ازبیلت معماری چیست؟

ازبیلت معماری یکی از 4 مدل نقشه ازبیلت ساختمان است که تهیه آن در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز ضروری است، از این رو ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا تصمیم گرفتیم، در قالب یک مقاله به معرفی ازبیلت معماری بپردازیم. هلدینگ ساختمانی سپنتا با اجرای ازبیلت معماری برای پروژه های شما همراهتان است. […]

ازبیلت معماری یکی از 4 مدل نقشه ازبیلت ساختمان است که تهیه آن در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز ضروری است، از این رو ما در هلدینگ ساختمانی سپنتا تصمیم گرفتیم، در قالب یک مقاله به معرفی ازبیلت معماری بپردازیم.

هلدینگ ساختمانی سپنتا با اجرای ازبیلت معماری برای پروژه های شما همراهتان است.

call to action

ازبیلت معماری چیست؟

نقشه های ازبیلت معماری، نقشه بنایی هستند که از شرایط موجود و پیاده سازی شده برداشت شده اند تا اصلاحات و تغییرات انجام شده نسبت به نقشه اولیه مشخص شود و غالبا با نقشه های اجرایی فرق دارند. پیمانکاران و معمارانی که در حوزه ساخت و ساز کار می ‌کنند، لازم است تا در جریان امورات برای سازه اجرا شده  مثل نوع مصالح به کار گرفته باشند، سبک این بنا چیست و نسبت به طرح ابتدایی چه تغییراتی داشته و اساسا کلیه عملیات پیاده سازی شده در پروژه را بر روی کاغذ ببینند.
میتوانید انواع نقشه های ازبیلت را در اینجا به تفصیل مشاهده کنید.

ازبیلت معماری چیست

در پروسه ساخت و ساز و پروژه های عمرانی دو مدل نقشه کلی وجود دارد که به آن ها نقشه ‌های اجرایی و ازبیلت معماری گفته می شود. تفاوت این دو نوع نقشه در این است که نقشه‌ های اجرایی برای گام های پیش از ساخت و هنگام ساخت استفاده می شوند و ازبیلت معماری برای گام بعد از اجرای گام های ساخت ساختمان است. طرحی که از روی سازه ی ساخته شده طراحی می ‌شود و کارفرما از پیمانکار خود تقاضا می کند تا بتواند وضعیت فعلی و آنچه پیاده سازی شده را بر روی کاغذ داشته باشد، نقشه ازبیلت معماری است.

 

دلایل تهیه ازبیلت معماری

اهداف گوناگونی از تهیه ازبیلت معماری وجود دارد که هرکدام از مزایای منحصربه فردی برخوردار است. بدون شک با داشتن اطلاعات بیشتر در مورد ازبیلت معماری عملکرد بسیار بهتری در اجرای پروژه عمرانی خود خواهید داشت.

دلایل تهیه ازبیلت معماری

ممکن است شرایط حین اجرای پروژه معماری سازه آن گونه که ما انتظار داریم پیش نرود‌، برخی اوقات مهندس پروژه با وضعیتی مواجه میشود که انتظار آن را داشته و برای اینکه مشکل پیش آمده در سریع ترین زمان ممکن حل شود، لازم است از تمام مراحل انجام شده پروژه ساخت و ساز نقشه و گزارشی وجود دارد، پس تهیه ازبیلت معماری در اینجا بسیار کارساز خواهد بود. ازبیلت معماری به دو دلیل مهم طراحی میشود که در ادامه آنها را برایتان شرح خواهیم داد:

شناسایی خطاهای هنگام اجرا 

در کار ساخت و ساز هنگام پیشرفت پروژه احتمال دارد اشتباهات مختلفی از جمله خطای انسانی نیروی کار به وجود آید. بعد از بروز هر یک از این اشتباهات، می ‌توان از ازبیلت معماری را تهیه کرد تا میزان تفاوت میان طرح ابتدایی و پروژه اجرا شده را تشخیص داد. برای نمونه پس از پیاده سازی اسکلت ازبیلت تهیه می شود تا به منظور اجرای تاسیسات، تعیین ابعاد پیاده سازی شده بازشوها مورد استفاده قرار بگیرد.

پی بردن به تغییرات قبل، هنگام و پس از اجرای پروژه

همان ‌طور که پیش تر بیان کردیم زمانی که هنوز پروژه شروع نشده است، ما تخمین‌ هایی می ‌زنیم. اما برخی مواقع این تخمین ‌ها صحیح از آب درنمی‌ آیند و مجبوریم که طبق واقعیت پروژه را اصلاح نماییم. در چنین شرایطی باز هم نقشه ازبیلت معماری کمک شایانی به ما می کند.

کاربرد های ازبیلت معماری

  1. در پروژه‌ های حساس که ممکن است حتی یک تغییر ریز آسیب و خسارت بالایی به بار آورد.
  2. در بنا هایی که هدف از آن ‌ها ایجاد تغییر و تحول و انجام اصلاحات می باشد؛ برای نمونه در صورتی که تصمیم به بازسازی ساختمان خودرا داشته باشید یا بخواهید نمای کنونی را خراب کنید و یک نمای جدید جایگزین آن کنید، نقشه ازبیلت معماری به کارتان می آید که طبق آن حجم تغییرات انجام شده را درک کنید.
  3. مرمت پروژه‌ هایی تاریخی و فرهنگی که هم بسیار حساسند و هم از لحاظ معنوی مهم هستند باعث شده تا پیمانکار با در انجام کار حساسیت زیادی خرج کند و نقشه ازبیلت بسیار برای او کمک رساناست.

فواید استفاده از ازبیلت معماری

در مجموع در صورتی که پیش ‌بینی شود در طول فرایند کار احتمال دارد نواقض و اتفاقات غیر قابل پیش بینی و تغییرات ضروری پیش آید، قطعا پس از گام های مختلف و پس از پایان پروژه نقشه ازبیلت را از آن گام یا پروژه تهیه می ‌کنند. این طرح ازبیلت معماری از این لحاظ مهم است که شامل اطلاعاتی آپدیت شده می باشد و می ‌توان از روی آن به این نتیجه رسید که در ادامه چه اموری باید انجام شوند.

فواید استفاده از ازبیلت معماری

بدون داشتن ازبیلت معماری مجبورید که براساس نقشه ‌ها و طرح‌ هایی پروژه را ادامه دهید که با واقعیت فرق دارند و بدین شکل هرگز به نتیجه مطلوبی نمی رسید، از طرفی با استفاده از نقشه ازبیلت معماری می‌ توان برای تقویت مقاومت و ماندگاری بنا نیز برنامه ریزی هایی انجام داد.

نکات اساسی در تهیه ازبیلت معماری

پیمانکار اصلی پروژه مسئول است که به دستور کارفرما ازبیلت معماری را آماده کرده و تحویل دهد. کارگران میدانی داده ها و اطلاعات را که شامل کلیه تغییرات و اصلاحات در طول ساخت و ساز می باشند را جمع آوری و سپس به پیمانکار اصلی ارائه می دهند تا نقشه را تهیه کند.

نکاتی که باید درحین طراحی نقشه ازبیلت معماری رعایت شوند:

  • ازبیلت باید شفاف و واضح باشد، هرگز داده هایی را حذف به قرینه نکنید، نگویید که قسمتی از اطلاعات مشخص هستند پس احتیاجی به شرح آن‌ ها نیست، هر چه که در انتهای کار ایجاد شده را باید شرح دهید.
  • به منظور واضح ‌تر بودن، از خودکارها یا مدادهای رنگی برای ذکر داده های مختلف متفاوت استفاده کنید، مثلا از رنگ قرمز برای آیتم های حذف شده و از رنگ سبز برای آیتم های اضافه شده استفاده کنید.
  • طرحی که می‌کشید را لازم است با اطلاعات جانبی بیان کنید، این داده ها موجب خواهد شد تا در آینده لازم به توضیح اضافه ‌ای نباشد و وظیفه خود را به صورت کامل انجام داده باشید.
  • هنگام آماده کردن نقشه، از سنجشی که در نقشه اولیه استفاده شده استفاده کنید و براساس قالب آن شرح دهید. 
  • هر اندازه ایی که در توضیح سایز و ابعاد اصلی سازه وجود دارد را مطرح کنید و هیچ کدام را حذف نکنید. صرفا تغییرات ایجاد شده را مطرح نکنید بلکه همه موارد و نتیجه پیاده سازی آن پروژه را شرح دهید.
  • قسمتی از توضیحات شما باید شامل متریال و تجهیزات استفاده شده باشد. مانند سایز متریال، نوع مصالح، ویژگی های تجهیزات مورد استفاده و هر چیز دیگری که تصور می‌کنید در این حوزه اهمیت دارند.
  • در صورتی که در محیط اطراف سازه و در فضایی که سازه اجرا شده شده، ناهمواری یا مانعی مشاهده می شود، آن را نیز توضیح دهید و هم از آن تصوری تهیه کنید.
  • تاریخ پیاده سازی هر تغییر و زمان استفاده از متریال و تجهیزات جدید را نیز بیان کنید و حدالامکان مدارک و اسناد آن ‌ها را نیز پیوست کنید.
  • سعی کنید که این نقشه با نقشه‌ های اجرایی گذشته یکجا قرار دهید تا دسترسی راحتی داشته باشید.
  • بسیاری از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که از همان ابتدای آغاز پروژه شما نقشه ازبیلت را در محیط اجرا قرار دهید و گام به گام آن  را تجزیه و تحلیل کنید.
  • نام کارفرما، نام پیمانکار، زمان تهیه آن، زمان پایان کار و سایر اطلاعات مهم را در آن درج کنید.
  • در صورتی که نیاز است، پیش از آغاز طراحی، یک چک لیست آماده کنید تا با استفاده از مفاد چک لیست، موارد مشخص شده را بررسی کنید تا تشیخص تغییرات و اصلاحات انجام شده برایتان راحت باشد.
  • توقع نداشته باشید که معمار یا طراح، پایین نقشه را مهر و امضاء کند چراکه در آخر آن ها مسئول تغییرات به وجود آمده در طول پروسه ساخت یا بخش نامه های مربوطه نیستند. هیچ پولی برای انجام این کار به آن ها داده نشده، بنابراین در قبال این کار موظف نیستند.
  • نام پیمانکار و تاریخ تکمیل نقشه و ارسال را قید کنید.

ازبیلت محاسبات سازه

طراحی و محاسبات سازه یکی از مراحل مهم ساختمان سازی در پروژه های عمرانی بوده که برای درست و دقیق انجام شدن آن نیاز هست تا در هرمرحله نقشه ازبیلت محاسبات سازه تهیه شده و در اختیاز مهندس ناظر ساختمان برای بررسی عملکرد قرار بگیرد

تهیه ازبیلت معماری در تهران با هلدینگ ساختمانی سپنتا

اگر این نکات در تهیه ازبیلت معماری رعایت شود انعکاس درست و کاملی در اختیار کارفرما قرار میگیرد و پروژه در نهایت به نتیجه مطلوبی می رسد. هلدینگ ساختمانی سپنتا جهت مشاوره و  طراحی انواع نقشه های ازبیلت معماری و ازبیلت تاسیسات در تهران همراه شما است، بدین منظور می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

call to action

 

دیدگاهتان را بنویسید

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم.

ذخیره نام, ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی بنویسم. Privacy Policy />