ساختمان سازی فرآیندی است بسیار مهم که برای انبوه سازان اغلب دشوار و استرس آور است، هلدینگ ساختمانی سپنتا با داشتن سابقه چندین و چند ساله در زمینه اجرای پروژه های عمرانی و ساختمانی گوناگونی قصد دارد تا در این مقاله برای مهندسان و کسانی که قصد ساخت ساختمان دارند، مراحل ساختمان سازی را از صفر تا صد معرفی کند؛ پس با ما تا انتها همراه باشید.
با توسعه ساختمان سازی در شهر ها و کشور های مختلف تغییرات فراوانی در رویکرد ساختمان سازی توسط سازندگان و مهندسان به جهت تسریع بخشیدن به تکمیل پروژه ساختمانی و صرفه جویی در هزینه ها مدنظر قرار گرفته است؛ از طرفی با پیشرفت تکنولوژی صاحبان و کارفرمایان پروژه ها عمرانی سعی کردن از تجهیزات و مصالح با کیفیت تری استفاده کنند.
مراحل ساخت ساختمان
مراحل ساخت یک ساختمان و کیفیت انجام آنها باعث میشود که همه افراد بتوانند در خانه هایی امن زندگی کنند، چگونگی و فرآیند ساخت ساختمان بسیار مهم است از این رو تک تک مراحل انجام آن باید زیز نظر مهندسین ناظر و سازمان نظام مهندسی انجام شود، زیرا ساخت خانه اگر در ایمنی انجام نشود خطرات بسیار زیادی برای ساکنین آن به همراه خواهد داشت، اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده که مراحل ساخت ساختمان چه هستند؟ میتوانید به خواندن این مقاله برای پاسخ به سوال خود ادامه دهید.
بهترین روش ساختمان سازی
روش های زیادی برای ساخت ساختمان وجود داشته که همه آنها صد در صد عالی و بهینه شده نیستند، و به کارگیری تجربه مهندسین حرفه ای به شما به عنوان یک انبوه ساز یا فردی که قصد ساخت و ساز را دارد، کمک میکند تا از جدیدترین روش های ساخت و ساز که بیشترین ایمنی و امنیت را برای کارکنان هنگام کار و برای افرادی که قصد سکونت در منزل دارند، بعد از ساخت استفاده شود.
مراحل ساختمان سازی
اجرای پروژه های ساختمانی به عنوان مکانی برای سکونت یا کار در بیشتر شهر ها از اصول و قوانین مشخصی پیروی می کنند، در ادامه برای شما عزیزان تک تک مراحل ساختمان سازی را معرفی کرده و درباره هریک توضیح مختصری نیز ارائه میدهیم.
گودبرداری و ساخت فوندانسیون
بیش از اجرای پروژه باید مکان پروژه از نظر چغرافیایی برسی و خاک آن توسط مهندس ناظر برسی شود تا میزان سستی خاک مشخص شود، بعد از آن خاکبرداری صورت می گیرد، در این مرحله تمام مصالح سست و ریزشی مانند سنگ ریزه ها جمع آوری می شود و بعد از اتمام خاکبرداری گودبرداری صورت می گیرد، گودبرداری شامل حفر زمین ساختمان با عمق بیشتر از 2متر می باشد که این کار توسط ماشین های مکانیکی مانند لودر ها انجام می گیرد.
نکته: وظیفه نقشه کشی محل گودبرداری بر عهده مهندس سازه است که در آن طول و عرض فوندانسیون و تعداد طبقات ساختمان مشخص می شود.
آرماتور بندی
در مرحله دوم ساختمان سازی به نصب میلگرد ها می رسیم، نصب و اجرای میلگرد ها شامل اصول در نوع سازه است که در بخش های مختلف ساختمان متفاوت است.
آرماتور بندی چیست؟
فرایندی که در آن میلگرد ها و سایر مصالح فولادی با ترتیب اصولی کنار هم چیده و به وسیله جوشکاری به هم متصل می کنند، در حقیقت به دلیل اینکه بتن شکنده است و در برابر نیرو های کششی مقاومت کمی دارند از آرماتور استفاده می شود و آزمایش میلگرد نیز باید در این مرحله انجام شود، شیوه قرار گیری آرماتور ها متفاوت است که در ادامه به آن می پردازیم:
- جهت افزایش مقاومت کششی بتن از آرماتور طولی و عرضی (میلگرد راستا) استفاده می شود
- برای تحمل نیروی برشی، جلوگیری از گسترش ترک بتن و بیرون زدگی میلگرد های طولی در اثر کمانه کردن میلگرد از خاموت استفاده می شود
- برای تحمل لنگر های مثبت و منفی دو تکه گاه تیر و نیروی برشی از میلگرد ادکا استفاده می شود
- برای نگهداری و حفظ میان دو شبکه میلگرد بتنی ریزی در کف ساختمان از خرک استفاده می شود
وصله آرماتور چیست؟
به دلیل اینکه طول میلگرد ها محدود است برای متصل کردن دو یا چند میلگرد باید تیم اجرایی پروژه طول آن را به دست آورند که به آن وصله آرماتور گویند.
انواع وصله آرماتور
- وصله پوشش (lap splices)
- وصله چوشی (welded splice)
- وصله انتهای اتکایی (end-bearing splice)
- وصله مکانیکی (mechanical splices)
وصله پوشش (lap splices)
وصله های پوششی ارزان ترین و رایج ترین انواع وصله آرماتور می باشد در این نوع وصله دو سر میلگر را در مجاور هم قرار داده می شود و به وسیله وصله به هم متصل می شود.
انواع روش های وصله پوشش (lap splices)
- وصله پوششی تماسی(contact lap splices)
- وصله پوششی غیر تماسی (non-contact splices)
وصله چوشی (welded splice)
وصلخ جوشی یکی از بهترین نوع وصله آرماتور برای انتقال تنش به حساب می آید و به روش های زیر انجام می شود:
- جوش سر به سر مستقیم
- جوش سر به سر غیر مستقیم
- اتصال پوششی جوش شده
- اتصال جوش T
وصله انتهای اتکایی (end-bearing splice)
وصله انتهای اتکایی برای انتقال تنش در میلگرد هایی که تحت فشار هستند مورد استفاده قرار می گیرد،این نوع وصله در دور پیچ ها یا اعضایی با خاموت بسته استفاده می شود.
وصله مکانیکی (mechanical splices)
وصله مکانیکی با پیچ کردن و ایجاد اصطکک بین دو وسیله مکانیکی و میلگرد ها با عث انتقال تنش از یک میلگرد به میلگرد بعدی می شود، استفاده از این وصله باعث کاهش ضایعات آرمانور و جلوگیری از باقی ماندن آرماتور های به صورت مهار پوششی می شود.
قالب بندی و ساختمان سازی
قالب بندی یکی از اقدامات برای مقاوم سازی در ساختمان سازی است؛ چند نوع قالب بندی وجود دارد، قالب های چوبی و قالب های پلاستیکی که معمولا از قالب های چوبی استفاده می شود.
بتن ریزی
بعد از آرماتور و قالب بندی نوبت می رسیم به بتن ریزی، بتن ریزی یکی از اقدامات مقاوم سازی ساختمان است که باید با دقت کافی انجام گیرد و معمولا در این مرحله مهندس پروژه آزمایش و تست بتن را انجام میدهد.
اسکلت بندی
بعد از شکل گیری بتن به مرحله اسکلت بندی می رسیم؛ معمولا در ساخت اسکلت از اسکلت های بتنی یا فلزی استفاده می شود ولی چون اسکلت بتنی از نظر هزینه مقرون به صرفه تر از اسکلت فلزی برای همین بیشتر از اسکلت بتنی استفاده می شود.
اسکلت بندی بتنی
برای قالب بندی بتن با استفاده از سطوح چوبی و فلزی قالب هایی ساخته می شود که تا شکل گرفتن اسکلت بتنی آن را نگه دارد؛ معمولا برای نچسبیدن بتن و جداشدن اسکلت چوبی بعد از شکل گیری بتن آن ها را چرب می کنند.
قالب هایی که ساخته می شود باید تراز بندی بشن تا در صورت صاف نبودن آن ها را اصلاح کنند. در مقاله قبل در مورد مزایای بتن صحبت کردیم برای خواندن آن می توانید به مقاله نقشه کشی سازه بتنی مراجعه بفرمایید.
اسکلت فلزی
در صورت از استفاده از اسکلت های فلزی نیاز به انجام مراحل بالا نیست به دلیل اینکه کل استخوان بندی ساختمان به وسیله جوشکاری تیر ها و ستون های فولادی انجام می گیرد ولی به دلیل هزینه بالای آن بیشتر از اسکلت های بتنی استفاده می شود.
مزایا ی استفاده از اسکلت فلزی
- رفع به راحتی نواقص بدون خرابی مصالح دیگر
- تسریع بخشیدن به پیشرفت ساخت و ساز
- کم بودن وزن ساختمان
- افزایش ارتجاعی ساختمان ها
ساخت سقف (طاق زنی)
پس از اتمام مرحله قبل به مرحله ساخت و زدن سقف که اصطلاحا به آن طاق زنی گویند می رسیم، معمولا شکل کلی سقف ها به دو صورت است، مربع و مستطیل که به وسیله آجر یا سقف های کاذب ساخته می شود.
دیوار چینی
بعد از ساخت و زدن سقف ها به مرحله ساخت دیوار ها می رسیم که معمولا با آجر و یا دیوار های از بیش ساخته شده استفاده می شود و بعد از اتمام دیوار چینی برای استحکام بیشتر بر روی آن ها عمل بتن پاشی انجام می گیرد.
اجرای تاسیسات ساختمان
بعد از اینکه اتمام مراحل ساختمان سازی که در بالا به آن پرداخت شد تکمیل شد برای لوله کشی های آب، گاز و برق کشی اقدام می کنیم.
گچ و خاک روی دیوار
گچ و خاک برای پوشاندن اتصالات استفاده می شود و بیش از مرحله گچ کاری انجام می شود.
زیبا سازی نمای داخلی و بیرونی ساختمان
زیبا سازی نمای داخلی و بیرونی ساختمان ها در آخرین مرحله صورت می گیرد. که شامل نصب پنچره ها، در ها، کف سازی و گچ کاری است که بر اساس نقشه از بیش تعیین شده صورت می گیرد.
مراحل ساختمان سازی از صفر تا صد
هلدینگ ساختمانی سپنتا با 10سال سابقه و تجربه در انواع پروژه های عمرانی و ساختمانی در این مقاله سعی خود را به عمل آورده تا با معرفی کامل مراحل ساختمان سازی از ابتدا به شما کمک کند تا بهترین و ایمن ترین پروژه ساختمانی را پیاده سازی کنید، جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات مشاوره رایگان و همچنین طراحی انواع پروژه های ساختمانی مانند طراحی پلان، طراحی نما و دکوراسیون داخلی در تهران همین حالا با ما تماس بگیرید.
4 پاسخ
سلام و عرض ادب
سایت بسیار خوبی دارید ممنون از شما عزیزان
سلام و عرض ادب و احترام
آپارتمانهایی که در حال حاضر در مازندران جایی که بنده زندگی میکنم ساحته میشه، نه از اسکلت فلزی خبریه، و نه با حداقلهای ساخت و ساز تطابق داره.
نه پارکینگ و فاضلاب درست درمونی داره، و نه حتی عایق بندی برای خروج سرما و گرما و صدا مراعات میشه ( استقامت در برابر زلزله که تو حلقم)
میخواستم بدونم قیمت ساخت( تمام شده) این نوع آپارتمان ها چقدر در میاد؟
لطفا راهنمایی بفرمایید
مطلب جامعی بود. ممنون
برای همکاری در بازسازی چطور میتونم باهاتون در ارتباط باشم؟
سلام دوست عزیز.
خوشحالیم که مورد استفاده بوده براتون.
برای همکاری با تلفنهای درج شده روی سایت تماس بگیرید.
ممنون