از مهم‌ترین مراحلی است که باید پیش از شروع فرآیند ساخت‌وساز نسبت به آن اقدام کرد. صدور جواز ساخت و پایان کار برای یک ساختمان در گرو رعایت نکات متعددی است که ازجمله برجسته‌ترین آن‌ها می‌توان به رعایت تعداد طبقات مجاز اشاره کرد. در این مطلب از وب‌سایت هلدینگ سپنتا به بررسی چگونگی تعیین تعداد طبقات مجاز ساختمان پرداخته و تعداد طبقات را بر اساس عرض کوچه یا خیابان مشخص کردیم. اگر قصد ساخت‌وساز در یک ملک روستایی را دارید، پیش از هر اقدامی نسبت به مراجعه به دهیاری مربوطه و تعیین تعداد طبقات مجاز برای ساخت اقدام کنید.

هر ملکی بر اساس موقعیت مکانی، خصوصیات و شرایط ساختمان‌های مجاور مشمول قوانین خاصی در این حوزه می‌شود. بنابراین، توصیه می‌کنیم برای تعیین تعداد طبقات مجاز ساختمان، از خدمات و تخصص یک مجموعه فعال در این زمینه استفاده کنید. کارشناسان ما در هلدینگ سپنتا آماده ارائه مشاوره تخصصی در این حوزه به شما عزیزان هستند. ممنون که در طول این مطلب با ما همراه بودید. لطفاً نظرات و تجربیات خود در این زمینه را با ما در میان بگذارید.

ارتباط با هلدینگ سپنتا

برای ارتباط با هلدینگ سپنتا مجری پروژه های ساختمانی از طریق شماره تماس زیر و قسمت درخواست مشاوره اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents