پایان کار ساختمان یا پروانه ساختمانی گواهی است که بعد از اتمام کار ساختمان شهرداری برای مالک ساختمان صادر می کند، در این مقاله هلدینگ ساختمانی سپنتا شما را با تعریف و مراحل صدور پایان کار شما را آشنا می سازد، ضمن اینکه در ادامه مقاله شما میتوانید نمونه عکس برگه و فرم پایان کار […]
پایان کار ساختمان یا پروانه ساختمانی گواهی است که بعد از اتمام کار ساختمان شهرداری برای مالک ساختمان صادر می کند، در این مقاله هلدینگ ساختمانی سپنتا شما را با تعریف و مراحل صدور پایان کار شما را آشنا می سازد، ضمن اینکه در ادامه مقاله شما میتوانید نمونه عکس برگه و فرم پایان کار ساختمان را مشاهده کنید.
در این مقاله در ابتدا تعریف گواهی پایان کار ساختمان میپردازیم و بعد از به سراغ تعریف پروانه ساختمان، مراحل اخذ، دلیل گرفتن گواهی پایان کار، مراحل گرفتن گواهی پایان کار، مدارک مورد نیاز، نحوه استعلام و.. میپردازیم. در واقع بعد از خواندن این متن شما با تمامی مباحث مرتبط با پایان کار ساختمان آشنا خواهید شد.
همینطور در صورت نیاز به راهنمایی میتوانید از طریق شماره تماس های قرار گرفته بر روی سایت با ما در ارتباط باشید.
پروانه ساختمان مجوزی است که شهرداری برای اجرای ساخت و ساز ساختمان برای مالک ساختمان صادر می کند بعد از کامل شدن ساختمان مالک باید به شهرداری در خواست گواهی پایان کار ساختمان درخواست نماید، شهرداری قبل از صدور گواهی کارشناسانی برای برسی ساختمان مامور می نماید تا ساختمان را از لحاظ قانونی و فنی ساختمان سازی برسی کنند، پس از احراز مطابقت بنا با پروانه ساختمان ،نقشه صادر شده توسط کارشناس شهرداری و احراز رعایت مقررات قانونی و فنی مربوطه شهرداری بعد از طی فرایند اداری گواهی پایان کار ساختمان را صادر می کند.
گرفتن پروانه ساختمان گاهی اوقات مانند تغییرات در ساختمان نیاز نیست ولی برای افزایش زیر بنا و تغییرات عمده در ساختار ساختمان نیاز به گرفتن پروانه ساختمان دارد،پروانه ساختمان سندی است که اجازه احداث و یا تغییرات عمده در ساختار ساختمان را با تایید از طرف شهرداری یا سایر مراجعه صدور مانند همیار شهرداری، دهیاری و یا خدمات الکترونیک شهر به مالک می دهد ، و شامل اطلاعات زیر است:
در زیر میتوانید عکس برگه فرم پایان کار ساختمان را مشاهده کنید.
عکس پایان کار ساختمان
در صورتی که مالک ساختمان بعد از اتمام ساخت ساختمان اقدام به صدور و دریافت گواهی پایان کار ساختمان نکرده باشد و قصد فروش داشته باشد، خریدار می تواند با ارائه دادخواستی به الزام دریافت گواهی پایان کار به دادگاه مالک را برای دریافت گواهی اجبار گردد و همچنین خریدار می تواند خسارت تاخیر در تادیه و همچنین هزینه ها دادرسی و حق وکالت را از مالک ساختمان دریافت نماید.
برای ارائه دادخواست بایستی به دادگاهی که در محل ساختمان هست مراجعه بفرمایید، و خریدار باید مدارک از جمله شناسنامه و کارت ملی، قولنامه و قراردادی که بین خریدار و فروشنده منعقد شده، نظر کارشناس فنی بر اتمام عملیات ساختمانی و… بایستی ارائه گردد.
برای گرفتن گواهی پایان کار ساختمان برای ملک های قدیمی و کلنگی یا اصلاح آن چند حالت وجود دارد که در ادامه آن می پردازیم.
ساختمان هایی که پایان کار قدیمی دارند کافی است برای صدور و دریافت گواهی پایان کار جدید به شهرداری مراجعه کنند و نیاز به تحویل برگه اتمام عملیات ساختمانی نیست.
گاهی ساختمان های قدیمی گواهی پایان کار دارند اما تغییری در ملک ایجاد کردند مانند اضافه کردن طبقه در ساختمان های ویلایی و مجوز اضافه کردن بنا ندارند، برای گرفتن پایان کار جدید ضمن این که باید تمام مدارک ذکر شده تحویل دهید باید برای اضافه کردن بنا هم باید جریمه ای که کمیسیون ماده صد آن را محاسبه و صادر کرده پرداخت نمایید تا پایان کار ساختمان جدید صادر شود.
گرفتن گواهی پایان کار ساختمان، برای ساختمان های قدیمی و کلنگی که مجوز و سند ندارند دشوار است و توصیه ما به شما این است که با یک وکیل متخصص مشورت بفرمایید تا با کمترین دردسر و هزینه گواهی پایان کار ساختمان خود را دریافت نمایید.
اگر می خواهید یک ملک را خریداری کنید حتما قبل از خرید گواهی پایان کار ساختمان را از شهرداری استعلام بگیرید زیرا با استعلام پایان کار ساختمان شما می توانید از تمام جزئیات ساختمان مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی، تعداد طبقات، مساحت طبقات و… آگاه شوید.
هلدینگ ساختمانی سپنتا با مجهزترین آزمایشگاه ها و طراحی و نظارت در این مقاله سعی نمود تا شما را با مراحل صدور پایان کار و مدارک مورد نیاز گواهی پایان کار آشنا سازد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات مشاوره رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید
ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.
Δ